Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: 16 χρόνια απο το δυστύχημα με τους 21 μαθητές που συγκλόνισε την Ελλάδα!

To τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα!

13 Απριλίου 2019 12:01
Τραγωδία στα Τέμπη: 16 χρόνια απο το δυστύχημα με τους 21 μαθητές που συγκλόνισε την Ελλάδα!

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνει σήμερα η τραγωδία στα Τέμπη, με το πιο τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές!

Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.
Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν φανταζόταν πως από τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών θα κατέληγε σε τραγωδία στα Τέμπη.

Να σας θυμίσουμε την Τραγωδία στο Περού: 20 νεκροί απο λεωφορείο που πήρε φωτιά!

Από τη σύγκρουση 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος το έκαναν ακόμη πιο αποτρόπαιο, καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.


Ποιες ήταν οι αιτίες της σύγκρουσης στην τραγωδία των Τεμπών;

Οι αιτίες της σύγκρουσης αναλύθηκαν λεπτομερώς αλλά δεν έγιναν ποτέ 100% σαφείς. Ο οδηγός οδηγούσε έξι ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Από την άλλη, το λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν.

Η δίκη έγινε πέντε χρόνια αργότερα τον Οκτώβριο του 2008, με τον οδηγό του λεωφορείου να αθωώνεται, αλλά ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Οι ιδιοκτήτες της νταλίκας αλλά και του εργοστασίου νοβοπάν, καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Βέροιας το 2012, «Παρά τις τιμωρίες, παρά τις αποζημιώσεις, τα παιδιά του Μακροχωρίου δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω».

Τραγωδία στη Γκάνα: Σύγκρουση λεωφορείων- Πάνω απο 60 οι νεκροί!

Τουλάχιστον εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο νότιο τμήμα της Γκάνας όταν συγκρούστηκαν μετωπικά δύο λεωφορεία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 60 ανθρώπων», δήλωσε ο Τζόζεφ Άντουι Γκιάγου διοικητής της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 04:00 ώρα Ελλάδας στην περιοχή Ανατολικό Μπόνο, περίπου 430 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Άκρα.

«Τα οχήματα κινούνταν προς αντίθετες κατευθύνσεις όταν σημειώθηκε η σύγκρουση», πρόσθεσε ο ίδιος. Το ένα λεωφορείο άρπαξε φωτιά, ενώ το δεύτερο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Σε κάθε λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες, ενώ στο σημείο έσπευσαν διασώστες.

Σύμφωνα με τον δρ Κουάμε Άρχιν του νοσοκομείου Κιντάμπο, 28 τραυματίες έχουν διακομιστεί εκεί. «Επτά από τους 28 επιβάτες που μας έχουν φέρει είναι σε κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share