Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε τουρκική ταινία! Βίντεο - ντοκουμέντο!

Αποκάλυψη!

16 Αυγούστου 2019 06:44
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε τουρκική ταινία! Βίντεο - ντοκουμέντο!

Το ξέρατε ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε συμμετάσχει σε τούρκικη ταινία;

Αυτή ήταν μαθήτρια και αγάπησε τον καθηγητή της, που ήταν η Δημήτρης Παπαμιχαήλ, και την σταμάτησε από το σχολείο. Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη "απάτη'! Δεν φαντάζεστε ποιος την βοήθησε!

Αυτό ήταν το σενάριο της ταινίας που είχε σπάσει ταμεία την εποχή εκείνη (Α' Προβολή: 11/11/1963) που είχε κόψει 591.675 χιλιάδες εισιτήρια. Αλίκη Βουγιουκλάκη:

Μια όμορφη ασπρόμαυρη ελληνική κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου της Φίνος Φιλμ.

Πρωταγωνιστούσαν οι: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Παπαγιαννόπουλος Διονύσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Πάνου Καίτη, Κωνσταντίνου Γιώργος, Γαρμπή Τζόλυ, Νικολαϊδης Δημήτρης, Λαμπροπούλου Καίτη, Μπονέλου Μαρία, Μορίδης Θόδωρος, Έξαρχος Θόδωρος, Νικολαϊδου Δέσποινα, Βελέντζας Γιώργος, Σάκαινας Βαγγέλης, Σακελλάριος Αλέκο

Υπόθεση:

Η Λίζα Πετροβασίλη θα κάνει την άρρωστη για να μην πάει σχολείο. Έτσι θα γνωρίσει και θα παντρευτεί τον καθηγητή, γιατρό, Δημήτρη Παπαδόπουλο, εγκαταλείποντας το σχολείο στην τελευταία τάξη. Οι υποχρεώσεις όμως της συζυγικής ζωής θα κάνουν τη Λίζα να νοσταλγήσει τα ανέμελα σχολικά χρόνια και θα πάρει την απόφαση να γραφτεί στην τελευταία τάξη, κρυφά από τον άντρα της…

Για την ιστορία θα πρέπει να γνωρίζεται ότι:

Ήταν κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Σακελλάριου / Γιιαννακόπουλου. Η ταινία γυρίστηκε ταυτόχρονα σε δύο βερσιόν. Μία Ελληνική με τους συντελεστές που προαναφέρουμε και μία τούρκικη (Siralardaki Heyecanlar), όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι η μόνη από το Ελληνικό καστ που συμμετέχει στη ταινία.

Η τουρκική εκδοχή, όπου συμπρωταγωνιστής της Αλίκης ήταν ο Τούρκος ηθοποιός Ορχάν Γκιουνισραϋ, δεν παίχτηκε ποτέ στη Τουρκία, επειδή προέκυψε Ελληνοτουρκικό πολιτικό πρόβλημα.

Η ταινία γυρίστηκε τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη μεγάλη επιτυχία της Βουγιουκλάκη ως ζωηρή μαθήτρια Παπασταύρου, στην εξίσου μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της Φίνος Φιλμ, "Το Ξύλο βγήκε από τον παραδεισο".

Δείτε τα Video που ακολουθούν:

Έζησε το θαύμα η Αλίκη Βουγιουκλάκη! "Η Παναγιά εμφανίστηκε μπροστά μου και..."

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη προσευχόταν επί 14 ώρες και έζησε το θαύμα! «Η Παναγιά εμφανίστηκε μπροστά μου και...» αναφέρει η ίδια!

«Από τη μεγάλη της λαχτάρα να γίνει μάνα, το καλοκαίρι του 1968, η εθνική σταρ ταξίδεψε μέχρι την Τήνο, κρυμμένη πίσω από ένα μαντήλι για να μην την αναγνωρίσει ο κόσμος, προσευχόταν 14 ώρες μπροστά στην εικόνα της Μεγαλόχαρης, παρακαλώντας να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα μωρό». Ποια ανέφερε τα παραπάνω; Η αγαπημένη συνάδελφος Κάλλια Καστάνη, σε ρεπορτάζ της για την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Η φωτογραφία που "θάφτηκε" στο καμαρίνι, σχεδόν ημίγυμνη!

Συνέχισε, δε; «Την ίδια εποχή ακολουθούσε ειδική θεραπεία γονιμότητας, με έναν από τους καλύτερος γιατρούς της εποχής, τον Νίκο Παπανικολάου. Η χαρούμενη είδηση της εγκυμοσύνης τη βρήκε το φθινόπωρο του 1968 στη Μακρυνίτσα στο Πήλιο, όπου γύριζε τη “Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” για τη Φίνος Φιλμ. Όταν το έμαθε, έκλαψε με λυγμούς. Συνέχισε τα γυρίσματα, αλλά είχε δύσκολη εγκυμοσύνη, κουραζόταν. Στο τέλος έπαθε αιμορραγία και κινδύνεψε πάλι με αποβολή».

Η γέννηση του Γιάννη

Ο Φίνος που τη λάτρευε, έστειλε, λένε, τη Cadillac του που τα καθίσματά της γίνονταν κρεβάτι, για να ταξιδέψει άνετα η Αλίκη στην Αθήνα. Όταν έφτασε, ο γιατρός της συνέστησε πλήρη ακινησία και πέρασε τους υπόλοιπους μήνες της εγκυμοσύνης της στο κρεβάτι. Μετά από πολλές αγωνίες, κλάματα και προσευχές, ήρθε στον κόσμο ο Γιάννης Παπαμιχαήλ». Το «θαύμα» της ζωής της ήταν ο «Γιαννάκης» της και φάνηκε μέχρι το τέλος της ζωής της. Ήταν μια μητέρα πρόσχαρη, αλλά και τόσο δοτική και τρυφερή.

TIP
Στις 4 Ιουνίου 1969 η Αλίκη φέρνει στον κόσμο τον γιο της, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα. Η νοσοκόμα βγήκε και ανακοίνωσε στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ πως είναι αγόρι. Εκείνος, ρώτησε ανήσυχος αν είναι και η Αλίκη και το παιδί καλά. Η νοσοκόμα τον καθησύχασε. Πήγε στο δωμάτιο, την αγκάλιασε, τη φίλησε και της χάρισε ένα ρουμπινένιο δαχτυλίδι. Είχαν συγκινηθεί και οι δύο.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share