Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 6 Οκτωβρίου το 2016 έσπασε η «κατάρα του τράγου» που κυνηγούσε την ομάδα των Σικάγο Καμπς

6 Οκτωβρίου 2017 10:43
Σαν σήμερα 6 Οκτωβρίου το 2016 έσπασε η «κατάρα του τράγου» που κυνηγούσε την ομάδα των Σικάγο Καμπς

Η «κατάρα του τράγου» κυνηγούσε την ομάδα των Σικάγο Καμπς μέχρι και πέρσι. Από το 1945 που έφτασε στον τελικό του World Series, κατάφερε να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα το 2016!

Πίσω από την περίφημη κατάρα που κράτησε για 71 χρόνια, κρύβεται ένας Έλληνας...Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ο νεαρός Βασίλης Σιάνης από την Αρκαδία αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αμερική. Η πόλη που επέλεξε για να ζήσει ήταν το Σικάγο.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς κάνει πράξη το αμερικάνικο όνειρο. Το 1934 αγοράζει το εστιατόριο Lincoln Tavern για 205 δολάρια και το μετονομάζει σε Billy Goat Tavern. Σύντομα το μαγαζί γέμιζε με την υψηλή κοινωνία της πόλης. Μασκότ του μαγαζιού ήταν ο Μέρφι, ένας συμπαθέστατος τράγος, που είχε σωθεί από βέβαιο θάνατο όταν τον βρήκε ο Σιάνης και τον περιέθαλψε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Νέα αποθέωση για Μαυρίδη και κράξιμο για τα βάναυσα αγωνίσματα!

Ο Σιάνης (που στην Αμερική από Βασίλης έγινε Μπίλι), ήταν οπαδός των Δημοκρατικών και των Σικάγο Καμπς. Συνήθιζε να παρακολουθεί τα παιχνίδια των Καμπς από το θεωρείο του, παίρνοντας μαζί και τον Μέρφι, τον τράγο! Έκαναν μάλιστα και το γύρο του γηπέδου, ενώ ο τράγος «κουβαλούσε» διαφήμιση για το εστιατόριο.

Το 1945 οι Καμπς πήγαν στον τελικό του World Series. Μιλάμε για μια μεγάλη διάκριση για οποιονδήποτε αθλητή. Με αντίπαλο τους Ντιτρόιτ Τάιγκερς, έσπασαν την έδρα του αντιπάλου και προηγούνταν με 2-1, θέλοντας ακόμα 2 νίκες.

Στις 6 Οκτωβρίου του 1945, στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, οι Τάιγκερς προηγούνταν 4-1 στην έβδομη περίοδο (9 συνολικά) και τα νεύρα ήταν τεντωμένα. Ο Μέρφι με τον Σιάνη βρίσκονταν στο θεωρείο, με τον τράγο να αποφασίζει ότι πρέπει να κάνει την ανάγκη του. Η οσμή απλώθηκε στο θεωρείο και οι παρευρισκόμενοι δυσφόρησαν. Ο ιδιοκτήτης των Κάμπς, Φίλιπ Ρίνγκλεϊ, φώναξε την ασφάλεια για να πετάξει έξω τον τράγο. Ο Σιάνης το θεώρησε προσβολή. Άρχισε να φωνάζει και ήταν τότε που είπε: «Να μην φθάσει ποτέ άλλοτε σε τελικό!».

Η κατάρα φαίνεται πως έπιασε. Γιατί οι Καμπς έχασαν εκείνο το πρωτάθλημα από τους Τάιγκερς με 4-3 και από τότε δεν ξαναπήγαν σε τελικό μέχρι το 2016! Ο Σιάνης δεν ξαναπάτησε το πόδι του στο γήπεδο. Πέθανε το 1970. Η «κατάρα του τράγου», όπως έμεινε στην ιστορία, έγινε αντικείμενο χλευασμού όταν κάποιοι ήθελαν να πικάρουν τους οπαδούς των Καμπς. Τα 71 χρόνια που ακολούθησαν, οι οπαδοί των Καμπς παρακάλεσαν τον ανιψιό του, Σαμ Σιάνη (το Billy Goat έχει γίνει πια αλυσίδα εστιατορίων), να σπάσει την κατάρα. Έφεραν μάλιστα και τράγους στο γήπεδο μπας και δουν άσπρη μέρα. Τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στην Θεσσαλονίκη: 22χρονος έπεσε με το αυτοκίνητο στον Θερμαϊκό! (video)

Αλλά όπως έσπασε και η κατάρα του Bambino για τους Ρεντ Σοξ (εκείνη κράτησε 85 χρόνια), έτσι πέρσι ήρθε η στιγμή να σπάσει και αυτή. Οι Σικάγο Καμπς έφτασαν στον τελικό του World Series το 2016 και επικράτησαν με 4-3 των Κλίβελαντ Ίντιανς, ενώ έχαναν με 3-1! Μήπως δεν έφταιγε η κατάρα και απλά οι Καμπς έπρεπε να φτιάξουν μια καλή ομάδα; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ...

Δείτε το βίντεο:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share