Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μια απίστευτη ιστορία: Θρίλερ με θησαυρό που βρέθηκε σε βυθισμένο πλοίο των Ναζί!

24 Ιουλίου 2017 15:24
Μια απίστευτη ιστορία: Θρίλερ με θησαυρό που βρέθηκε σε βυθισμένο πλοίο των Ναζί!

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στα παγωμένα νερά της Ισλανδίας. Βρετανοί κυνηγοί θησαυρών, εντόπισαν σε βυθισμένο από το 1939, πλοίο του Kriegsmarine (το Πολεμικό ναυτικό των Ναζί) ένα τεράστιο σεντούκι το οποίο όλα δείχνουν ότι περιέχει πλάκες χρυσού αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη αποκάλυψη: Τον ήθελαν στο Survivor 2 και τελικά θα είναι ο συμπαρουσιαστής στον "Nomads"! Για ποιον πρόκειται;

Το πλοίο είχε βυθιστεί το 1939, 120 μίλια νότια της Ισλανδίας, όπου και βρέθηκε από την ομάδα των Βρετανών. Ονομαζόταν «SS Minden» και μετέφερε τόνους χρυσού από τράπεζες της Λατινικής Αμερικής προς τη Ναζιστική Γερμανία. Όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Σάλπαρε από την Βραζιλία στις 6 Σεπτεμβρίου του 1936. Στην πορεία του όμως εντοπίστηκε από δύο Βρετανικά πλοία. Η εντολή που έφτασε στο προσωπικό από τον Χίτλερ ήταν είτε να ξεφύγουν είτε να βυθίσουν το πλοίο ώστε να μην πέσει το περιεχόμενο στα χέρια των Βρετανών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαραθόπολη: Ψαριά που έχει προκαλέσει τρόμο σ' όλο το διαδίκτυο! Έπαθαν "εγκεφαλικό" όταν σήκωσαν τα δίχτυα! (photo)

Οι ναύτες του διασώθηκαν από ένα Βρετανικό πλοίο, όχι όμως και το πολύτιμο φορτίο.

Τώρα η ομάδα των Βρετανών κυνηγών θησαυρών διεκδικεί το φορτίο του, αφού το εντόπισε, η Ισλανδική κυβέρνηση όμως τους απαγορεύει να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση, αφού όπως λέει «το πλοίο (των Βρετανών) πραγματοποίησε έρευνα στα ύδατα της χώρας χωρίς άδεια».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share