Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το όπλο που σκότωσε την Νταϊάνα!

Σοκαριστικές αποκαλύψεις!

3 Ιουλίου 2019 10:17
Το όπλο που σκότωσε την Νταϊάνα!

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε μια υπόθεση που συνεχίζει να απασχολεί το παγκόσμιο κοινό, νέες εξελίξεις βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας, με τη Σκότλαντ Γιαρντ να καλείται να λύσει το μυστήριο για γερούς λύτες.

Οι βρετανικές Αρχές πρέπει λοιπόν να αξιολογήσουν τη βάση των νέων ευρημάτων, ισχυριζόμενες ταυτοχρόνως με νόημα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση του θανάτου της Νταϊάνα θα βγει από το αρχείο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πριγκίπισσα σκοτώθηκε στις 3 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Μαζί της έχασαν τις ζωές τους τόσο ο σύντροφός της Ντόντι Αλ-Φαγέντ όσο και ο οδηγός του μοιραίου οχήματος, Henri Paul. Την ξεφτίλιζε: "Δεν θα βάλεις αυτό το απαίσιο..."! Οι απίστευτες προσβολές του Πρίγκιπα Κάρολου στην Νταϊάνα!

Και όπως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, κατά τη στιγμή της σύγκρουσης το αυτοκίνητο καταδιωκόταν λυσσαλέα από παπαράτσι φωτογράφους.

Ας δούμε όμως τι στοιχεία ήρθαν στο φως που ενδέχεται να «μυρίζουν» ηθελημένη απόπειρα κατά της ζωής της...

Τα ευρήματα είναι μια επιστολή που προέρχεται από τα πεθερικά πρώην βρετανού στρατιώτη

Σύμφωνα με τις αναφορές που κυκλοφόρησαν, η επιστολή -που χρονολογείται από το 2011- είναι γραμμένη από τα πεθερικά στρατιώτη, ο οποίος αναφέρεται ως Στρατιώτης Ν. Σύμφωνα με το κανάλι Channel 4, το γράμμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας συμπτωματικά και από εντελώς ξέχωρη υπόθεση: από τις δικαστικές περιπέτειες του ελεύθερου σκοπευτή της SAS, λοχία Danny Nightingale, ο οποίος κατηγορήθηκε για παράνομη οπλοκατοχή.

Παλιότερα λοιπόν ο Nightingale και ο Στρατιώτης N ζούσαν μαζί, με τον τελευταίο να παρουσιάζεται μάλιστα στο στρατοδικείο του Nightingale ως μάρτυρας υπεράσπισης. Και όπως ισχυρίζεται ο Guardian, ο Nightingale βρέθηκε μεν ένοχος, γλίτωσε ωστόσο την προσωποκράτηση λόγω του άμεμπτου χαρακτήρα του. Η σύζυγος του Nightingale, Sally, επιδόθηκε σε μια εκστρατεία απελευθέρωσης του άντρα της, ισχυριζόμενη ότι το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν δώρο. Η εφημερίδα Daily Mirror ισχυρίστηκε ότι ήταν η σύζυγος του Στρατιώτη Ν που ενημέρωσε την αστυνομία για το πιστόλι Glock 17 που διατηρούσε ο Nightingale στο σπίτι του στη Βρετανία. Και αυτό είναι το γενικό πλαίσιο της υπόθεσής μας...

Η επιστολή αλλοιώθηκε πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας

Πριν περιέλθει λοιπόν η επίμαχη επιστολή στην κατοχή των διωκτικών αρχών, η Service Prosecuting Authority (SPA) φέρεται να την είχε «πειράξει», αφαιρώντας ονόματα και άλλες λεπτομέρειες. Το γράμμα είχε σταλεί από τα πεθερικά του Στρατιώτη N στον διοικητή του παρακαλώντας τον να παρέμβει γιατί ο Ν είχε απειλήσει να σκοτώσει την κόρη τους. Στην επιστολή έγραφε: «Της είπε επίσης [στην κόρη] ότι ήταν ο ΧΧΧ που οργάνωσε τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο οποίος συγκαλύφθηκε. Τι ελπίδες έχουμε λοιπόν η κόρη μου και εγώ να επιβιώσουμε από τις απειλές του;». Η Daily Mirror ισχυρίζεται μάλιστα ότι η αστυνομία πληροφορήθηκε για το περιεχόμενο της επιστολής ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011...

Ο Στρατιώτης N είπε στη γυναίκα του ότι θα έβαζε να τη σκοτώσουν μυστικά

Στην επιστολή διαβάζουμε ότι ο Ν είπε στη σύζυγό του ότι υπάρχει ένα στρατιωτικό τμήμα μέσα στη SAS που χρησιμοποιούταν σε «μυστικές αποστολές». Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να τους δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες και αυτοί θα εκτελούσαν την απόρρητη επιχείρηση. Και βέβαια την απείλησε ότι θα ενημέρωνε την υπηρεσία για να τη σκοτώσει. Διαβάζουμε στο ντοκουμέντο: «Συμπληρώνουν στο κουτάκι το όνομα, τη διεύθυνση και τις λεπτομέρειες της επιχείρησης και μετά ένας από αυτούς που θέλει να κερδίσει εξτρά λεφτά αφαιρεί τις λεπτομέρειες από το κουτί και κάνει τη δουλειά. Μετά θύμισε στην κόρη μου έναν άντρα ... που είχε προβλήματα στον γάμο του και επέστρεψε στο σπίτι του πυροβολώντας τη γυναίκα και την οικογένειά του». Ο Στρατιώτης Ν είπε στη σύζυγό του ότι έχει λάβει κι αυτός μέρος σε τέτοιες αποστολές. Τα πεθερικά ισχυρίστηκαν στην επιστολή τους: «Επέμενε να μας εξιστορεί τις δολοφονικές περιπέτειες που είχε στη δουλειά του. Πώς είχε σκοτώσει γυναίκες και παιδιά και έναν ιερέα, το μεγάλο δάχτυλο του οποίου συνέχιζε να κινείται σπασμωδικά παρά το γεγονός ότι ήταν νεκρός»...

Ο Στρατιώτης Ν είχε μόλις βγει από τη φυλακή

Από τις λίγες πληροφορίες που είναι γνωστές για τον Ν, γνωρίζουμε ότι είχε μόλις αποφυλακιστεί από στρατιωτικές φυλακές αφού καταδικάστηκε για κατοχή πιστολιού Glock, χειροβομβίδας και πυρομαχικών στο σπίτι του, σε μια υπόθεση παρόμοια με του λοχία Danny Nightingale. Τα πεθερικά του δήλωσαν στην επιστολή: «Εκφόβιζε την κόρη μου φέρνοντας όπλα στο σπίτι. Τα αράδιαζε στη σειρά πάνω στο χαλί του σαλονιού και έλεγε να καλέσουν φίλους γιατί ήθελε να τους τα δείξει. Μέχρι και στο ντουλαπάκι της σκάλας βρήκε όπλο [η κόρη μου]. Είχε πιστόλι στο αυτοκίνητό του αλλά και στο κομοδίνο ... Μας έλεγε ότι είχε άδεια να τα φέρει πάνω του λόγω της φύσης της δουλειάς του».

Η νοητική κατάσταση του Στρατιώτη Ν ελέγχεται

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αρνήθηκε να σχολιάσει τους υπαινιγμούς. Η επιστολή κάνει λόγο και για ενδεχόμενη παράνοια του Στρατιώτη Ν, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ψυχική του υγεία. Η ανεξάρτητη έρευνα πάντως του 2008 για τα αίτια του θανάτου της πριγκίπισσας δεν εντόπισε ύποπτα στοιχεία που να παραπέμπουν αλλού. Έχει άλλωστε ήδη επιβεβαιωθεί ότι ο οδηγός του μοιραίου οχήματος, Henri Paul, τα είχε τσούξει λίγο πριν από το θανατηφόρο δυστύχημα. Στα ευρήματα της έρευνας διαβάζουμε: «Αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία για 6 μήνες, η επιτροπή δεν βρήκε ενδείξεις ύποπτης συμπεριφοράς, καταλήγοντας ότι ο οδηγός Henri Paul και οι παπαράτσι μοιράζονται την ευθύνη για τους θανάτους της Νταΐάνα και του Ντόντι Αλ-Φαγέντ. Ο ιατροδικαστής Scott Baker απέκλεισε την πιθανότητα το ζευγάρι να δολοφονήθηκε, κι αυτό λόγω έλλειψης επαρκών ενδείξεων». Ο Dickie Arbiter, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της βασίλισσας, είπε στην Daily Telegraph: «Αυτά συμβαίνουν κάθε χρόνο πριν από το μνημόσυνο της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας ... Νομίζω ότι η αστυνομία έκανε λεπτομερή έρευνα για τα αίτια του θανάτου ... οι Γάλλοι έκαναν επίσης λεπτομερή έρευνα και οι δυο κατέληξαν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα. Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς αυτά τα συμπεράσματα»...

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share