Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

10 χρόνια χωρίς τον Patrick Swayze! Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην πολυτάραχη ζωή του!

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

17 Σεπτεμβρίου 2019 11:57
10 χρόνια χωρίς τον Patrick Swayze! Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην πολυτάραχη ζωή του!

Το περασμένο Σάββατο συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τον θάνατο του ηθοποιού Πάτρικ Σουέιζι και πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα μίνι ντοκιμαντέρ, το οποίο δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την καριέρα του, αλλά τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Δείτε επίσης: Μίχαελ Σουμάχερ: Η ζωή του γίνεται ντοκιμαντέρ!

Ο γνωστός ηθοποιός απεβίωσε λόγω καρκίνου στο πάγκρεας, με την σύζυγό του, Λίζα Νιέμι, να κατηγορείται από την οικογένειά του ότι τον είχε έγκλειστο και δεν τον άφηνε να κάνει οτιδήποτε. Η ίδια ανέφερε πως αυτή η σχέση «αγάπης-μίσους» που είχαν αποδώσει στο ζευγάρι, δεν ίσχυε. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Σουέιζι ήταν σε άθλια κατάσταση όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά, με τον αδερφό του ηθοποιού να κατηγορεί την Νιέμι γι’ αυτό και την ίδια να τα ρίχνει στην μητέρα του, λέγοντας πως λειτουργούσε με αυστηρότητα πάνω του, σε βαθμό κακοποίησης...

Ωστόσο, μαρτυρίες του υπηρετικού προσωπικού εκείνη την εποχή, έλεγαν πως η Νιέμι ήταν άπιστη και πως του φερόταν συχνά με θυμό. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν συγγενείς, αλλά και ηθοποιοί που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως η Ντέμι Μουρ και ο Σαμ Ελιοτ. Οι συνεργάτες του έκαναν λόγω για έναν άνθρωπο που έδειχνε «σκληρός», αλλά είχε «μαλακή» καρδιά, ενώ ο αδερφός του αναφέρεται στις δύσκολες τελευταίες εβδομάδες της ζωής του.

«Έχω αυτούς τους δαίμονες που τρέχουν συνεχώς μέσα μου» λέει κάποια στιγμή σε ένα κλιπ από συνέντευξή του ο Πάτρικ Σουέιζι, που έλαμψε κυρίως τη δεκαετία του '80 και του '90 και εμφανίστηκε καταπονημένος και πρόωρα γερασμένος στη νέα χιλιετία, πεθαίνοντας τελικά τον Σεπτέμβριο του 2009, στα 57 του, μετά από μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας. Οι εμφανίσεις του στα «Dirty Dancing» και «Ghost» γοητεύουν ως σήμερα, ενώ μια από τις τελευταίες αξιόλογες στιγμές του στη μεγάλη οθόνη ήταν η συμμετοχή του στο «Donnie Darko» το 2001.

Ο Σαμ Έλιοτ, η Ντέμι Μουρ, ο Ρομπ Λόου και ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Τζόφε μιλούν στη σύντροφο του ηθοποιού Λίζα Νιέμι αλλά και τον αδερφό του Ντον για τον ηθοποιό που αγάπησαν. «Ο Πάτρικ είχε κάτι σκληρό πάνω του αλλά παράλληλα και μια όμορφη και αισθησιακή ικανότητα στην κίνηση» αναφέρει η Μουρ η οποία έπαιξε μαζί του στο «Ghost», ενώ ο Ρομπ Λόου (έπαιξαν μαζί στο «Youngblood» συμπληρώνει, κλείνοντας το τρέιλερ, «Όσα πέτυχε ο Πάτρικ στη ζωή του, λίγοι άνθρωποι τα έχουν καταφέρει αντίστοιχα.»

Το ντοκιμαντερ είναι παραγωγή της Paramount. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ:

Σοκάρει το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τζορτζ Μάικλ! Έλληνας ηθοποιός «παίζει» τον εραστή του!

Έξαλλοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, είναι συγγενείς του Τζορτζ Μάικλ, με ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ποπ σταρ, που πιστεύουν ότι θα προσβάλλει τη μνήμη του αγαπημένου τους εκλιπόντα, εστιάζοντας αποκλειστικά στην προσωπική του ζωή και όχι στην σημαντική καριέρα του.

Σύμφωνα πάντως με την ανάρτηση στο Instagram ενός εκ των πρωταγωνιστών της, του Έλληνα ηθοποιού Κωνσταντίνου Καβακιώτη, το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί από το κανάλι ITV ενώ ο ίδιος ο ηθοποιός υποδύεται τον εραστή του Τζορτζ Μάικλ, τον Λιβανέζο Φαντί Φαγουάζ.

Πέρασαν τα χρόνια! Πώς είναι σήμερα η πρωταγωνίστρια του Dirty Dancing;

Ήταν Αύγουστος του 1987, όταν στους θερινούς κινηματογράφους έκανε πρεμιέρα το“Dirty Dancing”, μία ταινία που οι περισσότεροι έμελε να τη συνδέσουν με την εφηβεία τους. Γλυκό στόρι, υπέροχη μουσική, πολύς χορός, ο – πρόωρα χαμένος – Patrick Swayze στα καλύτερα του και η νεαρή τότε, Jennifer Grey.

Κι αν ο Swayze έκανε μεγάλη καριέρα και σκόρπισε θλίψη με τον θάνατο του το 2009, νικημένος από τον καρκίνο, η Grey στην μετά “Dirty Dancing” εποχή, εκτός από κάποιες μικρές επιτυχίες στο Broadway δεν είχε την τύχη μίας αντίστοιχα μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας. Το αποτέλεσμα; Όλοι την θυμόμαστε σαν το μικρό, κάπως ασχημούλι κορίτσι της χορευτικής ταινίας και δεν έχουμε ιδέα με το πώς μοιάζει σήμερα.

Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και το λάθος της να προχωρήσει σε δύο πλαστικές επεμβάσεις στη μύτη, με αποτέλεσμα ακόμη και φίλοι της πριν από αρκετά χρόνια να μην την αναγνωρίζουν και φυσικά με κόστος για την καριέρα της.

Σήμερα, 27 χρόνια ακριβώς μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της συγκεκριμένης ταινίας, η 54χρονη ηθοποιός εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί σε οικογενειακές τηλεοπτικές σειρές, ενώ πριν από λίγα χρόνια είχε λάβει μέρος ως κριτής και σε talent show χορού.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share