Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανατριχίλα στην Καρδίτσα: Το ολοζώντανο θαύμα της Παναγίας που συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες!

Θα σοκαριστείτε!

9 Οκτωβρίου 2019 12:23
Ανατριχίλα στην Καρδίτσα: Το ολοζώντανο θαύμα της Παναγίας που συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες!

Ποιο είναι το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας της Βασίλισσας στην Καρδίτσα; Έχει συγκλονίσει όλους όσους το έχουν διαβάσει! Δείτε ακόμα: «Κώστα χωρίς να τον ξέρεις έχεις καρκίνο στους πνεύμονες! Να πας στο νοσοκομείο και θα τον προλάβεις»

Του πρεσβυτέρου Νικολάου Δαλαγιώργου

Μία ασημένια ελιά κοσμεί από σήμερα την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου.

Ένα τάμα που έστειλε ο Κος Αντώνης Κ. από το Ρέθυμνο της Κρήτης ο οποίος υπέφερε από συχνές ημικρανίες και ζήτησε τον Απρίλιο του 2017 την βοήθεια της Παναγίας Βασίλισσας. Είχε ακούσει για τα πολλά θαύματα τα οποία επιτελεί, καθώς και για τις ευλογίες που αποστέλλονται (λαδάκι και εικόνα) σε κάθε πάσχοντα άνθρωπο.

Η κατάσταση της υγείας του τον ανησυχούσε, διότι όταν παρουσιάζονταν οι ημικρανίες δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. Ζήτησε λοιπόν να τον μνημονεύουμε και να του στείλουμε λαδάκι και εικόνα από την Παναγία.

Η Κυρία Θεοτόκος, ως μάνα, βλέπουσα την αγάπη και την αυθόρμητη πίστη αυτών των ευλογημένων ανθρώπων της Κρήτης, χαμογέλασε και ευλόγησε ώστε να λυθεί η τιμωρία, αφού ο ίδιος υποτάχθηκε σε πνευματικό πατέρα ασκούμενος την υπομονή και υπακοή.

Πως λοιπόν η Παναγία Μητέρα να μην βοηθήσει τον φίλο του Υιού Της, ο οποίος αγωνίζεται για την σωτηρία του;

Οι ημικρανίες σταμάτησαν και ο Αντώνης θέλησε στην επιχείρησή του, ένα εστιατόριο στο Ρέθυμνο της Κρήτης, να κοσμεί και η Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας για να πάνε καλά οι δουλειές.

«Αν δεν σου κάνει κόπο στείλε μου μια εικόνα και βάλε το όνομά μου να ξεκινήσει καλά η σεζόν….. «Ευχαριστώ πολύ που με δέχεσαι και με ανέχεσαι!» αυτή την κουβέντα μου είπε ο πνευματικός μου να λέω στην Παναγία».

Αυτή η κουβέντα ήταν αρκετή για να καταλάβουμε την αγάπη που είχε προς την Θεομήτορα καθώς και όταν μας ζητούσε ιδιαιτέρως να δει πως είναι η Παναγία στον Ναό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μεγάλη η Χάρη Της και όλο τον κόσμο να του δίνει ότι χρειάζεται». Ποτέ δεν σκεφτόταν τον εαυτό του μόνο, αλλά πάντοτε όλον τον κόσμο.

Όταν μας ζητούσε να τον μνημονεύουμε στην Παναγία να πάει καλά η βραδιά, μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάτερ Νικόλα την ευλογία σου….αν χωράω στην Λειτουργία σήμερα βάλε με κι εμένα να έχω δουλειά…

και να Της πείς της Βασίλισσάς μας, όπως περνάω εγώ να περνάει και ο ποιο φτωχός άνθρωπος του κόσμου…

Μεγάλη η Χάρη Της και τ’ Όνομά Της». Και πάντοτε το μαγαζί του Αντώνη ήταν γεμάτο κι έστελνε φωτογραφίες για να μοιραστεί την χαρά του, γιατί πλέον το μαγαζί του δεν χωρούσε όλον τον κόσμο αλλά δεν πετούσε ούτε φαγητό.

«Έκλεισα εισιτήρια για το χειμώνα να έρθω στην Χάρη Της την Τετάρτη που κάνετε την Παράκληση να την Προσκυνήσω. Αλλά πριν έλθω, θέλω να πέψω ένα τάμα, μια ελιά στο Εικόνισμά Της (από την ονομασία του μαγαζιού «ΕΛΑΙΑ»), να την ευχαριστήσω, κι εγώ θα κάνω το κουμάντο μου το χειμώνα. Εύχομαι κάθε μέρα και όσο περνούν τα χρόνια, όλο και ποιο πολλοί να έρχονται στην Χάρη Της. Βοήθειά μας και όλου του κόσμου».

Το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας της Μονής Βατοπαιδίου: Η λαμπάδα έκαιγε 70 χρόνια!

Η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας ή Κτητόρισσας είναι η «εφέστιος» εικόνα της Μονής Βατοπαιδίου και είναι τοποθετημένη στο σύνθρονο του Ιερού Βήματος του καθολικού της Μονής. Εκεί βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας! Το γνωρίζατε;

Πώς βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας

Κατά την παράδοση, ο Αρκάδιος, γιός του Μεγάλου Θεοδοσίου του αυτοκράτορα, βρισκόμενος σε ναυάγιο, μεταφέρθηκε στην στεριά κάτω από μία βάτο, με θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου, στην περιοχή όπου αργότερα θα κτιζόταν η Μονή Βατοπαιδίου, και εκεί βρήκε αυτήν την εικόνα της Παναγίας.

Με την εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας σχετίζεται ένα καταπληκτικό θαύμα

Όταν κάποτε έγινε επιδρομή των Αράβων στην Μονή, ο ιεροδιάκονος και βηματάρης (επιμελητής του ιερού βήματος και συνεπώς, υπεύθυνος για τα άγια λείψανα και λοιπά κειμήλια που φυλάσσονται εκεί) Σάββας πρόλαβε και έριξε την εικόνα της Παναγίας στο πηγάδι του Ιερού Βήματος μαζί με τον σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου και μία λαμπάδα αναμμένη που πάντοτε έκαιγε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.

Το μοναστήρι λεηλατήθηκε και ο Σάββας με τους άλλους μοναχούς οδηγήθηκαν αιχμάλωτοι στην Κρήτη.Όταν μετά εβδομήντα χρόνια ελευθερώθηκε η Κρήτη από τους πειρατές, επί Νικηφόρου Φωκά του αυτοκράτορα, ελευθερώθηκε και ο όσιος Σάββας και επέστρεψε υπέργηρος στην Μονή.

Εκεί υπέδειξε στον τότε ηγούμενο της Μονής Νικόλαο να ανοίξουν το πηγάδι, όπου – ω του θαύματος! – βρήκαν την εικόνα και τον σταυρό όρθια πάνω στο νερό και την λαμπάδα αναμμένη όπως την είχε ανάψει πριν από εβδομήντα χρόνια!

Συνέβηκε δηλαδή διπλό θαύμα· τα ιερά αντικείμενα που είχαν πέσει μέσα στο νερό δεν καταστράφηκαν, από θαύμα και πρόνοια της Παναγίας, και η λαμπάδα έκαιγε εβδομήντα χρόνια χωρίς να εξαντλείται!

Έκτοτε σε ανάμνηση του θαύματος, ψάλλεται Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο κάθε Δευτέρα απόγευμα, και κάθε Τρίτη τελείται στο καθολικό Θεία Λειτουργία, ενώ σε όλες τις λιτανείες της Μονής πρωτοστατεί αυτή η εικόνα της Παναγίας.

Εορτάζεται ιδιαίτερα την Τρίτη της Διακαινησίμου, όπου και γίνεται μεγάλη λιτανεία γύρω από την Μονή προς τιμή της εικόνας.

Η εικόνα αυτή βρίσκεται σήμερα στο σύνθρονο του ιερού βήματος, λέγεται δε και “Κτητόρισσα”, από το γεγονός ίσως ότι η ανεύρεσή της σχετίζεται με την ανοικοδόμηση της μονής από τους τρείς αδελφούς και κτίτορες της μονής, Αθανάσιο, Νικόλαο και Αντώνιο, που μόνασαν περί τα τέλη του Ι’ αιώνα.

Πόσο ετών κοιμήθηκε η Παναγία;

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share