Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποκλείεται να το γνωρίζατε: Γιατί οι οίκοι ανοχής έχουν κόκκινο φωτάκι;

16 Φεβρουαρίου 2018 10:59
Αποκλείεται να το γνωρίζατε: Γιατί οι οίκοι ανοχής έχουν κόκκινο φωτάκι;

Σε όποιο μέρος του κόσμου και να ταξιδέψεις, τα σπίτια του αγοραίου έρωτα, έχουν σαν σήμα κατατεθέν το κόκκινο χρώμα. Τόσο έξω από τα σπίτια, όπου μια κόκκινη λάμπα, είναι το συνθηματικό για αυτούς που ψάχνουν στιγμές απόλαυσης επί πληρωμή, όσο και μέσα στο σπίτι.

Το αρχαίοτερο επάγγελμα όπως συνηθίζεται να λέγεται, αν και δεν είναι, μπορεί να υπάρχει για αιώνες, με πολλά να έχουν αλλάξει σε αυτό, αλλά το κόκκινο φως δεν έπαψε να μένει αναμμένο.

Για όσους είχαν λοιπόν την απορία γιατί κόκκινο, θα σας έχω την απάντηση. Στο έκτο βιβλίο του εβραϊκού Τανάκ και της Παλαιάς Διαθήκης, «Ιησούς του Ναυή», εμφανίζεται η Ραχάμπ, διάσημη εταίρα. Από το ποpνείο της, πέρασαν βασιλείς, αυλικοί, όλοι οι σπουδαίοι άνδρες της εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: 5+1 λόγοι που είναι ότι πιο σιχαμένο έχουμε δει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση!

Όταν ο διοικητής της Ιεριχού, διέταξε επίθεση στη πόλη για να καταπνίξει την αντίσταση, προειδοποίηση την Ραχάμπ, να μην έχει αντιστασιακούς στο σπίτι της. Για να ξέρουν οι στρατιώτες ποιο σπίτι δεν πρέπει να κάψουν, συμφώνησαν να έχει στη πόρτα μια κόκκινη κορδέλα.

Από το γεγονός αυτό προέκυψε η παράδοση των σπιτιών με το κόκκινο φως απ’ έξω, διαχρονικό σύμβολο των οίκων ανοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love: 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Άννα Λορένη! Το 5ο θα σας... εξοργίσει σχετικά με την συμμετοχή της στο ριάλιτι!

Στο πρακτικό κομμάτι, τώρα το κόκκινο στο εσωτερικό των σπιτιών, έκρυβαν τις ατέλειες στο πρόσωπο των κοριτσιών, ενώ το κόκκινο φωτάκι στην εξώπορτα δεν φαίνεται από πολύ μακριά, και έτσι δεν είχαν πρόβλημα οι οικογένειες που έμεναν κοντά σε αυτά.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share