Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Το δράμα της Ελένης του Κωσταλέξι: Γιατί την "έθαψαν" ζωντανή;

Τι λένε τα τρία αδέλφια;

8 Νοεμβρίου 2019 11:10
Το δράμα της Ελένης του Κωσταλέξι: Γιατί την

Θυμάστε την υπόθεση με το δράμα της Ελένης του Κωσταλέξι που σόκαρε την κοινή γνώμη; Γιατί την "έθαψαν" ζωντανή και τι είπαν τα αδέρφια της;

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1978, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια πρωτοφανής υπόθεση στο χωριό Κωσταλέξι της Λαμίας. Ο λόγος για την 47χρονη, Ελένη Καρυώτη, που από εκείνη την στιγμή έμεινε στην ιστορία ως "Ελένη του Κωσταλέξι" καθώς οι γονείς της την κρατούσαν κλεισμένη στο υπόγειο. Με την ευκαιρία διαβάστε: Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 8 Νοεμβρίου!

Οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί, όταν άνοιξαν την πόρτα αντίκρισαν μια κοπέλα γuμνή, σκεπασμένη μόνο με μια κουβέρτα, βρώμικη, που συμπεριφερόταν σαν αγρίμι στην θέα των ανθρώπων. Δεν μιλούσε, μόνο κραύγαζε.

Κωσταλέξι

Η υπόθεση είχε πολλές εξηγήσεις, με την μία να είναι η... επικρατέστερη. Την περίοδο του εμφυλίου, η Ελένη, τότε μόλις 18 ετών, είχε συνάψει σχέση με τον δάσκαλο του χωριού. Εκτός από την "ατίμωση" που υπέστη η οικογένειά της, καθώς δεν είχε ακόμα παντρευτεί, η ιστορία είχε και πολιτική χροιά. Ο δάσκαλος είχε ταχθεί με το μέρος των κομμουνιστών ανταρτών, ενώ η οικογένεια της Ελένης θεωρούνταν και ήταν, σκληροπυρηνικοί δεξιοί και εθνικόφρονες.

Το μόνο που μπορούσε να γίνει, ήταν να μην εμφανίζεται πλέον δημόσια η Ελένη, κάτι που οι γονείς έκαναν χωρίς να το ξανασκεφτούν, φυλακίζοντάς την στο υπόγειο. Όλο το χωριό χάρισε στην οικογένεια τη σιωπή του, κάνοντας το περιστατικό αρχικά ένα καθημερινό μυστικό που χάθηκε στην λήθη των χρόνων που περνούσαν. Με την ευκαιρία διαβάστε: Η προσευχή στον Παντοκράτορα που θα σας κάνει πιο δυνατούς!

Ένα άλλο πάλι σενάριο που ήρθε στο φως χρόνια αργότερα, λέει πως η Ελένη ήταν ψυχικά ασθενής και πως η ιστορία με τον αντάρτη ήταν δημιούργημα του Τύπου. Οι γιατροί συνέστησαν να την κλείσουν σε ψυχιατρείο, όμως τα ιδρύματα τότε ήταν χειρότερα και από φυλακή.

Έτσι ο πατέρας της την έκλεισε στο σπίτι, με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι άθλιες και για εκείνη αλλά και για την οικογένεια. Η πραγματική αλήθεια βέβαια δεν έχει γίνει γνωστή με βεβαιότητα.

Όμως η ιστορία έχει και συνέχεια. Αρχικά η Ελένη Καρυώτη μεταφέρεται στο νοσοκομείο και αργότερα σε ψυχιατρικό ίδρυμα. 20 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1998, εξαφανίζεται και από τότε η τύχη της αγνοείται. Μια ιστορία λοιπόν που άρχισε παράξενα τελείωσε με τον ίδιο τρόπο.

Κωσταλέξι: Τι είχε συμβεί;

Σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε η Ελένη του Κωσταλέξ. Τα αδέρφια της εν τέλει αθωώθηκαν. Τι είχαν πει όμως γι αυτό που συνέβη;

Θύμιος, Μαρία, Ολυμπία Καρυώτη, τα τρία αδέλφια της Ελένης που την άφησαν θαμμένη ζωντανή σ' ένα «κελί» στο σπίτι τους.

- Γιατί δεν βγάλατε την Ελένη έστω μία φορά στο φως του ήλιου;

- Δεν ήθελε φως!

- Τι εντολή σού άφησε ο πατέρας σου, κυρ Θύμιο;

Με την ευκαιρία διαβάστε: Οι πιο τρομακτικές ιστορίες εξορκισμός όλων των εποχών που θα σας κάνουν να κοιμάστε τα βράδια!

- Και ο πατέρας και η μητέρα μας άφησαν εντολή να πεθάνει εδώ. Δεν θέλαν ίδρυμα.

- Γιατί ήταν γυμνή;

- Δεν ήθελε ρούχα.

- Γιατί δεν της είχατε ζεστασιά;

- Δεν ήθελε φωτιά.

- Γιατί δεν της δίνατε κουβέρτες;

- Δεν δεχόταν τίποτα στο σώμα της.

- Η μάνα τι θέση κράτησε όσο ζούσε;

- Ελεγε «αν πάρετε το κορίτσι από δω, θα πεθάνω εγώ!».

- Γιατί κλειδώσατε την πόρτα με σύρμα απέξω; Γιατί βάλατε σιδεριές στο παράθυρο;

- Για να μην το χάσουμε το καϋμένο...

TAGS
 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share