Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ"! (video)

3 Απριλίου 2017 10:29

Γραμμένη με χρυσά γράμματα είναι η σημερινή ημερομηνία στο «πράσινο» ημερολόγιο. Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ στο πρώτο ματς των «4» του Champions League.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό γέλιο: Ποιοι ήρωες από τους «Δυο Ξένους» και το «Κων/νου & Ελένης» θα ήταν οι παίκτες του Survivor; (photos)



Για να καταλάβετε το μέγεθος της νίκης το «τριφύλλι» είχε κερδίσει μια ομάδα αντίστοιχου βεληνεκούς με τη σημερινή Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» είχαν… κλείσει το σπίτι του «Αίαντα» στην κυριολεξία, αφού το παιχνίδι αυτό στις 3 Απριλίου 1996 ήταν το τελευταίο στο «Ντε Μέερ» για τους Ολλανδούς πριν μετακομίσουν στο «Άμστερνταμ Αρίνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να κοιμάσαι από τα αριστερά


Τότε, στην έδρα του εν ενεργεία Πρωταθλητή Ευρώπης Άγιαξ είχαν βρεθεί 6.500 Έλληνες που έστησαν το… δικό τους πάρτι παρά τη μεγάλη δυσκολία του ματς και την πίεση των Ολλανδών στην ομάδα του Ρότσα. Στο 87’ όμως έμελλε να διαδραματιστεί η φάση – σταθμός στην ιστορία του Παναθηναϊκού τη σύγχρονη εποχή. Ο Δώνης άρχισε μια τρελή κούρσα λίγο έξω από την περιοχή του Βάντσικ, την κατάλληλη στιγμή άνοιξε τη μπάλα στον Κριστόφ Βαζέχα κι ο «τρελός Πολωνός» με μυθικό πλασέ νίκησε τον Φαν ντερ Σαρ για το Άγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1. Ένα αποτέλεσμα για το οποίο μίλαγε όλος ο πλανήτης!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Ο Αρτέμης Σώρρας βρίζει μέχρι και νεκρούς! (video)



ΆΓΙΑΞ: Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76′ Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84′ Μάρκος), Μαραγκός (62′ Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90′ Νιόπλιας).



 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share