Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Μητσιμπόνας! 22 χρόνια από την "μαύρη" ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου! (videos+photos)

Η μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο!

13 Σεπτεμβρίου 2019 10:49
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Μητσιμπόνας! 22 χρόνια από την

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Σεπτεμβρίου του 1997 όταν ο μεγάλος Γιώργος Μητσιμπόνας έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο συνέβη έξω από την περιοχή Γιαννούλη της Λάρισας.

Ο 35χρονος τότε ποδοσφαιριστής της ”Βασίλισσας του Κάμπου” μετά την προπόνηση μαζί με τον Νίκο Μίχο θα συνόδευαν τους μικρούς ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας ΑΟΔ Λάρισας στον Τύρναβο και από εκεί μαζί με την Α.Ε. Τυρνάβου θα αναχωρούσαν για την Κοζάνη για ένα προγραμματισμένο φιλικό.

Ο Μίχος με τον Μητσιμπόνα θα συνόδευαν με το λεωφορείο την αποστολή της ομάδας αλλά οι κακοί οιωνοί που θα προμήνυαν την συμφορά δεν άργησαν να φανούν.Ο Γιώργος Μητσιμπόνας έπρεπε να φωτοτυπήσει κάποια χαρτιά τα οποία ήταν σημαντικά αλλά δεν το είχε κάνεικαι για αυτό τον λόγο με τον συνεπιβάτη του Νίκο Μίχο γύρισαν να το κάνουν και έτσι έχασαν την αναχώρηση της αποστολής.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr: Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου!

Έξω από την περιοχή Γιαννούλη της Λάρισας σταμάτησαν για να βάλουν βενζίνη και έτσι ο Γιώργος αποφάσισε να πάρει αυτός το τιμόνι αφού ο Μίχος οδηγούσε για δύο μερόνυχτα συνεχόμενα.

Σε απόσταση ούτε ενός χιλιομέτρου από το βενζινάδικο ένα αγροτικό όχημα το οποίο μόλις είχε βγει στον κεντρικό δρόμο από άλλον αγροτικό μπήκε στην πορεία του μοιραίου Opel Corsa μέσα στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες και στην προσπάθεια που έκανε ο Γιώργος Μητσιμπόνας να το αποφύγει το αγροτικό το μοιραίο αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε με άλλο διερχόμενο αγροτικό όχημα.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και κατευθείαν ο έμπειρος και διεθνής αμυντικός οδηγείται κατευθείαν στο χειρουργικό κρεβάτι όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.Λίγο μετά στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ.Αγορογιάννης ανέφερε πως τα αίτια του θανάτου του ήταν πολλαπλά τραύματα και αιμορραγία.

Η είδηση έπεσε του θανάτου έπεσε σαν ”κεραυνός εν αιθρία” στην Λάρισα και στο μεταξύ η ομάδα της Α.Ε Τυρνάβου είχε σταματήσει στα Σέρβια και τότε ο ποδοσφαιιστής Γκουντελίτσας μαθαίνει τα μαύρα νέα και έτσι το προγραμματισμένο φιλικό δεν γίνεται ποτέ!Η επόμενη μέρα ανήμερα του Σταυρού για την πόλη της Λάρισας δεν είναι καθόλου χαρούμενη και το θεσσαλικό χώμα είναι έτοιμο να δεχτεί τον μεγάλο ηγέτη της ΑΕΛ.

Με την φανέλα της ΑΕΛ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου του 1982 στον παιχνίδι με τον ΠΑΣ.Σε ηλικία 27 ετών χαιρετά τον κάμπο για να πάει στην Νύφη του Θερμαϊκού για να παίξει στον ΠΑΟΚ και τρία χρόνια μετά θα αγωνίζεται με την ομάδα του ΟΣΦΠ.Συνολικά με την Βυσσινί φανέλα είχε 344 συμμετοχές και 34 γκολ.13 Σεπτέμβρη του 1997 ο ΜΕΓΑΛΟΣ Γιώργος Μητσιμπόνας μόλις πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 35 ετών!ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share