Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Ανατριχιαστική αποκάλυψη 22 χρόνια μετά το τροχαίο: Σ' αυτόν άνηκε το ΙΧ που έπεσε πάνω στην Νταϊάνα και την σκότωσε!

Αποκάλυψε που ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

26 Μαρτίου 2019 09:39
Ανατριχιαστική αποκάλυψη 22 χρόνια μετά το τροχαίο: Σ' αυτόν άνηκε το ΙΧ που έπεσε πάνω στην Νταϊάνα και την σκότωσε!

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ένα τραγικό δυστύχημα έκοψε απότομα το νήμα της ζωής της στα 37 της χρόνια. Πως ακριβώς πέθανε;

Με αφορμή τα 22 χρόνια από τον θάνατό της τον Αύγουστο, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως, σε σχέση με το δυστύχημα στο Παρίσι.

Μια από τις πιο σοκαριστικές αποκαλύψεις είναι ότι το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο όχημα το οποίο είχε κλαπεί και καταστραφεί σε ατύχημα δύο χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο φέρεται να είχε κλαπεί από καταζητούμενο δραπέτη, ο οποίος έκανε διάφορες διαδρομές πριν καταλήξει με το όχημα αναποδογυρισμένο σε κάποιο γκρεμό.

«Επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν καθόλου αξιόπιστο για να κυκλοφορεί στον δρόμο και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση η ταχύτητά του να ξεπερνά τα 60 χλμ την ώρα», δήλωσε ο φωτογράφος Pascal Rostain, ο οποίος είναι μεταξύ των συγγραφέων του βιβλίου με τίτλο «Who Killed Lady Di».

 Σ' αυτόν άνηκε το ΙΧ που έπεσε πάνω στην Νταϊάνα και την σκότωσε!

Τι αποκάλυψε;

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, ο Rostain ο οποίος ήταν φίλος του οδηγού που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, δήλωσε ότι ο ίδιος του είχε περιγράψει το όχημα ως ένα «ανασυγκροτημένο ναυάγιο».

Δύο μήνες πριν το δυστύχημα, το ξενοδοχείο Ritz το οποίο χρησιμοποιούσε το όχημα για τη μεταφορά των εκλεκτών πελατών του, μεταξύ των οποίων η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγέτ, είχε πάρει την προειδοποίηση ότι έπρεπε να σταματήσει να το χρησιμοποιεί.

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις η διοίκηση του ξενοδοχείου αγνόησε τους κινδύνους.

Η τραγωδία του θανάτου της Νταϊάνα ήταν το θέμα μιας εκπομπής – ντοκιμαντέρ με τίτλο «Death Of Diana: The Incredible Revelation» που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι M6.

 Σ' αυτόν άνηκε το ΙΧ που έπεσε πάνω στην Νταϊάνα και την σκότωσε!

«Σταματήσαμε μια ανάσα από τη λιμουζίνα»

«Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε λίγα μέτρα μακριά από τη λιμουζίνα. Η πόρτα του συνοδηγού ήταν ήδη ανοιχτή. Δεν είχαμε ακούσει το τροχαίο. Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς. Πλησίασα και ο Trevor Rees-Jones είχε τα πόδια του έξω από το αυτοκίνητο. Κρατούσε μια πετσέτα ή κάτι άλλο στη μύτη του γιατί αιμορραγούσε πολύ.

Στο σημείο υπήρχαν μόνο 4-5 άνθρωποι και έτσι πλησίασα και κοίταξα μήπως μπορούσα να βοηθήσω. Δεν ήξερα ποιος ήταν στο πίσω κάθισμα.

Προσπαθούσα να κοιτάξω από το παράθυρο. Θυμάμαι να λέω σε όσους ήταν εκεί αν έρχεται ασθενοφόρο. Είχαν περάσει 15 με 20 λεπτά και δεν είχε έρθει ασθενοφόρο. Τότε είπα στους φίλους μου πως ένα πρεζόνι στη Main Street θα μεταφερόταν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο.

Υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός που μας έλεγε να απομακρυνθούμε. Από τη στιγμή που τα τζάμια ήταν φιμέ δεν μπορούσα να δω ποιος ήταν πίσω. Έλεγα στον αστυνομικό να ανοίξει την πόρτα. Έμοιαζε ότι θα μπορούσε να ανοιχτεί. Δεν έκανε τίποτα.

 Σ' αυτόν άνηκε το ΙΧ που έπεσε πάνω στην Νταϊάνα και την σκότωσε!

Ήταν σαν να είχαν αποφασίσει πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Είναι απλά η γνώμη μου αλλά τους πήρε πολύ ώρα να την απεγκλωβίσουν. Μπορεί να πέρασαν και 30 λεπτά μέχρι να φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ήμασταν εκεί για τουλάχιστον 15 λεπτά. Γιατί δεν έφτασε νωρίτερα ασθενοφόρο;

Δεν άκουσα ασθενοφόρο όση ώρα ήμουν εκεί. Ούτε σειρήνες. Μου φάνηκε ότι χρειάστηκε ώρα για να ανταποκριθεί ασθενοφόρο. Είπα στους φίλους μου πως «δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε τροχαίο στο Παρίσι. Κανείς δεν εμφανίζεται».

Ίσως οι πιθανότητες επιβίωσής της μειώθηκαν σημαντικά λόγω της αργοπορίας. Είναι κοινή λογική. Όσο περισσότερο παραμένει κάποιος σε τέτοια κατάσταση, τόσο οι πιθανότητες επιβίωσης είναι λιγότερες. Όταν φύγαμε δεν είχε φτάσει ακόμα ασθενοφόρο. Η ταχύτητα που ανταποκρίθηκαν ήταν ανεπαρκής. Πρέπει να απαντηθούν ερωτήσεις».

 Σ' αυτόν άνηκε το ΙΧ που έπεσε πάνω στην Νταϊάνα και την σκότωσε!

Χρειάστηκε μία ώρα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο!

Στην έρευνα που διενεργήθηκε το 2007 προέκυψε ότι χρειάστηκε 1 ώρα και 6 λεπτά από τη στιγμή που απεγκλωβίστηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Είχε αναφερθεί μάλιστα ότι η πριγκίπισσα μπορεί να ζούσε αν οι γιατροί δεν είχαν σπαταλήσει κρίσιμα λεπτά για να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Ο μάρτυρας είναι επίσης σκεπτικός και για το γεγονός ότι άργησε να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο. Ισχυρίστηκε ότι η πόρτα από την πλευρά της θα μπορούσε να είχε ανοίξει. «Το αυτοκίνητο ήταν σε κατάσταση που μπορούσες να ανοίξεις την πόρτα. Δεν αισθάνθηκα ότι υπήρχε τέτοια ζημιά που να μην μπορούν να ανοίξουν την πίσω πόρτα. Η μπροστινή ήταν ήδη ανοιχτή».

Δείτε όλα τα Retro θέματα στο Athensmagazine.gr!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share