Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 29 Μαΐου!

Οι θάνατοι και οι τραγωδίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

29 Μαΐου 2019 07:15
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 29 Μαΐου!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 29 Μαΐου!

1453 Η Κωνσταντινούπολη «πέφτει» στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. «Η Πόλις εάλω» έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου.

1824 Ισχυρός αιγυπτιακός στόλος, υπό τον Χουσεΐν, έπειτα από πολιορκία δύο ημερών της Κάσου, αποβιβάζει 4.000 Αλβανούς στον Αντιπέρατο και προσβάλλει από τα νώτα τους υπερασπιστές. Σφαγές, λεηλασίες και αιχμαλωσίες καταστρέφουν το ηρωικό νησί.

1924 Ανήμερα της ιστορικής επετείου της Άλωσης της Πόλης, γίνεται η ιδρυτική συνέλευση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινούπολης (ΑΕΚ).

1953 Εκκίνηση του πρώτου Ράλι «Ακρόπολις», με 26 πληρώματα, εκ των οποίων 7 διεθνή. Το 1956 θα συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το 1973 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

1985 Ο τραγικός τελικός του «Χέιζελ» των Βρυξελλών. Η Γιουβέντους νικά τη Λίβερπουλ με 1-0 και κατακτά το 30ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, 39 φίλαθλοι χάνουν τη ζωή τους σε συγκρούσεις οπαδών των δύο ομάδων στις εξέδρες του γηπέδου.

2007 Αυτοκτονεί δια απαγχονισμού ο Ιάπωνας υπουργός Γεωργίας, Τοσικάτσου Ματσουόκα, 62 ετών, λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλο.

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Η σπάνια φωτογραφία μετά τον θάνατό του!

Μια σπάνια φωτογραφία του Λάμπρου Κωνσταντάρα με την κατά 25 χρόνια μικρότερη σύζυγο του είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο επιτυχημένος και γοητευτικό αείμνηστος ηθοποιός είχε τη του γυναικά, μέχρι που γνώρισε την Φιλιώ Κεκάτου, την δεύτερη σύζυγο του η οποία στάθηκε στο πλευρό του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Άρης Λουπάσης στο προφίλ του στο Instagram δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία του Λάμπρου Κωνσταντάρα και της Φιλιώς και πέγραψε: «Μια από τις σπάνιες φωτο του αξέχαστου Λάμπρου Κωνσταντάρα με την δεύτερη και τελευταία σύζυγο της ζωής του Φιλιω Κεκατου.

Γνωρίστηκαν το 1961 όταν εκείνος ήταν σε ηλικία 48 ετών και εκείνη μόλις 23 και μετά από δέκα χρόνια σχέσης παντρεύτηκαν το 1971 όπου έζησαν μαζί αγαπημένοι και ερωτευμένοι μέχρι το τέλος του Λάμπρου το καλοκαίρι του 1985. Υπήρξε όχι μόνο ένας μεγάλος και σπουδαίος ηθοποιός αλλά και ένας από τους γοητευτικότερους άντρες της εποχής και μέγας γυναικοκατακτητης, ένας γνήσιος μπον βιβερ, στην σχέση του όμως με την Φιλιω όπως αναφέρεται έδειξε μεγάλη αφοσίωση και εκτίμηση στο πρόσωπο της.

Ήταν «το λιμάνι του» όπως δηλωνε ο ίδιος, η γυναίκα που ήταν δίπλα του στα χρόνια της μεγάλης «ανόδου» αλλά και στις δυσκολίες του, ο άνθρωπος που τον βοήθησε να ωριμάσει σαν προσωπικότητα και σαν καλλιτέχνης και το κυριότερο στάθηκε σαν «βράχος» στα τελευταία του χρόνια και στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share