Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κώστας Καραμανλής: Το άγνωστο περιστατικό για την... ξαφνική αποχώρηση από την "μεγάλη του αγάπη"!

Το μεγάλο του παράπονο!

19 Φεβρουαρίου 2019 09:55
Κώστας Καραμανλής: Το άγνωστο περιστατικό για την... ξαφνική αποχώρηση από την

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τον αθλητισμό. Όπως και την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό!

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε βρεθεί μάλιστα αρκετές φορές και στο γήπεδο, ενώ όταν ήταν πρωθυπουργός του είχαν γίνει ερωτήσεις και για το ποδόσφαιρο και για τους «πράσινους».

Ένας ρεπόρτερ που τότε έκανε το κυβερνητικό ρεπορτάζ θυμήθηκε πρόσφατα μια ιστορία με τον Καραμανλή. Είναι από το μακρινό 2009, τότε που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το ευρωπαϊκό στο Βερολίνο και στην επιστροφή του στην Ελλάδα είχε επισκεφτεί τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Εκεί κάποια στιγμή η κουβέντα έφυγε από το μπάσκετ και πήγε στο – αγαπημένο του Καραμανλή – ποδόσφαιρο. Κι εκεί ο τότε πρωθυπουργός είχε εκφράσει προς τον Θανάση Γιαννακόπουλο την απορία του για τον Ίβανσιτς.

Γράφει ο συνάδελφος συγκεκριμένα:

«Έχουμε πάει για ρεπορτάζ στο Μαξίμου μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας του 2009. Μετά από αναμονή, εμφανίζεται από την κεντρική πόρτα της αίθουσας ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Μπαίνει μέσα στην τεράστια χαρά, αρχίζει να συγχαίρει έναν προς έναν τους παίκτες, λέει και τα ωραία του (περίφημος τύπος εδώ που τα λέμε) και μετά λέει «ελάτε παιδιά να σας φιλέψουμε κάτι» αφού αντάλλαξαν και τα αναμνηστικά.

Δεν ξέρω πως, αλλά κάποια στιγμή βρέθηκα πολύ κοντά του και ακούω την φωνή του προς τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

«Μα ρε Θανάση, πάνε καλά εκεί στην μπάλα; Μα να θέλουν να αφήσουν τον Ιβανσιτς;»

«Τι να σου πω…» να ψελλίζει ο κυριος Θανάσης.

Οργισμένος ο Πρωθυπουργός συνέχισε. «Μα τον Ιβανσιτς ρε Θανάση; Τον Ιβανσιτς; Είναι τρελοί;»

Με το πάθος ενός οπαδού και το παράπονο ενός παιδιού… Ηταν ένας ακόμα λόγος για να θεωρήσω ότι πρόκειται για τον καλύτερο τύπο που θα μπορούσε να γίνει φίλος σου».

Η απορία του Καραμανλή για τον Ίβανσιτς σε τηλεοπτική του συνέντευξη
Μάλιστα, λίγους μήνες αργότερα σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο του 2009, απαντώντας σε ερωτήματα του κόσμου που αφορούσαν και τον αθλητισμό, ο γνωστός Παναθηναϊκών αισθημάτων πολιτικός είχε αναρωτηθεί γιατί ο «Μότσαρτ» δεν έμεινε.

«Γιατί έφυγε ο Ίβανσιτς; Έλα ντε! Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για πολύ καλό παίκτη και αν ήταν στο χέρι μου δεν θ’ αποφάσιζα να φύγει. Γιατί χωρίς να είναι κάτι το τέλειο, το πάρα πολύ σπουδαίο, είναι ένας παίκτης με αρετές, με τεχνική κατάρτιση και με ένα πολύ καλό αριστερό πόδι και σε μεταβιβάσεις και σε σουτ», ήταν η απάντησή του.

Δείτε το βίντεο και την απάντηση μετά το 2ο λεπτό:

Πηγή: pagenews.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share