Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Η απίστευτη ιστορία ζωής του Σέρβου και το ατύχημα που πάγωσε την Ελλάδα! (Video)

28 Ιουνίου 2017 12:42
Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Η απίστευτη ιστορία ζωής του Σέρβου και το ατύχημα που πάγωσε την Ελλάδα! (Video)

1993, όλη η Ελλάδα ασχολείται με το μπάσκετ. Είναι το πιο δημοφιλές άθλημα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις καθηλώνουν εκατομμύρια Έλληνες μπροστά στη τηλεόραση.

Στην ομάδα του Πανιωνίου, αγωνίζεται ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, ένας Σέρβος, πάντα χαμογελαστός, αγαπητός από την κερκίδα, και ικανότατος καλαθοσφαιριστής.

Η ομάδα του Πανιωνίου κάνει καταπληκτική χρονιά, και διεκδικεί το πρωτάθλημα επάξια. Στους ημιτελικούς, ο Πανιώνιος χάνει με 2-1 νίκες από τον Παναθηναικό, και το τέταρτο ματς είναι κρίσιμο, για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - spoiler: Ποιος αποχωρεί την Κυριακή και αρνείται να χαιρετίσει τον Γιώργο Αγγελόπουλο; (video)

Το ματς είναι ρώσικη ρουλέτα, ο Πανιώνιος εκδηλώνει επίθεση, η μπάλα καταλήγει στον Μπόμπαν, και ο διαιτητής καταλογίζει επιθετικό φάουλ.

Το πέμπτο φάουλ, ο Μπόμπαν δεν θα μπορέσει να προσφέρει άλλο τις υπηρεσίες του στο ματς. Με την ένταση της στιγμής, ο Σέρβος χτυπάει το κεφάλι του στη μπασκέτα, και εκεί ξεκινάει ο εφιάλτης.

Κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος, οι συμπαίκτες του προσπαθούν να βοηθήσουν, όμως εστιάζουν στο χτύπημα στο κεφάλι, ενώ η ζημιά έχει γίνει αλλού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει επειγόντως εμφιαλωμένο νερό!

Ο Σέρβος δεν μπορεί να σταθεί όρθιος, το ασθενοφόρο τον παραλαμβάνει, το μισό γήπεδο ακολουθεί το ασθενοφόρο, τόσο αγαπητός ήταν ο Μπόμπαν.

Τα πρώτα αποτέλεσματα απογοητευτικά, το χτύπημα προκάλεσε τεράστια ζημιά στη σπονδυλική στήλη. Άμεση κινητοποίηση από όλη την Ελλάδα, οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα που χρειάζονται, οι Σέρβοι που μένουν στη χώρα μας, προσφέρουν ότι χρειάζεται, οι καλύτεροι γιατροί είναι στη διάθεσή του.

Γλίτωσε το θάνατο, αλλά όχι τη παράλυση. Μετά από πολύήμερη διαμονή στην εντατική, ο Μπόμπαν θα ζήσει, αλλά σε αναπηρικό καροτσάκι. Δάκρυα χαράς αλλά και θλίψης, σε όλο το φίλαθλο κοινό, χιλιάδες μηνύματα αγάπης, από όλους τους φιλάθλους.

Ο Μπόμπαν έζησε 13 χρόνια, έφυγε από τη ζωή περήφανος, ποτέ δεν ζήτησε τίποτα από κανένα. Στη Νέα Σμύρνη είναι σύμβολο, και τη βαριά κληρονομιά του συνεχίζει ο γιος του Βλαδίμηρος Γίανκοβιτς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: E-Radio.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share