Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Βρέθηκε πίνακας του Ντεγκά που είχε κλαπεί το 2009!

23 Φεβρουαρίου 2018 18:28
Βρέθηκε πίνακας του Ντεγκά που είχε κλαπεί το 2009!

Ο πίνακας «Les Choristes» είχε κλαπεί από μουσείο στη Μασσαλία – Βρέθηκε σε βαλίτσα, σε ένα λεωφορείο στην περιοχή του Παρισιού - «Κανείς δεν δήλωνε ιδιοκτήτης της βαλίτσας» ανακοίνωσαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών
Κλάπηκε το 2009, σε έκθεση μουσείου στη Μασσαλία και εντοπίστηκε σε μια βαλίτσα, στο χώρο αποσκευών ενός λεωφορείου. Ο λόγος για τον πίνακα που δημιούργησε το 19ο αιώνα ο Εντγκάρ Ντεγκά, με τίτλο «Les Choristes», που κατάφεραν να εντοπίσουν εκ νέου οι γαλλικές αρχές, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Κι όμως, η Στέλλα Μιζεράκη συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά του Ant1! Εσείς την θυμάστε;
Ο πίνακας ανήκει στο Μουσείο Ορσέ, που τον είχε παραχωρήσει στο Μουσείο Καντινί στη Μασσαλία. Όταν εκλάπη, δεν διαπιστώθηκε ίχνος διάρρηξης.

Ο πίνακας εντοπίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου μέσα σε μια βαλίτσα, όταν οι τελωνειακές αρχές πραγματοποιούσαν έλεγχο σε σταθμευμένο λεωφορείο, σε μια περιοχή ανατολικά του Παρισιού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση βρήκαν «ένα έργο που έφερε την υπογραφή 'Ντεγκά', της οποίας κανείς από τους επιβάτες δεν δήλωνε ιδιοκτήτης».
Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη

Ο πίνακας κατασχέθηκε ενώ πραγματοποιήθηκε εμπειρογνωμοσύνη,. «Τα πρώτα στοιχεία της εμπειρογνωμοσύνης επιτρέπουν να πούμε πως πρόκειται πράγματι για το έργο που αναζητούσαμε», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

Τη χαρά τους για τον εντοπισμό του πίνακα εξέφρασαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Αξίας 800.000 ευρώ

Την περίοδο της κλοπής του, ο πίνακας, διαστάσεων 32 επί 27 εκατοστά, που δημιουργήθηκε το 1877, είχε αποτιμηθεί ότι άξιζε 800.000 ευρώ. Από την πλευρά του το προσωπικό του μουσείου της Μασσαλίας είχε εκτιμήσει την αξία του στα «30 εκατ. ευρώ», όμως η εισαγγελία είχε κάνει λόγο για «σύγχυση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Survivor Πανόραμα: Αποκάλυψη - βόμβα από την Ειρήνη Παπαδοπούλου! Τι έκανε όσο ήταν στο παιχνίδι και δεν το έδειξαν ποτέ οι κάμερες;

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το Μουσείο Ορσέ εξήγησε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει αυτούς τους αριθμούς: «Είναι οι ασφαλιστικές τιμές και δεν είναι ανακοινώσιμες».

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share