Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 20 Απριλίου!

Οι θάνατοι και οι τραγωδίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

20 Απριλίου 2019 08:15
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 20 Απριλίου!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονός που έγιναν σαν σήμερα, 20 Απριλίου!

1841 Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε «Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ», που θεωρείται το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα στην ιστορία της λογοτεχνίας.

1914 Η Σφαγή του Λάντλοου. Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής Λούης Τίκας.

1941 Υπογράφεται στο Βοτονόσι Μετσόβου το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού ανάμεσα στον υποστράτηγο Τσολάκογλου, διοικητή του ΤΣΔΜ (Τομέας Στρατιάς Δυτικής Μακεδονίας) και τον ταξίαρχο Ντίτριχ των γερμανικών δυνάμεων εισβολής.

1946 Ο 36χρονος κύπριος δρομέας Στέλιος Κυριακίδης κερδίζει τον 50ο Μαραθώνιο της Βοστώνης με χρόνο ρεκόρ 2:29.27, που θα παραμείνει έως το τέλος της δεκαετίας του 1960.

1977 Όνειρο μένει για την ΑΕΚ η συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, καθώς η Γιουβέντους επικρατεί 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (85’ Μπέτεγκα, από σέντρα του Καούζιο) και παίρνει το «εισιτήριο». Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ούγγρος Κάρολι Παλοτάι.

1989 Ο Ανδρέας Παπανδρέου, στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Περιστέρι, αναφωνεί το περίφημο «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα».

Νίκος Σεργιανόπουλος: Η κόκα στα γυρίσματα και η μεταφορά με στερητικό στο νοσοκομείο!

Δημοσίευμα του 2007 έναν χρόνο πριν την δολοφονία του ηθοποιού, Νίκου Σεργιανόπουλου!

Η πρώτη μάχη για τον γνωστό ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης και του θεάτρου Νίκο Σεργιανόπουλο ήταν νικηφόρα. «Είμαι χρήστης κοκαΐνης εδώ και τρία χρόνια... Για κάθε επεισόδιο αμείβομαι με τουλάχιστον 10.000 ευρώ, που σημαίνει ότι δεν έχω καμία ανάγκη και κανένα κίνητρο να προμηθεύομαι κοκαΐνη για οποιονδήποτε άλλο λόγο, παρά μόνο για να τη χρησιμοποιώ αποκλειστικά εγώ... Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ούτε ζυγαριά ή άλλο αντικείμενο, από το οποίο να δημιουργείται έστω και η υπόνοια ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες θα μπορούσαν να προορίζονται για άλλα άτομα...»

Με τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, αλλά και περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο «βούτηξε» αρχικά στο αλκοόλ και στη συνέχεια στην άσπρη σκόνη, ο 55χρονος δημοφιλής καλλιτέχνης κατάφερε να αποσπάσει την πρόταση της 26ης τακτικής ανακρίτριας. «Να αφεθεί ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 15.000 ευρώ και με περιοριστικό όρο την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα» είπε η δικαστική λειτουργός διαφωνώντας με τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την προφυλάκιση του.

Μια διαφωνία η οποία, όπως εξελίχθηκε, ήταν «ευχάριστη» για τον ηθοποιό, τον οποίο «βάραιναν» 44,3 γραμμάρια ηρωίνη και δύο κακουργήματα. Από την Πέμπτη το μεσημέρι ο 55χρονος ηθοποιός βρίσκεται στο σπίτι του στο Παγκράτι, παρέα με στενούς συγγενείς και φίλους. Είχαν προηγηθεί τέσσερα βασανιστικά βράδια παραμονής στο ισόγειο του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, εκεί όπου σε ένα μικρό κελί ο σταρ προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Και όμως, η εβδομάδα που έρχεται ίσως να είναι η πιο αγωνιώδης της ζωής του Νίκου Σεργιανόπουλου. «Είχαμε βέβαια μια δυσάρεστη έκπληξη, τη διαφωνία του κ. εισαγγελέως, ο οποίος προτίμησε να προτείνει την προσωρινή του κράτηση» δήλωσε ευφυέστατα την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο δικκηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η αρχική μάχη θα είναι απόλυτα νικηφόρα, εάν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ταυτιστεί με την άποψη της ανακρίτριας και αφήσει ελεύθερο τον καλλιτέχνη, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Η τύχη του Νίκου Σεργιανόπουλου κρίνεται από την απόφαση των τριών δικαστών, οι οποίοι απαρτίζουν το αρμόδιο συμβούλιο και αναμένεται να αποφανθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Ακούγοντας και την εισήγηση του εισαγγελέα θα αποφανθούν για το τι μέλλει γενέσθαι...

Οπως γίνεται κατανοητό, τα σενάρια είναι δύο: το ευχάριστο και το δυσάρεστο. Οπου «ευχάριστο», βάλτε το ενδεχόμενο ο 55χρονος ηθοποιός να καταβάλει εγγύηση 15.000 ευρώ και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους συνεχίζοντας να δίνει το παρών στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις (αυτήν την περίοδο συμμετέχει στα γυρίσματα της σειράς του Alpha «Η εξαφάνιση»), αλλά κυρίως να αρχίσει τη μάχη -αυτή είναι και η πιο σκληρή- της απεξάρτησης από την κοκαΐνη, μέσω κάποιου θεραπευτικού προγράμματος. Και το δυσάρεστο είναι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να διατάξει την προφυλάκιση του σταρ, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παραμείνει τουλάχιστον δύο μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, έως ότου κάνει αίτηση αποφυλάκισης (και εάν αυτή γίνει δεκτή)!

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

«Την καταστροφή μου» ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Σεργιανόπουλος στην ανακρίτρια. «Θα μου προκαλέσει ανεπανόρθωτη επαγγελματική ζημιά, αφού θα κληθώ να πληρώσω την ποινική ρήτρα, την αμοιβή που θα λάμβανα για όσα επεισόδια δεν θα γυριστούν (σ.σ.: αναφέρεται στο σίριαλ), συν την αποζημίωση της παραγωγού εταιρείας για την τεράστια οικονομική της ζημιά, ενώ παράλληλα η διακοπή των γυρισμάτων εξαιτίας μου θα προκαλέσει βέβαιο αποκλεισμό από μελλοντικές προτάσεις συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της απολογίας του την Πέμπτη. «Και αυτό είναι το λιγότερο, καθώς η φυλακή δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να αποτοξινωθεί κάποιος από τις “δηλητηριώδεις” ουσίες» σχολιάζουν με νόημα έγκυροι νομικοί κύκλοι που γνωρίζουν τα κακώς κείμενα του σωφρονιστικού μας συστήματος.

Σε ό,τι αφορά την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο δικηγόρος του Νίκου Σεργιανόπουλου, είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ο έμπειρος ποινικολόγος αιτήθηκε ήδη τη διενέργεια ψυχιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης και εργαστηριακής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η εξάρτηση του εντολέα του, ενώ θα δώσει μάχη για μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα στο πλημμέλημα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικής ουσίας από τοξικομανή, σε ποσότητα που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες.

Η έλλειψη της άσπρης σκόνης τον έστειλε στο νοσοκομείο

Τα εφιαλτικά βράδια του Νίκου Σεργιανόπουλου κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού δεν είχαν να κάνουν μόνο με το σοκ της σύλληψης αλλά και με τη στέρηση που του προκάλεσε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να σνιφάρει κοκαΐνη. Οπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος ενώπιον της 26ης τακτικής ανακρίτριας, τα τελευταία τρία χρόνια κατανάλωνε 30 γραμμάρια κοκαΐνης το μήνα, δηλαδή περίπου ένα γραμμάριο την ημέρα, άλλοτε στην οικία του, άλλοτε κατά τις εξόδους του αλλά και πολλές φορές ακόμα και στα γυρίσματα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον δημοφιλή καλλιτέχνη να σπάσει την Τετάρτη τη σιωπή του προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον περιέγραφαν απόμακρο, θυμωμένο και χαμένο μέσα στις σκέψεις του, και να ζητήσει να μεταφερθεί στο γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας προκειμένου να ξεπεράσει το στερητικό σύνδρομο!

Οπως χαρακτηριστικά εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην 26η τακτική ανακρίτρια, «μεταφέρθηκα σε νοσοκομείο κατόπιν αιτήματός μου προς τον διοικητή του τμήματος προκειμένου να μου χορηγηθεί κάποιο ισχυρό ηρεμιστικό, αφού ήδη από την πρώτη ημέρα της κράτησής μου άρχισα να νιώθω μεγάλη δυσφορία και ζαλάδες, λόγω μη δυνατότητας κατανάλωσης κοκαΐνης».

Θερμά λόγια συμπαράστασης από Μπάρκουλη, Ματούλα Το πώς αισθάνεται αυτές τις στιγμές ο Νίκος Σεργιανόπουλος, μόνο όσοι έχουν ζήσει τη δική του εμπειρία το γνωρίζουν. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης και η Ματούλα έχουν περάσει κι εκείνοι τη δική τους περιπέτεια με τα ναρκωτικά, αντιμετωπίζοντας τόσο τη διαδικασία της σύλληψης όσο και τον κοινωνικό στιγματισμό. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης στα 70s συνελήφθη για χρήση χασίς και μετά την τεράστια δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα αυτοεξορίστηκε στην Αμερική. Η Ματούλα πάλι, στις αρχές των 90s συνελήφθη για χρήση ηρωίνης. Και οι δύο μίλησαν αποκλειστικά στην «Espresso» για το θέμα που προέκυψε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο απευθύνοντας το δικό τους μήνυμα στήριξης προς τον ηθοποιό.

Ανδρέας Μπάρκουλης: «Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε αυτό τον άνθρωπο και σε ό,τι χρειαστεί θα είμαι κοντά του» μας λέει ο Ανδρέας Μπάρκουλης. «Συζητήσαμε με τη γυναίκα μου για να πάει στο κρατητήριο να τον δει. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που ήταν τόσο ψηλά στα μάτια των ανθρώπων να “καταβροχθίζεται” από τη μια στιγμή στην άλλη επειδή έκανε ένα λάθος. Δεν πρέπει να κρίνουμε χωρίς να ξέρουμε κιόλας τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι ανήθικο αυτό! Ολοι έχουμε κάνει λάθη, εξάλλου...»

Ματούλα: «Θα ήθελα να πάω να τον δω, να του πω δυο κουβέντες» μας εκμυστηρεύεται η Ματούλα. «Θα του έλεγα ότι τώρα που έπιασε πάτο, ήρθε η στιγμή να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι η καριέρα του, αλλά το να γίνει καλά. Τώρα το τι θα πούνε, δεν μετράει... Ετσι και αλλιώς, ο κόσμος πάντα έχει κάτι να πει για όλους. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι στη φυλακή πρέπει να μπαίνουν οι έμποροι ναρκωτικών και όχι οι χρήστες. Εγώ μπήκα στη φυλακή για ενάμισι γραμμάριο κοκαΐνης που είχα για προσωπική χρήση. Ημουν εξαρτημένη από τα ναρκωτικά για δεκαπέντε χρόνια, αλλά έγινα καλά! Αντί να φυλακίζουν τους χρήστες, ας κάνουν μια υποδομή με θεραπευτικά προγράμματα».

Πηγή: espressο

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share