Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η πιο ιστορική μοναστηριακή μπύρα του πλανήτη έρχεται στην Ελλάδα! Πού θα την απολαύσεις;

27 Νοεμβρίου 2014
Η πιο ιστορική μοναστηριακή μπύρα του πλανήτη έρχεται στην Ελλάδα! Πού θα την απολαύσεις;

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 1.000 χρόνια για να καταλήξει στην Ελλάδα το ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων της πιο ιστορικής μοναστηριακής μπίρας στον κόσμο. Η Affligem, είναι μία μπύρα με αξεπέραστη, διαχρονική ποιότητα και ασύλληπτη γεύση, ισορροπώντας τέλεια το παρελθόν με το παρόν, μετουσιώνοντας μία θρυλική μοναστηριακή μπύρα σε μία σύγχρονη πρόταση απόλαυσης, που θα συναρπάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς!

Αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων
Η ιστορία ξεκινά το 1074, στο Affligem του Βελγίου, όταν 6 Ιππότες αποκήρυξαν το βίαιο παρελθόν τους και αποφάσισαν να γίνουν μοναχοί στο τάγμα του Αγίου Βενέδικτου, ιδρύοντας το Αβαείο της Affligem, στο οποίο και γεννήθηκε η ομώνυμη μπύρα. Ως μοναχοί αφιερώθηκαν σε ένα βίο αγνότητας και στην τελειοποίηση της τέχνης της ζυθοποίησης, που τότε γινόταν για βιοποριστικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με πολύ μεράκι και αφοσίωση εξέλιξαν την τέχνη τους, μετουσιώνοντας την μπύρα Affligem σε θεϊκή απόλαυση. Μέσα στους αιώνες, η παράδοση της Affligem διατηρήθηκε ως αναπόσπαστο μέρος της μοναστικής ζωής. Σήμερα, η μπύρα παράγεται σύμφωνα με την ίδια συνταγή, «Formula Antiqua Renovata», αλλά και με το πάθος, την αφοσίωση και την κληρονομιά των 1.000 περίπου ετών της Affligem, που οι μοναχοί μεταδίδουν από γενιά σε γενιά.

Στην Ελλάδα με δύο ξεχωριστές γεύσεις!
Η χώρα μας υποδέχεται δύο μοναδικές γεύσεις που είναι η Affligem Blonde με το λαμπερό, χρυσό χρώμα, και η Affligem Double, με την υπέροχη βαθυκόκκινη εκδοχή της.
Διατηρώντας αναλλοίωτη την ιστορική της συνταγή, η Affligem δεν διαπραγματεύεται την ποιότητα των εξαιρετικών συστατικών της, επιλέγοντας τρεις από τους κορυφαίους λυκίσκους της Ευρώπης, τον Saaz, τον Spalte και τον Savinski GOLDING. Όμως η μοναδική «ψυχή» της μπύρας, είναι η ειδικά επιλεγμένη μαγιά της, που σε συνδυασμό με τη μοναδική διαδικασία ζυθοποίησης «διπλής ζύμωσης», χαρίζουν στην Affligem την ασύγκριτη, δυνατή γεύση και τη «σπιρτάδα» της.

Η τελετουργία του σερβιρίσματος που θα γίνει από τον σομελιέ της Affligem στο χώρο της Arch σε όσους τολμήσουν να γευτούν...
Μια τόσο ιδιαίτερη μπύρα όπως η Affligem δεν θα μπορούσε να μην έχει και ένα ιδιαίτερο τελετουργικό τρόπο σερβιρίσματος, ο οποίος στην περίπτωση της απογειώνει τη γεύση. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι ξεχωρίζει το «σώμα» της μπύρας, από την «ψυχή» της: τη μαγιά που συγκεντρώνεται στο κάτω μέρος του μπουκαλιού. Αυτό το μέρος της μπύρας έχει την πιο έντονη γεύση, με νότες φρούτων και μπαχαρικών και συχνά απολαμβάνεται σε ξεχωριστό ποτήρι.


Ιnfo

27 Nοεμβρίου από τις 21.00 - Arch Beer House


*Με την δοκιμή μίας Affligem θα λάβετε ένα ακόμα μπουκάλι Affligem δώρο.

 

Μπυραρίες

Ροή ειδήσεων

Share