Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τζένη Καρέζη: Σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της!

Άγνωστες πτυχές της ζωής της!

9 Απριλίου 2019 09:22
Τζένη Καρέζη: Σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της!

Η Ευγενία Καρπούζη, (Τζένη Καρέζη) όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934. Έζησε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας τις μεταθέσεις των γονιών της που ήταν εκπαιδευτικοί.

Η μεγάλη της θεατρική επιτυχία υπήρξε αναμφισβήτητα το σπονδυλωτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», που ανέβηκε το 1973, το οποίο και αποτέλεσε μία από τις εστίες πνευματικής αντίστασης κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Η Τζένη Καρέζη πέθανε στις 27 Ιουλίου του 1992, νικημένη από την επάρατο νόσο. Στη μνήμη της ιδρύθηκε, την ίδια χρονιά, το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.

Το άγνωστο εξοχικό της Τζένης Καρέζη στο Πήλιο: Σε τι έχει μετατραπεί σήμερα;

H μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός άφησε πλούσια παρακαταθήκη για το μέλλον. Η Τζένη Καρέζη, πέραν της κινηματογραφικής παρακαταθήκης, πρόσφερε πολλά στον πολιτισμό και τον εγχώριο τουρισμό μας.

Ποιος γνώριζε ότι η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου διέθετε εξοχικό στο Πήλιο και ήταν ερωτευμένη με την Τσαγκαράδα, γραφικό χωριό του βουνού των Κενταύρων, αγόρασε σπίτι για αποδράσεις εκείνη την εποχή;

Το μυστικό της Καρέζη και η αγαπημένη συνήθειά της με τη Βουγιουκλάκη που οδήγησαν σε επικό καυγά!

Η Τζένη Καρέζη ήθελε να δραπετεύει τον ελεύθερο χρόνο της στην εξοχή. Το Πήλιο ήταν το μέρος που αγαπούσε. Στην Τσαγκαράδα είχε αγοράσει ένα σπίτι, όπου αισθάνθηκε ότι βρήκε το δικό της παράδεισο ανάμεσα στα πλατάνια. Eκεί πήγαινε όταν ήθελε να ξεκουραστεί, μακριά από την πολυκοσμία και τα φώτα της δημοσιότητας.


Στην αυλή του σπιτιού της αξέχαστης πρωταγωνίστριας Τζένης Καρέζη στην γραφική Τσαγκαράδα Πηλίου που υπεραγαπούσε και περνούσε ξέγνοιαστες, ξεκούραστες ώρες με την οικογένεια της, εγκαινιάστηκε ένα θεατράκι που φέρει το όνομά της.

Σήμερα, οι πολιτιστικοί οργανισμοί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς διοργανώνουν παραστάσεις κι έτσι η μνήμη της Τζένης συνεχίζει και συντροφεύει τον κάθε επισκέπτη.

Δείτε όλα τα Retro θέματα στο Athensmagazine.gr!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share