Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λήμνος: Λαμπάδα έπεσε και στάθηκε όρθια μέσα σε Εκκλησία! Το τάμα στην Παναγία!

Η εικόνα θα σας κάνει να πιστέψετε στο θαύμα!

28 Σεπτεμβρίου 2019 15:37
Λήμνος: Λαμπάδα έπεσε και στάθηκε όρθια μέσα σε Εκκλησία! Το τάμα στην Παναγία!

Συγκίνηση και ρίγος προκάλεσε στους πιστούς στην Εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Κούταλη Λήμνου, ένα αξιοθαύμαστο γεγονός που έγινε κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας για τον εορτασμό Γενεθλίου της Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως θαύμα!

Οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Η Λήμνος βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων έπειτα από όλα όσα έγιναν στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Κούταλη… Ποια είναι η ιστορία της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας;

Συγκίνηση, ρίγος και δέος προκάλεσαν στους πιστούς στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Κούταλη Λήμνου, οι εικόνες κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό γενεθλίου της Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου. Μια λαμπάδα τάματος έπεσε και στάθηκε όρθια και αναμμένη μέχρι το τέλος της λειτουργίας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει χρήστης του facebook στον προσωπικό της λογαριασμό στις 8 Σεπτεμβρίου: «Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν Κούταλη κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας για τον εορτασμό γενεθλίου της Παναγίας μας, συνέβη το εξής παράδοξο γεγονός. Λαμπάδα τάματος η οποία ήταν δεμένη και έκαιγε στο μανουάλι, έπεσε με θόρυβο και στάθηκε όρθια και αναμμένη μέχρι το τέλος της λειτουργίας.

Μάλιστα η βάση της είχε λεπτυνθεί για να χωρέσει προφανώς στο μανουάλι και αυτό καθιστούσε δυσκολότερη την ισορροπία της. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να ισορροπήσει μια λαμπάδα πέφτοντας από ύψος και να βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση μέχρι αυτή την ώρα που σας μεταφέρω το γεγονός; Προφανώς είναι ένα θαυμαστό γεγονός, ένα θαύμα όπως είπαν οι πιστοί που το είδαν».

Το «συνεχές» θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Σύμη!

Το «συνεχές» θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην Σύμη. Μπουκάλια πιστών με τις προσευχές τους από κάθε μέρος της γης φτάνουν στο νησί μόνα τους !!! Δοχεία, μπουκάλια, καί δέματα σταλμένα από τους ωκεανούς στην Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ στην Σύμη. Φθάνουν πάντοτε, σε όσους με πραγματική πίστη κάνουν το τάμα τους, και πάντα παίρνουν απάντηση από το Μοναστήρι. Ποια είναι τα θαύματα στους πονεμένους προσκυνητές από την Παναγία της Τήνου;

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης, πέρα από τα αμέτρητα επιβεβαιωμένα Θαύματα που έχει επιτελέσει και επιτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιερά αυτή Μονή της Σύμης, πραγματοποιεί (όπως θα δούμε παρακάτω) και ένα διαχρονικό (ανά τους αιώνες) και ταυτόχρονα Μοναδικό παγκοσμίως Θαύμα, σε όσους πιστούς βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν οι ίδιοι στο Μοναστήρι του.

Το Μοναστήρι βρίσκεται στο Νότιο άκρο του νησιού και είναι χτισμένο στον πανέμορφο όρμο του Πανόρμου, ενώ από τους πρώτους ακόμα Χριστιανικούς αιώνες αποτελούσε ένα από τα Κέντρα τοπικής Ευσέβειας προς τους Αγγέλους.

Η Ιερά Μονή (όπου δεσπόζει, κατέχοντας φυσικές διαστάσεις, η Εφέστια Θαυματουργή Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ), είναι χτισμένη το 1783, η δε Αγιογράφηση πραγματοποιήθηκε το 1792 από δύο αυτόχθονες Αγιογράφους, τον Ιερομόναχο Νεόφυτο και τον Κυριάκο Καρακωστή.

Τέλος, πάνω από την κεντρική Πύλη της Ιεράς Μονής βρίσκεται το περίφημο Καμπαναριό του Πανορμίτη (Κτίσμα του 1911), που συγγενεύει με Ρωσικά Καμπαναριά.

Το Μέγα λοιπόν και διαχρονικό αυτό Θαύμα που αναφέραμε παραπάνω, έχει συμβεί και συμβαίνει σε όποιον διαθέτει Αληθινή Πίστη στον Μοναδικό Αληθινό Θεό, στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Εκείνος που αδυνατεί την παρούσα στιγμή να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, μπορεί μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι, είτε από εμφιαλωμένο νερό είτε από πορτοκαλάδα (πλαστικό κατά προτίμηση, ως πιο ανθεκτικό), να τοποθετήσει Θυμίαμα, ένα χαρτί με τα «Υπέρ Υγείας» και τα «Υπέρ Αναπαύσεως» ονόματα εκείνων που επιθυμεί, ένα χαρτάκι με το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνό του. Επίσης, μπορεί να συμπεριλάβει και ένα γράμμα προς το Μοναστήρι, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί και θα ήθελε να γίνει θέμα προσευχής στην Ιερά Μονή.

Αφού τοποθετήσει μέσα όλα αυτά τα Αφιερώματα για τον Ταξιάρχη και κλείσει το μπουκαλάκι, μπορεί, είτε από ένα λιμάνι είτε από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά να πετάξει το μπουκαλάκι στη θάλασσα, αφού πρώτα προσευχηθεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητήσει να το οδηγήσει ο ίδιος στο Μοναστήρι του στη Σύμη.

Ο Πανορμίτης θα το αναλάβει και το μπουκαλάκι με τα Αφιερώματα θα φτάσει τελικά στη Σύμη, στον όρμο της Ιεράς Μονής, ή διαφορετικά θα μπλεχτεί στα δίχτυα των ψαράδων στα ανοιχτά του νησιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τελικός προορισμός του θα είναι να καταλήξει άθικτο στα χέρια των ανθρώπων του Μοναστηριού, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως επιβεβαίωση του Θαύματος, «προς Δόξαν Θεού») θα αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον πιστό που το έστειλε, ευχαριστώντας τον για τα Αφιερώματα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share