Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ιστορία του Peter! - Ποιο ήταν το δελφίνι που ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ γιατί...ερωτεύτηκε την εκπαιδεύτριά του; (PHOTOS+VIDEO)

10 Ιουνίου 2014
Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ιστορία του Peter! - Ποιο ήταν το δελφίνι που ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ γιατί...ερωτεύτηκε την εκπαιδεύτριά του; (PHOTOS+VIDEO)

H Margaret Howe το 1965 βρισκόταν στον Άγιο Θωμά, ένα νησί της Καραϊβικής, για την ακρίβεια το δεύτερο μεγαλύτερο των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων. H 23χρονη Margaret ήταν η βοηθός του νευρολόγου Dr John C. Lilly ο οποίος προσπαθούσε να διδάξει σε ένα 6χρονο δελφίνι αγγλικά. Η Margaret περνούσε κυριολεκτικά όλη της την ημέρα με τον Peter, το δελφίνι που είχε αναλάβει να εκπαιδεύσει, έπαιζαν, έτρωγαν μαζί, έκαναν μπάνιο μαζί. Αυτό που δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει όμως ήταν ότι ο Peter θα ερωτευόταν την εκπαιδεύτρια του.

Η Margaret κρατούσε την συγκεκριμένη ιστορία μυστική για περίπου πέντε δεκαετίες, με αφορμή όμως το βήμα που της έδωσε το BBC αποφάσισε να την μοιραστει με τον κόσμο.Μαλιστα το BBC έφτιαξε ενα ντοκιμαντέρ για τον έρωτα του δελφινιού Peter με την Margaret.

Με αφορμή ένα μπέστ σέλερ που είχε γράψει ο Dr.Lilly και υποστήριζε οτι τα δελφίνια έχουν 40% μεγαλύτερο εγκέφαλο απο τους ανθρώπους, και μπορούν να ανττιληφθούν την ανθρώπινη γλώσσα, η Αμερικανική κυβέρνηση είχε χρηματοδοτήσει το εν λόγω πείραμα στο οποίο συμμετείχε η εκπαιδεύτρια Margaret και φυσικά το δελφίνι Peter.

Η ημέρα τους ξεκινούσε στις 8 το πρωί με μάθημα αγγλικών στον Peter. Στόχος της Margaret ήταν να τον ενθαρρύνει να μιμείται ήχους .Πράγματι με τον καιρό μπορούσε να προφέρει κατά προσέγγιση τις λέξεις «ένα», «εμείς», «τρίγωνο» και «γειά σου», και όταν η Margaret έλεγε «δουλειά, δουλειά, δουλειά», ο Peter μπορούσε να απαντήσει «τπαιχνίδι, παιχνίδι, παιχνίδι».

Στο προσωπικό της ημερολόγιο η Margaret γρέφει πολλές απο τις καθημερινές συνήθειες του Peter,μια από αυτές ήταν οτι κοιμόταν κυριολεκτικά δίπλα της.

Στις σκέψεις που γράφει η Μargaret στο ημερολόγιο της συμπεριλαμβάνει και ότι ο Peter είναι κατά κάποιο τρόπο ερωτευμένος μαζί της «θεωρώ ότι οι επιθυμίες του παρακωλύουν τη σχέση μας» γράφει. «Είναι τόσο ενθουσιασμένος που δεν μπορεί να ελέγξει τη στάση του προς το μέρος μου».

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Andy Williamson ο οποίος φρόντιζει ζώα στο Dolphin House: Τα δελφίνια έχουν σεξουαλικές ορμές. Χαρακτηριστικά λέει :«Είμαι βέβαιος ότι ο Peter είχε πολλές σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Όταν το πείραμα τελείωσε και η χρηματοδότηση κόπηκε έστειλαν τον Peter στον Miami, o Peter αρνούνταν να αναπνεύσει και «αυτοκτόνησε» στον πυθμένα της δεξαμενής του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share