Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εσείς το γνωρίζατε; Που μεγάλωσε ο Χριστός; - Αυτό ήταν το σπίτι του!

Ένα μικρό σπίτι στη Ναζαρέτ!

24 Απριλίου 2019 18:50
Εσείς το γνωρίζατε; Που μεγάλωσε ο Χριστός; - Αυτό ήταν το σπίτι του!

Ένα μικρό σπίτι στη Ναζαρέτ, το οποίο χρονολογείται κατά τον 1ο αιώνα, υποστηρίζεται ότι είναι το σπίτι που μεγάλωσε ο Χριστός.

Το 2006 ο αρχαιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Ρέντινγκ στην Αγγλία, Κεν Νταρκ, ο οποίος ειδικεύεται στη ρωμαϊκή, βυζαντινή και θρησκευτική αρχαιολογία,ανακοίνωσε ότι ένα μικρό, πέτρινο σπίτι στη Ναζαρέτ θα μπορούσε να είναι το σπίτι, όπου έζησε ο Χριστός.

Το σπίτι ήρθε στην επιφάνεια το 1880, από καλόγριες της Αδελφότητας της Ναζαρέτ.

Και μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ακόμα αν υπήρξε πράγματι το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός με τη Μαρία και τον Ιωσήφ, ωστόσο ο αρχαιολόγος Νταρκ υποστήριζε σθεναρά την άποψή του.

Τμήμα του σπιτιού, όπου υποστηρίζεται ότι μεγάλωσε ο Χριστός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνές του, αναφέρεται ως το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός σε κείμενα Βυζαντινών και Σταυροφόρων που πέρασαν από την περιοχή τους αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού.

Επίσης, σημειώνει ως σημαντική ένδειξη το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί που κυριαρχούσαν στην περιοχή μέχρι τον 7ο αιώνα, στόλισαν το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισαν από πάνω την “Εκκλησία της Διατροφής”, για να το προστατεύει….

Βάσει αυτών των στοιχείων, ο Νταρκ υποστηρίζει ότι δεν θα είχαν δώσει τόση σημασία σε ένα μικρό σπίτι, αν δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος.

Αναπαράταση ιουδαϊκού σπιτιού του 1ου αιώνα, σύμφωνα με τις αρχαιολογικές μελέτες.

Ως σημαντική πηγή, εκτιμάται και ένα κείμενο του ηγούμενου Αντομνάν, ο οποίος έζησε στο μοναστήρι του νησιού «Iona» στη Σκωτία.

Στο εν λόγω κείμενο, το οποίο γράφτηκε το 670 μ.Χ. εξιστορούνταν το ταξίδι του Φράγκου επισκόπου Αρκούλφ, ο οποίος ανέφερε μια εκκλησία, η οποία είχε χτιστεί πάνω στο σπίτι, “όπου ο Κύριος τρεφόταν στην παιδική του ηλικία”.

Παράλληλα, δείτε την ''κατάρα'' που στοιχειώνει όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν τον Ιησού!

Πηγή: LiveScience.com

Σάλος με ντοκιμαντέρ της Amazon: Ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος!

Σαν βόμβα έσκασε στους θρησκευτικούς κύκλους ο ισχυρισμός ενός ντοκιμαντέρ της Amazon ότι οΧριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος.

Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Bible Conspiracies» προκαλεί σάλο με την αμφιλεγόμενη θεωρία που βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας.

Σαν βόμβα έσκασε στους θρησκευτικούς κύκλους ο ισχυρισμός ενός ντοκιμαντέρ της Amazon ότι οΧριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος.

Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Bible Conspiracies» προκαλεί σάλο με την αμφιλεγόμενη θεωρία που βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας.

«Ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος μπορεί να είναι το αληθινό πρόσωπο πίσω από τις ιστορίες της Βίβλου....Υπάρχει στην πραγματικότητα, ένας άνθρωπος που τα ίχνη του μπορούν να εντοπιστούν αφού η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαλείψει από την ιστορία.Το όνομά του είναι ο Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 π.Χ. ή 4π.Χ. στην Τυάνα της Καππαδοκίας», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Express».

«Γρήγορα έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και ασπάστηκε την αποχή από τις ηδονές της σάρκας και του κρασιού. Δεν φορούσε υποδήματα και είχε αφήσει τόσο τα μαλλιά του μακριά, όπως και γένια. Σύντομα οι διδασκαλίες του τον ανέδειξαν ως αναμορφωτή και ως κατοικία είχε το ιερό του Ασκληπιού», προσθέτει.Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Απολλώνιος απέκτησε ακολούθους καθώς κήρυττε.Υπάρχουν αναφορές ότι είχε αναστήσει νεκρούς κι ότι μιλούσε για πράγματα που ήταν έξω και πέρα από την ανθρώπινη νόηση.

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Απολλώνιος ήταν υπαρκτό πρόσωπο» καταλήγει το ντοκιμαντέρ, το οποίο, όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο τίτλος του, ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Απολλώνιος ο Τυανέας γεννήθηκε σε μία σεβαστή και πλούσια ελληνική οικογένεια.Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Τύανα. Σε ηλικία 14 ετών μετέβη στην Ταρσό της Κιλικίας και μετά από δύο χρόνια στις Αιγές της Κιλικίας.Το 62 αποφάσισε να μεταβεί στη Ρώμη παρόλο που ο Νέρων αντιπαθούσε τους φιλόσοφους. Πέθανε στο Ποτσουόλι το 98.

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως ο Απολλώνιος ήταν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από την Καινή Διαθήκη. Τόσο αυτός όσο και ο Ιησούς είχαν γεννηθεί περίπου την ίδια περίοδο κήρυτταν για τα ίδια θέματα, είχαν πιστούς ακολούθους, έκαναν θαύματα, ενώ και οι δύο είχαν μακριές γενειάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

«Πληροφορίες γι’ αυτόν μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πηγές αλλά όχι σε θρησκευτικά βιβλία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε τον 3o ή 4o αιώνα π.Χ. στην Τυανέα της Καππαδοκίας», αναφέρει το ντοκιμαντέρ.Η φήμη του Απολλώνιου μεγάλωνε και οι πιστοί που πλήθαιναν, ωστόσο απέκτησε και επιφανείς εχθρούς, με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αυρήλιο να εξοργίζεται και να σχεδιάζει την καταστροφή όλων των ναών και των αγαλμάτων που κατασκευάζονταν προς τιμήν του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share