Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Κάναμε γυρίσματα με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον χάναμε, έκανε στα καμαρίνια…»

Απίστευτη αποκάλυψη από τον Κώστα Βουτσά...

25 Ιουλίου 2019 11:47
«Κάναμε γυρίσματα με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον χάναμε, έκανε στα καμαρίνια…»

Ο Κώστας Βουτσάς ξέρει και μπορεί να διηγηθεί ιστορίες μοναδικές. Ως ένας από τους τελευταίους της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Και αυτό έκανε μιλώντας στον Δημήτρη Ουγγαρέζο:

«Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά μετά τα χάλασε, δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ο πρώτος εραστής του κόσμου. Έχει πάει με όλες τις πρωταγωνίστριες! Όλες τις πρωταγωνίστριες! Κάναμε γύρισμα και τον χάναμε.

Έλεγε ο Γιάννης Δαλιανίδης «Πηγαίνετε στο καμαρίνι, θα είναι με καμιά κομπάρσα και θα κάνει σ-eξ». Ήταν σπουδαίο παιδί και δεν έχει πει ποτέ για καμία. Ήταν πάρα πολύ καλός ηθοποιός!

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ήταν κι αυτός εραστής μεγάλος.
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν απόμακρος άνθρωπος, δεν ήταν της παρέας. Αλλά ήταν πολύ γλυκός και σεμνός και χωρίς βεντετισμό».

Κώστας Βουτσάς: Ο φλογερός έρωτας, οι ζήλιες και οι καβγάδες...με την Σπεράντζα Βρανά!

Τα ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου που έζησαν ένα μεγάλο έρωτα, έφτασαν συχνά κοντά στο γάμο, αλλά στο τέλος χώρισαν είναι περισσότερα απ’ όσα έχουν περάσει στην ιστορία. Ποια είναι όμως η ιστορία του Κώστα Βουτσά και της Σπεράνζα Βρανά;

Καλοκαίρι του 1959 η Σπεράντζα Βρανά παίζει στο θέατρο Ακροπόλ. Εκεί γνωρίζει έναν από τους νέους ηθοποιούς του θιάσου, ο οποίος είχε ξεχωρίσει το προηγούμενο καλοκαίρι ως νέο ταλέντο. Ήταν ο Κώστας Βουτσάς. Η γνωριμία τους εξελίχτηκε σε μια θυελλώδη σχέση. Μεγάλος έρωτας, ζήλιες, καβγάδες, ξύλο, αρραβώνας, ετοιμασίες για γάμο, χωρισμοί και όλα αυτά παράλληλα με μια λαμπρή καριέρα και για τους δύο. Δείτε ακόμα: "Τέτοιο γάμο δεν θέλω! Είσαι γεννημένος κερατάς" - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα!

Η Σπεράντζα Βρανά έγραψε στο βιβλίο της Τολμώ: «Ο Κώστας ήταν τρομερά φιλόδοξος, μεγαλομανής, αριβίστας. Ήξερε να ελίσσεται. Χρησιμοποιούσε όλα τα κόλπα για να πετύχει τους σκοπούς του. Καλοπερασάκιας. Στην αρχή μού έκανε τον πολύ ερωτευμένο, έκανε ό,τι μπορούσε για να με ευχαριστήσει. Μου αγόραζε δίσκους με λατινοαμερικανικούς ρυθμούς, μου έκανε τον Danny Kaye για να γελάσω, ήταν πολύ κωμικός και ξεκαρδιζόμουν. Αν μ’ αγάπησε ο Κώστας (γιατί μ’ αγάπησε), αυτό συνέβη αργότερα. Μου φερόταν πολύ ωραία, ήταν πολύ τρυφερός μαζί μου, ζούσαμε πολύ αρμονικά.

Όσο η σχέση μας έδενε και πιο γερά, άρχισε τις ζήλιες. “Γιατί κάθεσαι στο καμαρίνι με τη ρόμπα ανοιχτή;”. Καβγάς! “Γιατί σου μίλησε ο τάδε συνάδελφος;”.

Καβγάς! Όλα αυτά τα μικροκαβγαδάκια είχαν σαν αποτέλεσμα να τη βρίσκουμε πιο ωραία ερωτικά. Ο Κώστας ήταν τέλειος σαν εραστής, τρυφερός και γλυκός. Στο κεφάλαιο δουλειά, όμως, ήταν φοβερός. Ήταν φιλόδοξος και βιαζόταν να φτάσει. Πάνω σ’ αυτό το θέμα είχαμε διαφορετικές αντιλήψεις. Η σχέση μας πέρασε από πολλά στάδια. Μέχρι ξύλο έπεσε στον πρώτο μας μεγάλο καβγά». Τελικά αποφασίζουν να παντρευτούν. Η Σπεράντζα παραγγέλνει το νυφικό και ο Κώστας, παραμονές Χριστουγέννων, της κάνει δώρο ένα χρυσό ρολόι. Ο γάμος είχε οριστεί για την άνοιξη και ο μήνας του μέλιτος θα ήταν ένα ταξίδι στην Ευρώπη.

Όταν ο Βουτσάς είπε στη Σπεράντζα ότι μετά το γάμο θα άφηνε το θέατρο για να αφοσιωθεί στο σπίτι, η Βρανά δεν το δέχτηκε. Σκέφτηκε τον εαυτό της νοικοκυρά, μακριά από τη σκηνή και τα φώτα κι, έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια, χώρισαν οριστικά.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share