Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το αγόρι-βάτραχος, o ζωντανός σκελετός και το "αηδόνι" με τα δύο κεφάλια: Τα επτά πιο δημοφιλή «τέρατα»σε τσίρκο! (PHOTOS)

19 Απριλίου 2015
Το αγόρι-βάτραχος, o ζωντανός σκελετός και το

Τα αποκαλούμενα «τέρατα» του τσίρκου προσέλκυαν χιλιάδες κόσμου στις αρχές του 20ου αιώνα. Γεννημένοι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και παθήσεις, οι άνθρωποι αυτοί αποτελούσαν τη μεγαλύτερη ατραξιόν ανάμεσα στις παραστάσεις των κλόουν και τα λιοντάρια που πηδούσαν μέσα από πύρινα στεφάνια. Από το 1840 έως το 1940, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο παράστασης ώστε να τους δουν. Το ιδιότυπο «χρηματιστήριο » των τσίρκο ανέδειξε επτά περιζήτητα πρόσωπα.

1.Ο άντρας με το ελαστικό δέρμα...

Όπως και η πρώτη εικονιζόμενη, Etta Lake, η αποκαλούμενη «γυναίκα με το ελαστικό πρόσωπο», έτσι και ο Felix Wehrle είχε μια σπάνια γενετική διαταραχή η οποία αποδυνάμωνε το δέρμα (σύνδρομο Ehlers-Danlos). Το δέρμα γινόταν χαλαρό και είχε την ιδιότητα να μοιάζει με λάστιχο, γεγονός που του επέτρεπε να κάνει απίστευτα πράγματα.

2.Το κορίτσι λεοπάρδαλη...

Η Louise ή «Άσπρη Νέγρα» έπασχε από λεύκη, μία απλή διαταραχή του δέρματος, η οποία επηρεάζει το χρώμα της επιδερμίδας. Στο κορίτσι αποδόθηκε το όνομα «λεοπάρδαλη» επειδή θέλησαν να την παρομοιάσουν με το ζώο της αφρικανικής ηπείρου.

3.Το αγόρι-βάτραχος...

Ο Otis Jordan είχε σώμα 4χρόνου και κεφάλι ενήλικα. Δεν ήταν όμως η εμφάνισή του που προκαλούσε ενδιαφέρον. Το αγόρι-βάτραχος μπορούσε να κάνει κωλοτούμπες και ταυτόχρονα να ανάψει και να καπνίσει ένα τσιγάρο, χρησιμοποιώντας μόνο τα χείλη του! 4.Ο ζωντανός σκελετός...

4.Ο ζωντανός σκελετός...

Ο Isaac W. Sprague γεννήθηκε και μεγάλωσε φυσιολογικά έως τα 12. Μετά, ξαφνικά, άρχισε να χάνει βάρος. Αν και έτρωγε διπλάσιες ποσότητες από έναν φυσιολογικό άνθρωπο, η ζυγαριά συνεχώς κατέβαινε. Παντρεύτηκε δύο φορές και έκανε τρία παιδιά. Κανένα από τα παιδιά του δεν κληρονόμησε την ασθένειά του. Πέθανε στα 44 ζυγίζοντας μόλις 20 κιλά...

5.Το κορίτσι πιγκουίνος...

Η Ruth Davis γεννήθηκε με φωκομέλεια. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση που προκαλεί δυσπλασία στα άκρα. Την φώναζαν «κορίτσι πιγκουίνο» από το σχήμα των ποδιών της.

6. Το αηδόνι με τα δύο κεφάλια...

Η Millie και Christine McCoy ήταν σιαμαίες και σκλάβες του σόουμαν Τζόζεφ Σμιθ. Τα κορίτσια διασκέδαζαν τον κόσμο χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική. Μιλούσαν πέντε ξένες γλώσσες.

7. Λάιονελ: Ο άντρας με το πρόσωπο λιονταριού...

Το πιο διάσημο «τέρας» του τσίρκου ήταν ο Stephan Bibrowski. Τρίχες κάλυπταν όλο του το σώμα δίνοντάς του μια τρομακτική όψη. Αυτές που είχε στο πρόσωπο του ήταν 20 εκατοστά. Η πάθησή του είναι γνωστή ως υπερτρίχωση.


Πηγή: Mηχανή του Χρόνου/ Με πληροφορίες από dailymail.co.uk...

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΤΡΟ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share