Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όταν ο Ζαμπέτας θύμωσε με την Πόλυ Πάνου... Η "χυλόπιτα" που απογείωσε τη Βίκυ Μοσχολιού!

Μια άγνωστη ιστορία από το παρελθόν...

18 Αυγούστου 2018 15:43
Όταν ο Ζαμπέτας θύμωσε με την Πόλυ Πάνου... Η

Τη δεκαετία του 1960 η Βίκυ Μοσχολιού ήταν μια νεαρή τραγουδίστρια που φιλοδοξούσε να κάνει μεγάλη καριέρα στις πίστες. Με εφόδιο τις συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του χώρου, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπηθικώτσης και ο Γιώργος Ζαμπέτας κατάφερε να βρίσκει δουλειά σε μαγαζιά, όμως το μεγάλο δισκογραφικό μπαμ δεν το είχε κάνει ακόμα...

Όχι πως δεν ήταν καλή ή δεν ερμήνευε όπως έπρεπε τα κομμάτια στην πίστα, όμως για να κάνει μια κοπέλα το βήμα παραπάνω στο τραγούδι εκείνη την εποχή έπρεπε να έχει και τύχη. Και αυτή την είχε η Βίκυ Μοσχολιού, αφού ένα τυχαίο περιστατικό στο οποίο μάλιστα δεν ενεπλάκη άμεσα της έδωσε την ώθηση να φτάσει στην καταξίωση.

Την εποχή εκείνη, το 1964, ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας είχε γράψει κάποια τραγούδια που αργότερα έγιναν τεράστιες επιτυχίες και έψαχνε ερμηνεύτρια να τα τραγουδήσει. Σκέφτηκε την Πόλυ Πάνου με την ιδιαίτερη χροιά και το ξεχωριστό στυλ και αποφάσισε να την επισκεφθεί στο κέντρο της Αθήνας για να της το προτείνει και να κάνουν και μια πρώτη πρόβα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στο θρίλερ της εξαφάνισης του 23χρονου φαντάρου! - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση!

Ξεκίνησε, λοιπόν, από το Αιγάλεω με τα μέσα μεταφοράς μέσα στο καταλόκαιρο, όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στάζοντας ολόκληρος από τον ιδρώτα και πήγε να βρει την τραγουδίστρια. Μόλις της είπε τι ήθελε, εκείνη τον ευχαρίστησε αλλά του ζήτησε να τα ξαναπούν την επόμενη μέρα. Ο λόγος; Είχε κανονίσει να πάει για... μπάνιο στην παραλία!

Άναυδος ο συνθέτης με την απάντηση της Πάνου, έστεκε να την κοιτά απορημένος. "Και δεν με νιώθεις εμένα που έκανα τόσο δρόμο μέσα στη ζέστη για να κάνουμε πρόβα;" της είπε, όμως εκείνη δεν του έκανε το χατίρι.

Ξενερωμένος γύρισε ο Ζαμπέτας και αφηγούνταν σε φίλους πώς η Πόλυ Πάνου του έριξε... χυλόπιτα "για να πάει στο μπιτς για μπάνιο"! Τότε τσατισμένος αποφάσισε να τα δώσει να τα πει η Βίκυ Μοσχολιού, που με τη φρεσκάδα και τη φωνή της είχε τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου.

Έτσι κι έγινε και την επόμενη μέρα μπήκαν στο στούντιο και η Μοσχολιού ερμήνευσε τέσσερα από τα μεγαλύτερα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα: Τα "δειλινά", το "Πάει πάει", το "Πόρτα κλειστή τα χείλη σου" και τα "Δάκρυα". Αμέσως έγιναν επιτυχίες και η Βίκυ Μοσχολιού έκανε το μεγάλο μπαμ στη δισκογραφία, απογειώνοντας την καριέρα της για πάντα...

Μάλιστα, σε συνέντευξή της η Πόλυ Πάνου αναφέρθηκε σε αυτό το σκηνικό με τον Γιώργο Ζαμπέτα, λέγοντας πως αν και δεν το θυμάται, χάρηκε που έγινε γιατί έτσι μπόρεσε να λάμψει το άστρο της Βίκυς Μοσχολιού!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share