Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μοναδικές εικόνες από την κατασκευή της γέφυρας του Σαν Φρανσίσκο

7 Ιουνίου 2017 20:22
Μοναδικές εικόνες από την κατασκευή της γέφυρας του Σαν Φρανσίσκο

Η Γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο γιορτάζει 80 χρόνια από την κατασκευή της και έρχονται στος φως ασπρόμαυρες εικόνες από τους πρώτους μήνες της δημιουργίας της. Η γέφυρα, η οποία εκτείνεται πέρα ​​από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από 80 χρόνια, συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου 1937. Σήμερα, περίπου 110.000 αυτοκίνητα διασχίζουν τη γέφυρα καθημερινά, ενώ αποτελεί ορόσημο της πόλης και είναι μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η σύντροφος του Βασάλου που τον έκανε να... κοκκινίσει! (video)

Στις εικόνες βλέπουμε τους εργαζομένους να ολοκληρώνουν διάφορα τμήματά της με φόντο την Marin County. Η γέφυρα πήρε περίπου τέσσερα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί και κόστισε $ 35 εκατομμύρια δολάρια, πολύ παραπάνω από το χρονοδιάγραμμα αλλά κάτω από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Όταν πρωτοάνοιξε ήταν αρχικά μόνο για πεζούς, ενώ η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα επιτράπηκε τον επόμενο χρόνο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι άνθρωποι εργάστηκαν στη γέφυρα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών, αλλά 11 άνθρωποι πέθαναν στην κατασκευή της – περισσότεροι από 10 άντρες έχασαν τη ζωή τους στις 17 Φεβρουαρίου 1937 όταν ένα τμήμα κατέρρευσε.

Από την αρχή της κατασκευής της δέχτηκε πολλές επιθέσεις κυρίως από περιβαλλοντολόγους αλλά και από την εταιρεία πορθμείων που είχε συμφέροντα στις μεταφορές διά θαλάσσης. Το πορτοκαλί χρώμα επιλέχθηκε επειδή,σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, ταίριαζε καλύτερα με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Διέρρευσαν πλάνα από το σημερινό επεισόδιο! Δείτε ποιος κερδίζει! (video)





 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share