Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ επιχειρηματικές κινήσεις! ΛΑΘΗ που κόστισαν εκατομμύρια! (PHOTOS)

20 Απριλίου 2015
Οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ επιχειρηματικές κινήσεις! ΛΑΘΗ που κόστισαν εκατομμύρια! (PHOTOS)

Σε μερικούς εκδοτικούς οίκους στη Βρετανία, πρέπει να υπάρχουν γραφεία με... τρύπες στους τοίχους. Αν βέβαια οι προ ετών «ένοικοί» τους βρίσκονται ακόμη εκεί και δεν έχουν απολυθεί.

Πρόκειται για εκείνους που απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη μία νοικοκυρά που τους είχε πάει ένα χειρόγραφο για έναν μαθητευόμενο μάγο και τις περιπέτειές τους. Πιο απλά, εκείνοι που δεν προέβλεψαν την τεράστια επιτυχία του «Χάρι Πότερ». Και αυτή είναι μόνο μία από τις λάθος αποφάσεις που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια ή ακόμη και ζωές. Η εφημερίδα Independent θυμήθηκε δέκα κορυφαίες τέτοιες λάθος εκτιμήσεις.

Δείτε ακόμη:

Να απορρίπτεις την Τ. Κ. Ρόουλινγκ

Δώδεκα εκδοτικοί οίκοι απέρριψαν το χειρόγραφο της δημιουργού του «Χάρι Πότερ», πριν τελικά ο Bloomsbury αποφασίσει να το εκδώσει, μετά από τη σχετική συμβουλή της οχτάχρονης κόρης του προέδρου της εταιρείας. Από τότε τα βιβλία της Ρόουλινγκ έχουν μεταφραστεί σε 60 γλώσσες και η ίδια έχει κερδίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Να πετάς μία περιουσία σε Bitcoin

Ο Τζέιμς Χόουελς αγόρασε 7.500 Bitcoins το 2009, όταν είχαν σχεδόν μηδαμινή αξία. Ομως, το 2013, ένα Bitcoin άξιζε 613 λίρες, κάτι που σημαίνει ότι ο Ουαλός είχε 4,5 εκατομμύρια λίρες. Θα είχε μάλλον, αν δεν είχε πετάξει το σκληρό δίσκο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Οταν συνειδητοποίησε το λάθος του, πήγε στην τοπική χωματερή, αλλά του είπαν ότι θα έπρεπε να ψάξει ανάμεσα σε ένα βουνό από σκουπίδια!

Να μην αγοράζεις την Google για 1 εκατομμύριο δολάρια

Οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, είχαν προσεγγίσει τον CEO της Excite, Τζορτζ Μπελ το 1999. Του είπαν ότι ήθελαν να πουλήσουν τη μηχανή αναζήτησης για περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο Μπελ δεν ικανοποιήθηκε από την προσφορά, οπότε το δίδυμο «έπεσε» στα 750.000 δολάρια για να τον δελεάσουν. Απέρριψε την πρόταση. Σήμερα, η αξία της Google εκτιμάται στα 365 δισεκατομμύρια δολάρια.

Να μην πυροβολείς τον Χίτλερ

Το 1914, ένας Βρετανός στρατιώτης, ο Χένρι Τάντεϊ, που στην πορεία έγινε εκείνος που κέρδισε τις μεγαλύτερες τιμές στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, βρέθηκε αντίκρυ στον τραυματισμένο και άοπλο Αδόλφο Χίτλερ σε μία τάφρο. Οπως έχει γίνει γνωστό, αποφάσισε να μην τον πυροβολήσει εν ψυχρώ.

Να πουλάς 610.000 μετοχές, αντί για μία

Το 2005, ένας χρηματιστής προκάλεσε στην εταιρεία του ζημιά 190 εκατομμυρίων λιρών, όταν πούλησε 610.000 μετοχές για ένα γεν, αντί να πουλήσει μία μετοχή για 610.000 γεν, όπως έπρεπε.

Να εξαγριώνεις τον Τζέκινς Χαν

Στο 13ο αιώνα, ο Τζέκινς Χαν ήθελε να αναπτύξει διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τον Αλα αντ-Ντιν Μοχάμαντ, σάχη της γειτονικής αυτοκρατορίας Khwarezmid, εκεί όπου είναι σήμερα το Ιράν/ Ιράκ. Οταν όμως η προσφορά του απορρίφθηκε και ο διπλωμάτης του αποκεφαλίστηκε, ο Τζέκινς Χαν εξαγριώθηκε και έστειλε 200.000 πολεμιστές, που τελικά κατέστρεψαν την αυτοκρατορία.

Να μην προσλαμβάνεις τον Μπράιαν Ακτον και τον Γιαν Κουμ

Το Facebook απέρριψε τους προγραμματιστές Μπράιαν Ακτον και Γιαν Κουμ, όταν εκείνοι πέρασαν από συνέντευξη, το 2009. Λίγα χρόνια αργότερα, το Facebook πλήρωσε 19 δισεκατομμύρια δολάρια για το WhatsApp, το οποίο δημιούργησε το δίδυμο μετά από την απόρριψη.

Να παραγγέλνεις τρένα που είναι πολύ μεγάλα

Η γαλλική σιδηροδρομική κρατική εταιρεία, SNCF, ξόδεψε 15 δισεκατομμύρια δολάρια για το νέο «στόλο» της φέτος. Ομως, δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πολύ πλατιά για τις πλατφόρμες των 1.300 σταθμών σε όλη τη χώρα. Πρόβλημα που θα λυθεί με 50 εκατομμύρια δολάρια.

Να υπογράφεις με τον Μπράιαν Πουλ και τους Tremeloes

Το 1962 η δισκογραφική Decca έψαχνε μία νέα μπάντα. Μετά από οντισιόν δύο συγκροτημάτων νεαρών, στα στούντιο τους στο Λονδίνο, αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τον Μπράιαν Πουλ και τους Tremeloes. Ποιους απέρριψαν; Μία τετράδα από το Λίβερπουλ, γνωστούς ως Beatles!

Να κάνεις ορθογραφικό λάθος σε όνομα εταιρείας

Η βρετανική κυβέρνηση μηνύθηκε για 9 εκατομμύρια λίρες, όταν εξαιτίας τυπογραφικού λάθους, μία εταιρεία καταγράφηκε ως υπό εκκαθάριση. Πάνω από 250 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, όταν μπέρδεψαν την οικογενειακή επιχείρηση Taylor and Sons με την Taylor and Son που είχε κάνει αίτηση για πτώχευση το 2009.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share