Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρίτσαρντ Κίελ: Ο αγαθός γίγαντας με τα σιδερένια δόντια! (photos)

Η ιστορία του "Σαγόνια"

28 Μαΐου 2018 18:38
Ρίτσαρντ Κίελ: Ο αγαθός γίγαντας με τα σιδερένια δόντια! (photos)

Με ύψος 2,17 και σωματοδομή γίγαντα, δεν θα μπορούσε να μηνκάνει καριέρα στο Hollywood σε ρόλο κακού. Γνώρισε τεράστια επιτυχία στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, η αποδοχή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που οι σκηνοθέτες τον τοποθέτησαν στις συνέχειες της ταινίας, επειδή τον ζητούσε το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Διέρρευσαν πλάνα του σημερινού επεισοδίου (28/05)! (video)


Ξεκίνησε σαν πορτιέρης σε νυχτερινά μαγαζιά και μπράβος, όπου ένας τηλεοπτικός παραγωγός τον φαντάστηκε σε τηλεοπτική σειρά. Με μικρούς ρόλους λίγων λεπτών, έκανε τους παραγωγούς του Τζέιμς Μποντ να τον προσέξουν και να του προτείνουν το ρόλο του Σαγόνια, που άφησε εποχή.

Έπασχε από μια γενετική διαταραχή που μεγάλωνε υπερβολικά τα άκρα του. Παρά το παρουσιαστικό του, που έκανε τους πάντες να τον φοβούνται, όλοι μιλούν για ενά ευγενικό και καλοκάγαθο γίγαντα, που δεν ξεκινούσε ποτέ καυγάδες, ούτε εκμεταλλευόταν το παρουσιαστικό του για να κερδίσει το σεβασμό.

Μετά την μεγάλη αναγνώριση, ήρθε η τεράστια πτώση. Ο μάνατζερ του για να τον επαναφέρει στο προσκήνιο, έβαλε διαφήμιση σε περιοδικό, ότι είναι ζωντανός.

Τελευταία του εμφάνιση ήταν το 1997 σε τηλεοπτική σειρά, σε πολύ μικρό, για τον οποίο μάλιστα δεν πληρώθηκε. Οι καινούργιοι σκηνοθέτες τον απέρριπταν, γιατί είχε ταυτιστεί με το ρόλο του Σαγόνια.

Πάλευε για χρόνια με τον αλκοολισμό, ενώ σε μεγάλη ηλικία τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα, ενώ οδηγούσε μεθυσμένος, και καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

O Ρίτσαρντ Κίελ πέθανε σε ηλικία 74 ετών σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, στο οποίο είχε διαμετακομιστεί έπειτα από κάταγμα στον μηρό του.

Πηγή: e-radio.com.cy

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share