Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μίλντρεντ Ντίντρικσον: Η αθλήτρια που έμεινε στην ιστορία κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια - Την αποκαλούσαν «αδερφή του Σούπερμαν»

6 Ιανουαρίου 2018 14:20
Μίλντρεντ Ντίντρικσον: Η αθλήτρια που έμεινε στην ιστορία κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια -  Την αποκαλούσαν «αδερφή του Σούπερμαν»

Η Μίλντρεντ Έλα Ντίντρικσον-Ζαχάριας διέπρεψε στον αθλητισμό, όταν οι αμοιβές δεν ήταν εκατομμύρια δολάρια, ούτε όταν κάθε αθλητής είχε από πίσω του ένα επιτελείο από ειδικούς.

Έμεινε στην ιστορία κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό, και σπάζοντας 4 παγκόσμια ρεκόρ, στους Ολυμπιακούς του 1932.

Με φυσική δύναμη ισάξια των ανδρών, από νωρίς κατάλαβε τη κλίση στον αθλητισμό. Φυσικά η εποχή δεν ήταν η κατάλληλη για μία γυναίκα, να πάρει τις αποφάσεις, για τη ζωή της, μόνη της. Με πολύ επιμονή κατάφερε και έπεισε τους δικούς της, πως δεν την ενδιαφέρει επαγγελματικά, αλλά το έκανε για λόγους υγεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για τον Κωνσταντίνος Αγγελίδη! Τα δάκρυα της οικογένειας του και οι νέες εξετάσεις!

Μέχρι να αποκαλυφθεί το μικρό της ψέμα, η Μίλντρεντ Έλα Ντίντρικσον-Ζαχάριας, ήταν ήδη φαινόμενο. Διέπρεψε στο στίβο, στη πυγχαμία, στο τένις, στις καταδύσεις και στη κολύμβηση. Το αγαπημένο της όμως ήταν το γκολφ, γιατί πάντα συναγωνιζόταν με άνδρες.

Ο αθλητικός τύπος την λατρεύει. Έχει μια ηρεμία πριν τους αγώνες και μια σιγουριά, που πηγάζει από την υπερφυσική της δύναμη. Την αποκαλούν «αδερφή του Σούπερμαν», αφού οι επιδόσεις της, αγγίζουν αυτές των ανδρών πρωταθλητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξέλιξη βόμβα στην υπόθεση του 19χρονου μοντέλου στο Χονγκ Κονκ: Δύο μήνες μετά μένει χωρίς δικηγόρο γιατί...

Τον Ιανουάριο του 1938, η Ντίντρικσον γνωρίζει τον George Zaharias, τον περίφημο παλαιστή ελληνικής καταγωγής, σε γήπεδο του γκολφ, τον οποίο ερωτεύεται αμέσως γιατί έστελνε το μπαλάκι πιο μακριά από την ίδια! Στο τέλος της χρονιάς το ζευγάρι παντρεύεται (23 Δεκεμβρίου) και σύντομα αποκτά δύο παιδιά.

Απεβίωσε το 1956, μετά από πολύχρονη μάχη με το καρκίνο. Τα χρήματα που έβγαλε στη καριέρα της, τα διέθεσε για έρευνες κατά του καρκίνου, και για υποτροφίες κοριτσιών που ήθελαν να σπουδάσουν.

Πηγή: E-Radio.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share