Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η ήσυχη ζωή της Βικτώριας Καρέλια στην Καλαμάτα και το μπόνους του «Καρέλια» για τα 130 χρόνια λειτουργίας

Δεν θα την δείτε ποτέ να προκαλεί

25 Ιουλίου 2019 12:16
Η ήσυχη ζωή της Βικτώριας Καρέλια στην Καλαμάτα και το μπόνους του «Καρέλια» για τα 130 χρόνια λειτουργίας

Γεννημένος στην Καλαμάτα δυο πράγματα ονειρεύεσαι τα γαλάζια νερά το καλοκαίρι και μια θέση στο εργοστάσιο Καρέλια!

Μπορεί κάποια περίοδο να έκλειναν το ένα εργοστάσιο πίσω από το άλλο στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας άλλα όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής «εκείνοι ούτε που σκέφτηκαν να πάρουν το εργοστάσιο από την Καλαμάτα». Αυτή είναι η ιστορία της καπνοβιομηχανίας "Καρέλια"! Πότε ξεκίνησε και πώς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή;;;

Άνθρωποι που «θα μπορούσαν να ζουν στην Ελβετία» κι όμως τιμούν όσο τίποτα άλλο τον τόπο καταγωγή τους. Μένουν εκεί, δουλεύουν εκεί ενώ την Βικτωρία Καρελία, τη μητέρα του Γιώργου και του Ανδρέα οι κάτοικοι την βλέπουν να κάνει τα ψώνια της, να πηγαίνει στο κομμωτήριο της στην αγορά της Καλαμάτα.

Η κ. Βίκυ όπως την αποκαλούν είναι πολύ προσιτός άνθρωπος. Δεν θα την δείτε ποτέ να προκαλεί ενώ θα μπορούσε να πηγαίνει στα καλύτερα και ακριβότερα κομμωτήρια της περιοχής πηγαίνει σε ένα απλό συνοικιακό, εκείνο που έχει συνηθίσει. Η απλότητα είναι αυτό που χαρακτηρίζει την οικογένεια αφού όπως λένε η κ. Βίκυ «μην φανταστείτε ότι κυκλοφορούσε με κανένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο, μια παλιά Μερσεντές είχε». Συλλέκτρια ελληνικών φορεσιών δημιούργησε ένα λαογραφικό μουσείο «Ελληνικής Φορεσιάς».

Εργατικότητα και δοτικότητα χαρακτηρίζει όλη την οικογένεια Καρέλια. Οι δωρεές αμέτρητες και κάθε χρόνο όταν ακούς τα bonus που δίνονται στους εργαζόμενους ένα χαμόγελο μεγάλο θαυμασμού γεμίζει το πρόσωπο που.

Αλήθεια εσείς μπήκατε στο πειρασμό να δείτε ποιο θα ήταν το καθαρό ποσό που θα παίρνατε αν εργαζόσασταν στην εταιρεία Καρέλια; Ξέχωρα το μισθό και το δώρο των Χριστουγέννων και χωρίς να πληρώ όλες τις προϋποθέσεις συνολικά θα έπαιρνα 3.420 ευρώ. Μόνο 900 ευρω είναι το επίδομα παρουσίας για εκείνον που δεν θα λείψει ούτε μέρα από τη δουλειά του ενώ με αφορμή τη συμπλήρωση 130 ετών συνεχούς λειτουργίας της εταιρείας κάθε εργαζόμενος έλαβε έξτρα 1.300 ευρώ καθαρά!

Ε, μετά από αυτό να μην τον πεις ο Αη Βασίλης ο Καρέλιας; Βέβαια υπάρχουν και άλλοι που αντιδρούν σε όλο αυτό λέγοντας ότι τα χρήματα των bonus προέρχονται από την πώληση καπνού και τσιγάρων που βλάπτουν την υγεία. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το κάπνισμα αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός!

Καρέλιας: Ο Έλληνας εργοδότης που μοίρασε κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ στους υπαλλήλους του

Κάθε Ελληνας θα ήθελε να εργάζεται σε αυτή την εταιρεία, που εν μέσω κρίσης, μοίρασε ως μπόνους τους υπαλλήλους της 2.85 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας κατά 300.000 ευρώ περίπου το ποσό σε σχέση με πέρυσι.

Τι κι αν κάποιοι πριν από 14 χρόνια περίπου, μιλούσαν για σοβαρούς κλυδωνισμούς στην εταιρεία, όταν διεκόπη η συνεργασία της με την Japan Tobacco International, για την παραγωγή των τσιγάρων Camel. Τελικά αποδείχθηκε κίνηση-ματ, καθώς η εταιρία, επιμένοντας... ελληνικά, επέλεξε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των ιδιόκτητων σημάτων της ελληνικής καπνοβιομηχανίας, και κατόρθωσε να αναδείξει ως βασικό παίκτη της αγοράς το «Καρέλια χρυσή κασετίνα» που ως τότε δεν ήταν δημοφιλής.

Από το 2000 λοιπόν κατάφερε να... υπερτετραπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της, από 147 εκατ. ευρώ σε 630 εκατ. ευρώ το 2012 και σε 720 εκ. ευρώ το 2013.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share