Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Στάνη: Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που η παράδοση συναντάει... το σήμερα!

16 Οκτωβρίου 2020 17:00
Η Στάνη: Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που η παράδοση συναντάει... το σήμερα!

Στο ιστορικότερο ζαχαροπλαστείο του Πειραιά, αλλά και σε ένα από τα παλαιότερα της Ελλάδας, η παράδοση συναντάει το σήμερα!

Η ιστορία της «Στάνης» ξεκινάει το 1922 με τη Μικρασιατική καταστροφή, τότε που ο ο παππούς της οικογένειας, Στέλιος Κουντούρας έφτασε με ένα βαπόρι ως πρόσφυγας στον Πειραιά με μόνη «αποσκευή» τη μαεστρία του στα γαλακτοκομικά.

Σήμερα, τα ηνία της επιχείρησης κρατάει η 3η γενιά, και μάλιστα οι δύο γυναίκες της οικογένειας, οι οποίες, παρ όλες τις δυσκολίες, διατηρούν αυθεντικές και αναλλοίωτες τις παραδοσιακές συνταγές. Με 86 χρόνια που συμπληρώνει φέτος στο ενεργητικό της, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την ανεξίτηλη σφραγίδα που έχει αφήσει στην πόλη!

To know:
H αφετηρία της επιχείρησης ήταν ένα μικρό μαγαζάκι στην Αγορά του Πειραιά, ονόματι «η Αγνότης»
Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι ιδιοκτήτες προμήθευαν με γάλα τους κατοίκους της πόλης.
Το όνομά της είναι συνυφασμένο με τις κρέμες, το ρυζόγαλο και το γιαούρτι, τα οποία έχουν... αναθρέψει γενιές Πειραιωτών!


Λόγω της θέσης της στην καρδιά του Πειραιά, απέναντι από το Δημοτικό θέατρο και κάτω από την Ιωνίδειο Σχολή, αποτελεί κλασικό σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της περιοχής, που δίνουν το ραντεβού τους πάντα εδώ!
Είναι το μοναδικό εργαστήριο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στο κέντρο του Πειραιά!

Γιαούρτια, ρυζόγαλα, κρέμες αλλά και το ακαταμάχητο παγωτό καϊμάκι και παγωτό γιαούρτι, όλα ετοιμάζονται εδώ καθημερινά από ελληνικό γάλα μικρών παραγωγών.

Εδώ θα δοκιμάσετε ακαταμάχητα σιροπιαστά με αποκορύφωμα το γαλακτομπούρεκο και το εκμέκ καταίφι, φτιαγμένο με την αυθεντική σμυρνέικη συνταγή.
Πέραν των γλυκών απολαύσεων, αξίζει να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές πίτες με χωριάτικο φύλλο.

Καθημερινά 06:30-02:00.

Πλατεία Κοραή, Τ. 2104172140,

facebook: Ζαχαροπλαστείο η Στάνη

Instagram: stanikountoura1933

 

Ζαχαροπλαστεία

Ροή ειδήσεων

Share