Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το φιλί του Χίτλερ σε μια Εβραία! H συγκλονιστική ιστορία πίσω από αυτή την φωτογραφία!

Απίστευτο και όμως αληθινό!

14 Νοεμβρίου 2018 16:07
Το φιλί του Χίτλερ σε μια Εβραία! H συγκλονιστική ιστορία πίσω από αυτή την φωτογραφία!

Μια φωτογραφία από το 1933, στην οποία βλέπουμε τον Αδόλφο Χίτλερ να αγκαλιάζει τρυφερά την Rosa Bernile Nienau, μια εβραιοπούλα 6 ετών, πουλήθηκε σε δημοπρασία για 11.000 δολάρια, σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Τι μπορεί να κρύβει αυτή η εικόνα, που σήμερα μας φαίνεται ασύλληπτη μετά τα τραγικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το ολοκαύτωμα των Εβραίων;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αρπαγή του ΣΚΑΙ: Πήρε κορυφαίο όνομα από τα χέρια άλλου καναλιού!

Αυτή η φωτό πουλήθηκε σε δημοπρασία 11 000 δολάρια

Η Rosa Bernile Nienau και ο Αδόλφος Χίτλερ συναντήθηκαν την άνοιξη του 1933 στη Βαυαρία. Το 6χρονο κοριτσάκι και η μητέρα της, Καρολίν, χήρα εκείνη την εποχή, είχαν επισκεφθεί (μαζί με εκατοντάδες άλλους) το εξοχικό του δικτάτορα στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του, στις 20 Απριλίου. Ο Χίτλερ όταν έμαθε ότι το συγκεκριμένο κοριτσάκι είχε γεννηθεί την ίδια ημέρα με εκείνον, την κάλεσε να δοκιμάσει φράουλες με σαντιγί και να φωτογραφηθεί μαζί του.


Λίγο καιρό μετά την συνάντησή τους, το περιβάλλον του Χίτλερ ανακάλυψε ότι η γιαγιά της μικρής Bernile ήταν Εβραία. Στην ναζιστική Γερμανία, κάτι τέτοιο σήμαινε ότι μητέρα και κόρη θεωρούνταν επίσης Εβραίες.
Παρ’όλα αυτά, ο Χίτλερ διατήρησε σχέση με τη μικρούλα Εβραία και μάλιστα της έστειλε αντίτυπο της φωτογραφίας, με την υπογραφή του, στις 16 Ιουνίου 1933, στην οποία πρόσθεσε και ξερά λουλούδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παντρεύεται ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ενάμιση χρόνο μετά το τροχαίο που έχασε γυναίκα και παιδί!


Μεταξύ 1935 και 1938, το κοριτσάκι έγραψε περίπου 17 φορές στον Χίτλερ (όπως αποδεικνύουν τα γερμανικά αρχεία) ως τη στιγμή που ο ιδιαίτερος γραμματέας του Φύρερ, ο Martin Bormann, της ζήτησε να διακόψει κάθε επαφή.

Το 1939 ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και 6 εκατομμύρια Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και η μικρή Bernile. Το 1943, σε ηλικία 17 ετών, το νεαρό κορίτσι πέθανε από πολιομυελίτιδα σε νοσοκομείο του Μονάχου.
Πριν αλλά και μετά τον Πόλεμο, ο Χίτλερ φωτογραφήθηκε συχνά με παιδιά ώστε να δείξει πόσο αγαπητός ήταν στον λαό.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share