Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μαγαζί στο Γκάζι που σου «συστήνει» οικολογική- ακτιβιστική αλλά άκρως γευστική διατροφή!

13 Φεβρουαρίου 2019 08:40
Το μαγαζί στο Γκάζι που σου «συστήνει» οικολογική- ακτιβιστική αλλά άκρως γευστική διατροφή!

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η Άλκηστις Αλεξανδράτου και η Ντέμη Γεωργίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα καινοτόμο επιχειρηματικό project με το οποίο θα επικοινωνούσαν μια ολόκληρη στάση ζωής μέσω του φαγητού.

Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου

Φωτογραφίες: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Δεν είναι άλλη από τη vegan φιλοσοφία όπως αυτή αποτυπώνεται στη γαστρονομία. Ούσες οι ίδιες vegan με βαθιά γνώση επί του θέματος, εργάζονταν χρόνια στον χώρο της εστίασης -η Ντέμη είναι η chef του Λάιμ–, σε συμβατικές όμως κουζίνες ώσπου ανακάλυψαν ότι η υγιεινή και οικολογική, ακτιβιστική ουσιαστικά διατροφή μπορεί να είναι τελικά και άκρως γευστική!

Μετά από πολλούς πειραματισμούς και μεγάλη αγάπη για αυτό, τα κορίτσια μάς υποδέχονται στον χρωματιστό, φιλόξενο και cozy χώρο του Λάιμ Bistro με την ανοιχτή κουζίνα και μας παρουσιάζουν ένα μενού με φαγητό που θα μας έφτιαχνε η μαμά –με τόσο αγνά υλικά και τα πάντα να είναι χειροποίητα, ολόφρεσκα και να ετοιμάζονται εντός– με πινελιές gourmet και μεγάλων αξιώσεων.

Ο κατάλογος είναι vegan, glouten free και sugar free και με νόστιμα εδέσματα, αφού αρχικά πειραματίζονται με τις

πρώτες ύλες και τους συνδυασμούς. Η πρώτη ύλη, που τις περισσότερες φορές ετοιμάζεται εδώ από το μηδέν, είναι από βιολογικά προϊόντα και έτσι διατηρεί κάθε γευστική και θρεπτική της αξία.

Το εποχιακό vegan μενού με επιρροές ωμοφαγίας και βασικά υλικά τους ξηρούς καρπούς, τα έλαιά τους, τα μανιτάρια και τα φασόλια, που «αντικαθιστούν» αντίστοιχα τυριά, βούτυρο, γάλα, κρέας, αλλάζει κάθε 3 μήνες έχοντας το know-how όχι μόνο των αναμείξεων αλλά και της άριστης εκτέλεσής τους.

Άλλωστε οι επισκέπτες, όπως μας λένε οι ίδιες, στην πλειονότητά τους δεν είναι vegan. Το σίγουρο είναι πως απευθύνεται σε υγιεινιστές, γιατί σκοπός του δεν είναι η υγιεινή διατροφή αλλά η απόδειξη πως αυτή μπορεί παράλληλα να είναι πεντανόστιμη

Must taste

Το μπέργκερ με φρεσκοζυμωμένο ψωμί χωρίς γλουτένη με χειροποίητο μπιφτέκι μανιταριών και ξηρών καρπών, οι τάρτες ημέρας που είναι ωμοφαγικές και κάθε μέρα διαφορετικές, η μυζήθρα αμυγδάλου που είναι ίδια με την κανονική μαλακή, ο ντάκος με παξιμάδια χαρουπιού και τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη με άγρια μανιτάρια, κρέμα μακαντέμια και λάδι τρούφας.

Τα περισσότερα πιάτα σερβίρονται με φύτρα και φρέσκα λουλούδια.

Highlight

Η υπέροχη αυλή στο πίσω μέρος, που μόλις άνοιξε!

Must try

Το ξεχωριστό – φυσικά vegan– εύγευστο brunch κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα (12:00-15:00) όπως και τα γλυκά ημέρας

Tips

• O καφές του είναι fair trade και bio.

• Ο χώρος είναι αυστηρά smoke free.

Info:

Δεκελέων 23, Γκάζι, Τ. 210 3474423 λάιμ bistro

Τετ.-Κυρ. 12:00-00:00

Για περισσότερα μαγαζιά κατεβάστε το περιοδικό εδώ

 

Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα

Ροή ειδήσεων

Share