Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θανάσης Γιαννακόπουλος - άγνωστες ιστορίες: Όταν ανέλαβε τα έξοδα νοσηλείας του «κόκκινου» τρομπετίστα Αττίλιο!

...και πως στήριξε τα θύματα της θύρας 7 με δικά του έξοδα!

24 Μαρτίου 2019 13:28
Θανάσης Γιαννακόπουλος - άγνωστες ιστορίες: Όταν ανέλαβε τα έξοδα νοσηλείας του «κόκκινου» τρομπετίστα Αττίλιο!

Δύο ιστορίες από το παρελθόν καταδεικνύουν ποιος ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής (10/6).

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (10/6), για να αφήσει ένα τεράστιο κενό στον Παναθηναϊκό. Πέρα από αυτά που έβλεπαν και αντιλαμβάνονταν όλοι, όπως η αγάπη του για το "τριφύλλι" και οι τεράστιες επενδύσεις που έκανε για την αγαπημένη του ομάδα, υπάρχουν δύο ιστορίες που καταδεικνύουν ποιος ήταν ως άνθρωπος. Δύο ιστορίες με ερυθρόλευκο φόντο, το οποίο βέβαια ο ίδιος ουδέποτε λογάριασε.

Η πρώτη έγινε γνωστή από τον αδελφό του, Θανάση, σε συνέντευξη που είχε δώσει το 1997 στο "ΦΩΣ". Τότε, είχε αποκαλύψει πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τα έξοδα νοσηλείας του "Αττίλιο" όταν αυτός αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο θρυλικός τρομπετίστας της "Θύρας 7" δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα, κάτι το οποίο έκανε ο εμβληματικός παράγοντας του Παναθηναϊκού.

Η δεύτερη αφορά στην τραγωδία με τα θύματα της "Θύρας 7" έξι χρόνια νωρίτερα. Είχε δώσει όλο το πλάσμα αίματος στο "Τζάνειο".

Δεν ήταν βέβαια αυτές οι μοναδικές περιπτώσεις που αποτυπώθηκε το μεγαλείο της ψυχής του, το μέγεθος του ανθρώπου που λεγόταν Παύλος Γιαννακόπουλος. Ιστορίες υπάρχουν πολλές ακόμη, άλλες πιο γνωστές, άλλες λιγότερο γνωστές.

Η ουσία δεν αλλάζει και καταγράφει στην Ιστορία τον Παύλο Γιαννακόπουλο ως έναν εκ των κορυφαίων παραγόντων στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Μα πάνω απ όλα, ως έναν σπουδαίο άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στον αθλητισμό...

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Με τη σημαία του Παναθηναϊκού κάλυψαν τη θέση του στο ΟΑΚΑ!

Με μια ανθοδέσμη, την σημαία της ομάδας και την φωτογραφία του μεγάλου παράγοντα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμάει τη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Επιπλέον υπήρχε ανθοδέσμη και στο κυλικείο του ΟΑΚΑ και πιο συγκεκριμένα στη θέση που κάθονταν ο εκλιπών πριν από το τζάμπολ. Μάλιστα ήταν σερβιρισμένο και το αγαπημένο του αναψυκτικό...

Φυσικά υπάρχει και το λάβαρο για το Ευρωπαϊκό της Μπολόνια, εκεί όπου ο Θανάσης διακρίνεται με τον αδελφό του Παύλο...

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του "τυφώνα" Θανάση Γιαννακόπουλου!

Η απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου βύθισε σε πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού! Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου την ερχόμενη Τρίτη που θα γίνει η κηδεία του στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του εμβληματικού ανθρώπου, που συνέδεσε το όνομά του με τις κορυφαίες στιγμές του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Πριν την νεκρώσιμο ακολουθία, η οποία θα ψαλεί στις 14:00, η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 08:00 έως τις 12:30, ώστε όλοι όσοι αγάπησαν τον «τυφώνα», να μπορέσουν του πουν το τελευταίο αντίο.

Υπενθυμίζεται, ότι η ταφή του Θανάση Γιαννακόπουλου θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Σύσσωμος ο κόσμος του αθλητισμού θρηνεί για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου και εχθές το βράδυ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ!

Δείτε όλα τα Retro θέματα στο Athensmagazine.gr!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share