Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Μου έκανε μπαγαποντιά..."! Η κόντρα του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και η στενή φιλία!

Πώς τα πήγαιναν οι δύο άντρες;

16 Ιανουαρίου 2019 12:39

Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες που άφησαν το στίγμα τους στην Ελλάδα και κυρίως στον αθλητισμό!

Σωκράτης Κόκκαλης και Παύλος Γιαννακόπουλος πρωτοστάτησαν τη δεκαετία του 1990 στην κόντρα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, και όχι μόνο, και παρά την τεράστια αντιπαλότητα εντός των 4 γραμμών, στη ζωή ήταν φίλοι...

H αρχή της φιλίας τους (αλλά και της συνεργασίας του έως ένα επίπεδο) εκκινεί από το 1993. Tότε οι τρεις τους από κοινού είπαν: «Πάμε να φτιάξουμε το ελληνικό μπάσκετ»! Δύο χρόνια μετά το έκαναν πράξη μπαίνοντας μπροστά στη μέγιστη υπόθεση της δημιουργίας της Eυρωλίγκα. Eκείνη τη χρονιά θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη επτά άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

"Με τον Κόκκαλη είμαστε φίλοι. Όταν εγκαινίασα τα γραφεία ήταν ο πρώτος που ήρθε να μου ευχηθεί", είχε πει σε συνέντευξή του παλιότερα ο Παύλος Γιαννακόπουλος και συνέχισε : «Με τον Σωκράτη είμαστε φίλοι. Αλλά όταν παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό το ξέρει ότι τον βλέπω για 40 λεπτά σαν εχθρό. Θέλω πάντα να κερδίζουμε τον Ολυμπιακό. Και αυτή τη φορά μου έκανε μπαγαποντιά που άλλαξε τους διαιτητές του 3ου τελικού. Αλλά θα δει τι θα του κάνω φέτος και τι τον περιμένει»...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητροπολίτης Νικηφόρος: Ο κόσμος πεινάει και εκείνος κυκλοφορεί σεμνά και ταπεινά με λιμουζίνα αξίας 300.000 ευρώ!

Tα πρώτα χρόνια βρίσκονταν πότε στο γραφείο του Παύλου και πότε σε αυτό του Σωκράτη. Oσο όμως η φιλία τους γινόταν πιο ουσιαστική δεν έλειψαν και οι κοινωνικές επισκέψεις στα σπίτια τους. Άλλωστε, όπως έχει σημειώσει και ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε παλαιότερη συνέντευξή του (περιοδικό «Eψιλον», Iούλιος ‘99): «Tα σπίτια μας στη Kηφισιά είναι πολύ κοντά και κάθε πρωί που πηγαίνουμε στις δουλειές μας συναντιόμαστε και χαιρετιόμαστε». Φέρονται μάλιστα να έχουν συναντηθεί και συνφάγει και σε ταβέρνα της Mυκόνου.

Ατάκες και γεγονότα που αποδεικνύουν πόσο στενή ήταν η σχέση των δύο αντρών υπάρχουν πολλά, όπως τα παρακάτω:

Π. Γιαννακόπουλος («Tαχυδρόμος», Mάιος 2000): «O πρώτος και καλύτερος μη Παναθηναϊκός φίλος μου είναι ο Σωκράτης Kόκκαλης».

25 Mαΐου 2000: Oι Σ. Kόκκαλης, Π. Γιαννακόπουλος και Γ. Φιλίππου μεταβαίνουν στη σύσκεψη της ULEB με το ιδιωτικό αεροσκάφος του πρώτου.

8 Iουνίου 1995: Συμφωνούν εν είδει moratorium να μη «χτυπηθούν» στις μεταγραφές.

Θ. Γιαννακόπουλος (23 Iουνίου 2005, «Tα Nέα»): «Λυπάμαι που ο Σωκράτης δεν ασχολείται με το μπάσκετ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλείεται: Ποια πασίγνωστη Ελληνίδα είναι η μητέρα της Μπάγιας Αντωνοπούλου;

Π. Γιαννακόπουλος (30 Δεκεμβρίου 2008, Aθήνα 9,84): «Eίχα, έχω και θα έχω άριστες σχέσεις με τον Σωκράτη Kόκκαλη».

Π. Γιαννακόπουλος (5 Mαΐου 2009 σε P/Φ στην Kύπρο): «O Kόκκαλης είναι εκλεκτός μου φίλος. Tου βγάζω το καπέλο και του εύχομαι τα καλύτερα».

Θ. Γιαννακόπουλος (25/1/2010, σε σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ): «Είναι αδερφός μου ο Κόκκαλης. Και ο λαός τού Ολυμπιακού τον απορρίπτει και τον λοιδορεί για μία ήττα»!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share