Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Βρήκαν στέλεχος ηπατίτιδας Β σε μούμια παιδιού του 16ου αιώνα!

8 Ιανουαρίου 2018 18:46
Βρήκαν στέλεχος ηπατίτιδας Β σε μούμια παιδιού του 16ου αιώνα!
Follow us on Google News

Στέλεχος του ιού της ηπατίτιδας Β ανακάλυψαν επιστήμονες σε μούμια παιδιού από τον 16ο αιώνα.

Η ανακάλυψη αυτή, Καναδών και Ιταλών επιστημόνων, επιβεβαιώνει ότι ο εν λόγω ιός υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες, παρότι παραμένει άγνωστη η προέλευση και η εξελικτική ιστορία του παθογόνου μικροοργανισμού, που σκοτώνει σχεδόν 1 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο στην εποχή μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το είχατε παρατηρήσει ότι σ' όλες τις ταινίες της Τζένιφερ Άνιστον φαίνονται οι ρώγες της με κάθε λεπτομέρεια! Μάθε τώρα το γιατί

Παλιότερη μελέτη στη μούμια που είχε βρεθεί θαμμένη στη Βασιλική του Σεντ Ντομένικο Ματζόρε στη Νάπολη είχε καταλήξει στην εσφαλμένη εκτίμηση ότι το παιδί είχε μολυνθεί και πεθάνει από ευλογιά. Ομως η ανάλυση του DNA σε δείγματα από ιστούς δέρματος και οστών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το παιδί έπασχε από ηπατίτιδα Β, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρικτό έγκλημα στο Μεσολόγγι: Αυτή είναι η 44χρονη που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον εξελικτικό γενετιστή Χέντρικ Πουινάρ του Κέντρου Αρχαίου DNA του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLoS Pathogens», ανέφεραν ότι ο ιός της ηπατίτιδας Β φαίνεται να έχει αλλάξει ελάχιστα κατά τα τελευταία 450 χρόνια, καθώς μοιάζει πολύ με τον σημερινό.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share