Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαρία Μαρτίκα: Η ηθοποιός που έφυγε μόνη και απομονωμένη υπό άκρα μυστικότητα!

Στο τελευταίο αντίο ήταν μόνο 10 άτομα!

10 Αυγούστου 2019 16:30
Μαρία Μαρτίκα: Η ηθοποιός που έφυγε μόνη και απομονωμένη υπό άκρα μυστικότητα!

Η αγαπημένη ηθοποιός, έγινε ιδιαιτέρως γνωστή από τις σειρές Εμείς κι Εμείς και Το Ρετιρέ. Γιατί σταμάτησε πρόωρα το έργο;

Γεννήθηκε σε μια μικρή συνοικία της Αθήνας, έξω από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Εξατάξιο Γυμνάσιο και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν το 1961.

Πέθανε στην γενέτειρά της, την 1η Ιουνίου 2018 σε ηλικία 86 ετών από καρκίνο. Στην κηδεία της πήγαν μόνο από συναδέλφους της, ο Γιώργος Μεσσάλας, ο Πάντης Κούσης και ο στενός της φίλος και σκηνοθέτης, Γιώργος Φραντζεσκάκης. Κηδεύτηκε στον οικογενειακό της τάφο, στο Β’ Νεκροταφείο Πατησίων.

Η κηδεία της έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα. Η είδηση του θανάτου της, την 1η Ιουνίου του 2018, έγινε γνωστή από τον Μάκη Δελαπόρτα. Ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε μάλιστα και συνέντευξη με αφορμή το θάνατο της κυρίας «Θάλειας» του «Ρετιρέ».

Ακολουθούν αποσπασματικά, οι δηλώσεις του Μάκη Δελαπόρτα:

«Είχε απομονωθεί τα τελευταία 20 χρόνια»

«Η Μαρία κηδεύτηκε το Σάββατο στο νεκροταφείο στα Πατήσια, με μόλις 10 άτομα. Ήταν εντολή της να μη μαθευτεί τίποτα. Είχε απομονωθεί εδώ και 20 χρόνια. Μιλούσαμε κατά καιρούς και την καλούσα σε εκδηλώσεις, όμως, η ίδια δεν δεχόταν να αφήσει το καταφύγιό της στη Γλυφάδα».

«Είχε άγχος μη ξεχάσει τα λόγια της»
«Η κυρία Θάλεια του Ρετιρέ ήταν μια από τις πολύ καλές συναδέλφους, που σφράγισαν μια ολόκληρη γενιά, και παράλληλα ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος. Πριν μπει στο στούντιο έκανε τον σταυρό της. Φοβόταν πολύ τον Δαλιανίδη και επίσης είχε μεγάλο άγχος να μην ξεχάσει τα λόγια του σεναρίου».

«Ήθελε να φύγει χωρίς να το μάθει κανείς»
«Ζούσε με τα σκυλιά της, καθώς ήταν πολύ φιλόζωη και κατά καιρούς πήγαινε στην Ακράτα, στο εξοχικό της. Είχε αποφασίσει να απομονωθεί εντελώς και να φύγει χωρίς να το μάθει κανείς. Όπως και έγινε».

Θυμάστε την Ελένη του “Ρετιρέ” - Δείτε πως είναι σήμερα 27 χρόνια μετά το τέλος της σειράς!

Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της δεκαετίας του ’90 που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να παίζεται σε επανάληψη, είναι το “ρετιρέ“. Θυμάστε και τον "Νικόλα" από το "Κωνσταντίνου και Ελένης";

Σε αυτήν τη σειρά, ζούσε ένα από τα πιο θρυλικά και αξέχαστα ζευγάρια της τηλεόρασης, ο Ιάσονας και η Ελένη. Όμως, πως είναι η Ελένη (Κλαίρη Κατσαντώνη) σήμερα;

Η Ελένη του Ρετιρέ, κατά κόσμον Κλαίρη Κατσαντώνη, ξεκινήσε την καριέρα της ως ηθοποιός το ’80. Έγινε πασίγνωστη μέσα από την αγαπημένη σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη.

Συνάδελφος της Χαρούλας Πεπονάκη (Έλντα Πανοπούλου) και της Κατερίνας Σοφιανού (Κατερίνα Γιουλάκη), η Ελένη Σωτηριάδου ήταν παντρεμένη με τον Ιάσωνα, τον οποίο υποδυόταν ο Παύλος Ευαγγελόπουλος.

Η επιτυχία του Ρετιρέ ήταν τεράστια, ωστόσο, η Κλαίρη αποφάσισε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Σε παλαιότερη συνέντευξη της η Τζόυς Ευείδη είχε αναφερθεί σε αυτή λέγοντας πως τα σταμάτησε όλα και αφοσιώθηκε στην οικογένεια της.

Η μοναδική φωτογραφία από τη μετά το Ρετιρέ ζωή της που κυκλοφορεί, είναι αυτή από το προφίλ της στο Facebook. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, αναρτήθηκε περίπου πριν από ένα χρόνο.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share