Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το βίαιο παρελθόν του Τσαγανέα: Υπέγραψε για την εκτέλεση της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη!

Διότι ήταν Αντικομμουνίστρια

21 Σεπτεμβρίου 2019 13:56
Το βίαιο παρελθόν του Τσαγανέα: Υπέγραψε για την εκτέλεση της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη!

Σε μια άγνωστη πλευρά της ζωής του, ο ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, πρωτοστατώντας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Ηθοποιός από το "Κωνσταντίνου και Ελένης", "Καφέ της Χαράς" και "50-50" έχει πεθάνει και δεν το γνώριζε κανείς!

Ενταγμένος στις τάξεις του ΕΑΜ Καλλιτεχνών, παρά τη μεγαλοαστική καταγωγή του, έπαιξε τον δικό του ρόλο και συντάχτηκε από την πρώτη στιγμή με τους κομμουνιστές. Περικλής Στεργιανούδης: Που εξαφανίστηκε; Πώς είναι σήμερα ο νικητής του Fame Story 3; (photos)

Το κράτος τίμησε τον Χρήστο Τσαγανέα με παράσημο που απονεμόταν σε πολίτες που διακρίθηκαν με τις πράξεις τους… Και όμως μια από τις θεάρεστες πράξεις του ήταν και η δολοφονία με τσεκούρι της πατριώτισσας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη. Θυμάστε την Ροδάνθη από το Survivor; Δείτε πως είναι 1 χρόνο μετά!

Η Παπαδάκη θεωρήθηκε από την τότε ελίτ των ενταγμένων στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και άλλους ακραίους κομμουνιστές σαν τον Χρήστο Τσαγανέα), ως πρόσωπο που εξέφραζε την … αντίδραση. Αυτός πράγματι ήταν ένας συνήθης λόγος της “ΟΠΛΑ” για να εξοντώνεις όσους θεωρούσε αντιπάλους της. Χρόνια μετά, ο ηγέτης των Κομμουνιστών, Νίκος Ζαχαριάδης, σχεδόν θα ζητήσει συγνώμη, δηλώνοντας ότι η δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη ήταν μια… ”ανοησία”. Το τέλος της άτυχης Ελένης ήτανε φοβερό.

Ο Μακαρώνας την παρέλαβε μπροστά στον Ορέστη, ο οποίος είχε διατάξει την εκτέλεση με τσεκούρι, όπως γινόταν με τα άλλα πολυάριθμα θύματα. Την διέταξαν να γδυθεί ενώ εκείνη είχε αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος της. Έτρεμε από το κρύο και το φόβο και κλαίγοντας τους παρακαλούσε. Έβγαλε την γούνα της την οποία παρέλαβε ο Ορέστης και όταν την διέταξε να βγάλει και τα υπόλοιπα ρούχα της αναλύθηκε σε δυνατές κραυγές απελπισίας και γόους.

Ορμησαν τότε αφιονισμένοι πάνω της και μεσα σ’ ένα κατήφορο από προπηλακισμούς την έσυραν κοντά σε ένα ανοιγμένο λάκκο κι’ εκεί την έγδυσαν με την βία. Τότε της φυτέψαν δύο σφαίρες στο σβέρκο…

Η ηθοποιός κατακρεουργημένη

Το προεδρείο του Κόκκινου ΣΕΗ ηταν, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Θεόδωρος Μορίδης, ο Σπύρος Πατρίκιος, ο Χρήστος Τσαγανέας, και ο Πάνος Καραβουσάνος.

Ελένη Ερήμου: Θυμάστε την ξανθιά καλλονή του Ελληνικού κινηματογράφου; Δείτε πώς είναι σήμερα!

Υπήρξε μια από τις ομορφότερες ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Έγινε διάσημη ως η κόρη του Διονύση Παπαγιαννόπουλου στην ταινία που πρωταγωνίστησε ο Βουτσάς «Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά».

Ο λόγος για τη λαμπερή Ελένη Ερήμου, που αγαπήθηκε από το κοινό και έκανε μια σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Θυμάστε έτσι την Φραγκούλη; Δείτε την σήμερα στα 62 της!

Είχε ξανθά μαλλιά και γαλαζοπράσινα μάτια και χαρακτηριζόταν από την ευγένεια και την αρχοντιά της. Από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός και παρά τις αντιδράσεις του πατέρα της σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη.

Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της, εκείνη την εποχή το επάγγελμα της ηθοποιού ήταν παρεξηγημένο γι’αυτό αποφάσισε παράλληλα με τις σπουδές της στην υποκριτική να σπουδάσει στην Πάντειο αλλά και στη Νομική Αθηνών. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1962 με την ταινία «Δεν Γνώρισα Μητέρα» και έξι χρόνια αργότερα ανέβηκε στο σανίδι με το έργο «Πέερ Γκυντ» του Ίψεν

Τη δεκαετία του ’60 έπαιξε στις ταινίες «Η μοίρα μιας γυναίκας», «Η μεγάλη ανάσταση «, «Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα » και στην ταινία «Ο αντάρτης του βάλτου».

Έπαιξε στο πλευρό του Αλεξανδράκη, του Κούρκουλου, του Βουτσά και άλλων σπουδαίων ηθοποιών της εποχής. Στην ταινία «Με φόβο και Πάθος». φωτο: FINOSFILM Το 1972 συμπρωταγωνίστησε με τον Νίκο Κούρκουλο στην ταινία της Φίνος Φίλμ «Με φόβο και Πάθος».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε απέκτησε παιδιά. Σε συνέντευξή της είχε αναφέρει: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να τις μετρήσω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σ’ όλη μου τη ζωή πέρασα καλά. Ζούσα αυτό που είχα. Και η αλήθεια είναι ότι έφτασα πολλές φορές στο «τσακ» να παντρευτώ, αλλά δεν έφτασα ποτέ και στα σκαλιά της εκκλησίας. Είναι πολύ περίεργο, αλλά έτσι γινόταν». Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται στο θέατρο και πραγματοποιεί σπάνια δημόσιες εμφανίσεις.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share