Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η γυναίκα πίσω από το διάσημο φιλί: Ποια είναι η ιστορία του;

Οι μυνήσεις, οι παρεξηγήσεις και τα... μοντέλα

21 Ιουνίου 2019 13:34
Η γυναίκα πίσω από το διάσημο φιλί: Ποια είναι η ιστορία του;

Ποιος δεν έχει δει και δεν έχει θαυμάσει αυτή την απίστευτα όμορφη φωτογραφία του κορυφαίου καλλιτέχνη Robert Doisneau του 1950!

Ένα ζευγάρι φιλιέται στο Παρίσι με φόντο κόσμο και το δημαρχείο, για εκείνους η ζωή σταματά, όσο οι υπόλοιποι συνεχίζουν να περπατούν δίπλα τους.

Ποια είναι η ιστορία της φωτογραφίας;

Tο περιοδικό Life ζήτησε από το πρακτορείο στο οποίο εργαζόταν ο Robert Doisneau, ένα ρεπορτάζ για τους ερωτευμένους με μια φωτογραφία δρόμου, και ο ίδιος έφτιαξε ένα σενάριο για την εικόνα του που άφησε ιστορία!

Μετά από 33 χρόνια, ο φωτογράφος δέχτηκε μια μήνυση από ένα ζευγάρι που έλεγε πως στη φωτογραφία ήταν εκείνοι, και πως ήθελαν χρήματα!

Η μήνυση αυτή όμως, ανάγκασε τον φωτογράφο να αποκαλύψει πως η φωτογραφία δεν ήταν μια αυθόρμητη πόζα που συνέλαβε αλλά μια καλοστημένη εικόνα από δύο ηθοποιούς.

Μάλιστα, η πρωταγωνίστρια πούλησε το 2005 μια αυθεντική εκτύπωση με σφραγίδα του φωτογράφου για 155.000 ευρώ.

Στη φωτογραφία βλέπουμε την Φρανσουάζ Μπορνέ!

Η ίδια ξαναπαντρεύτηκε και η διαφήμιση γύρω από έναν πρώην έρωτά της, την ενοχλούσε, ξεκίνησε τότε και εκείνη δικαστική διαμάχη. Ο Ρομπέρ Ντουανό αναγνώρισε ότι ήταν πράγματι εκείνη που πόζαρε, της είχε μάλιστα χαρίσει ένα κλισέ, πρωτότυπο.

Ωστόσο, οι δικαστές αρνήθηκαν να της αναγνωρίσουν το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστά στις πωλήσεις. Κι αυτό γιατί το πρόσωπο της Φρανσουάζ Μπορνέ δεν είναι αναγνωρίσιμο στην εικόνα. Η Μπορνέ αρκέστηκε τότε να πουλήσει το πρωτότυπο κλισέ του Ντουανό, σε δημοπρασία, στην τιμή των 10 000 ευρώ. Η φωτογραφία πουλήθηκε τελικά, εκείνη την ημέρα, το 2005, στην τιμή των 184 000 ευρώ. Αγοραστής ήταν ένας αινιγματικός συλλέκτης από την Ελβετία και η τιμή θεωρήθηκε ρεκόρ για μια φωτογραφία του Ντουανό.

Εικόνα σοκ: Διέρρευσε φωτογραφία της νεκρής Marylin Monroe!

Ο λόγος για τους διάσημους αστέρες της πολιτικής, της μουσικής, της ηθοποιίας που κατάφεραν με τον δικό τους τρόπο να αλλάξουν το ρου της ιστορίας.

Δείτε στο Athens Magazine την φωτογραφία της νεκρής Marylin Monroe που κυκλοφόρησε και σοκάρει:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share