Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ποια είναι τα 10 εστιατόρια με την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα;;;

29 Νοεμβρίου 2012
Ποια είναι τα 10 εστιατόρια με την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα;;;

Χειροποίητες, χωριάτικες, λεπτές, τραγανές ζύμες που νοστιμίζουν με φρέσκα υλικά, αλμυρά αλλά και γλυκά. Διαβάστε πού θα γευτείτε τις καλύτερες πίτσες της πόλης.

30something cocktail bar & pizza

Τι θα μπορούσε να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την επωνυμία του νέου cocktail & pizza bar του Χαλανδρίου; Οι εικόνες του Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του '30 και η διάμετρος της πίτσας: 30 εκατοστά και κάτι. Στο 30something με τα ξύλινα πάσα και τραπέζια, θα γευτείτε χειροποίητη ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη, σαλάτες, πλατώ τυριών και αλλαντικών, αλλά και κοκτέιλς που φέρουν γυναικεία ιταλικά ονόματα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη γλυκιά πίτσα, που προσφέρεται αντί για επιδόρπιο.
Πλατεία Ηρώων 8, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6899227, 6936 528030

Capanna

Το Capanna είναι η ιταλική tratoria-pizzeria που έλειπε από το κέντρο του Κολωνακίου. Ο διακεκριμένος pizzaiolo Enrico Boffoni παρασκευάζει τέλειες πίτσες και φοκάτσιες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο, ενώ ο Giovanni Caracciolo φροντίζει για τις λοιπές «ιταλομαθείς» σπεσιαλιτέ. Δοκιμάστε την πίτσα Trevigiana με σπεκ και ραντίτσιο και την Capanna με τη βουβαλίσια μοτσαρέλα.
Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι
Τηλ.: 210 7241777

D'alore

Ωραία παριζιάνικη ατμόσφαιρα, παλιές black & white photos, αυθεντική ιταλική pasta, πίτσα με τραγανή, λεπτή ζύμη σε αρκετές γευστικές επιλογές και εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά και τυριά από τη γειτονική χώρα. Όλα συνοδεύονται άψογα από ελληνικά και ιταλικά κρασιά, οκτώ εκ των οποίων προσφέρονται και σε ποτήρι.
Χαϊμαντά 22 & Πλάτωνος, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6822102

Fatto

Fatto, το ιταλικό εστιατόριο του Γιάννη Αποστολάκη στον Άλιμο. Ο chef και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου που διακρίθηκε στο διαγωνισμό μαγειρικής MasterChef λαμβάνοντας την τρίτη θέση, δημιουργεί ανάλαφρες σπεσιαλιτέ ιταλικής κουζίνας. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα ημέρας, pasta και 7 διαφορετικές πίτσες που ξεχωρίζουν για τους πρωτότυπους συνδυασμούς φρέσκων υλικών, όπως αυτή με τη ρόκα, τον καπνιστό σολομό και το λεμόνι.
Θουκυδίδου 76, Άλιμος
Τηλ.: 6987 497497

La Strega

Το ιταλικό εστιατόριο La Strega στο Παλαιό Φάληρο δίνει έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, οι οποίες αποτελούν τη βάση για τα πλούσια ορεκτικά, τα ριζότι, τις σαλάτες, την pasta, τις πίτσες από χειροποίητη, χωριάτικη ζύμη, τις κρέπες και τα γλυκά του. Τα prosciutto chops (χειροποίητα πιτάκια με prosciutto και κεφαλοτύρι), οι φλογέρες κανταΐφι με καπνιστό τυρί και γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης, τα σκορδόψωμα με μοτσαρέλα, το ριζότο με μανιτάρια porcini, τα νιόκι α λα κρεμ και η πανακότα με μπισκότο σοκολάτας είναι μόνο λίγες από τις γεύσεις του πλούσιου ιταλικού μενού. Εξαιρετική η πίτσα Al Milano με σάλτσα ντομάτας, premium φρέσκια mozzarella, σαλάμι Μιλάνου και ντοματίνια, αλλά και η Al Prosciuto με σάλτσα ντομάτας, premium φρέσκια mozzarella, φρέσκια ντομάτα, και λεπτές φέτες καπνιστό Prosciutto
Λεωφόρος Ποσειδώνος 31, Παλαιό Φάληρο
Τηλ.: 210 9833500

Malconi's

All day στέκι στο Κολωνάκι, με ανάλαφρο παρουσιαστικό, όμορφες παρουσίες και ιταλικό μενού. Λειτουργεί από το πρωί -εξ ου και ο χαρακτηρισμός all day- σερβίροντας πρωινά, σάντουιτς, brunch, pasta, νοστιμότατες πίτσες ψημένες στον ξυλόφουρνο (σερβίρονται το μεσημέρι), σπεσιαλιτέ ιταλικής κουζίνας δια χειρός του chef Γιάννη Κοσμαδάκη και δικό τους εξαιρετικό ψωμί.
Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου 23, Κολωνάκι
Τηλ.: 210 7248920

Matilde Pizza Bar

Το ιταλικό εστιατόριο του Γκαζιού πηγαίνει βόρεια, στο Ψυχικό, «καταλαμβάνει» το χώρο του πρώην Taverna και, ανανεωμένο, προσφέρει αυθεντικά πιάτα ιταλικής κουζίνας από φρέσκα υλικά, πίτσα βέρα ιταλιάνα στον ξυλόφουρνο, cocktails και εκλεκτά ιταλικά κρασιά. Γευτείτε πίτσα Buffala με βουβαλίσια μοτσαρέλα, τοματίνια και φύλλα βασιλικού, Chioggia με ραντίτσιο, μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα και σπεκ, ή την Acetaia με πουρέ κολοκύθας, μοτσαρέλα, φλοίδες παρμεζάνας και παλαιωμένο βαλσάμικο.
Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό
Τηλ.: 210 6716803

Peccati di Gola

Μικρή συνοικιακή τρατορία στη Γλυφάδα, με ισχυρό ατού τις ναπολιτάνικες πίτσες. Πρωτότυποι συνδυασμοί υλικών (πχ. γκοργκοντζόλα, προσούτο, αχλάδι), al dente spaghetti και παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις από ιταλικά που «ταξιδεύουν» από τη γειτονική χώρα.
Κύπρου 50, Γλυφάδα
Τηλ.: 210 8981511

Sale bianco da Salvatore

«Καθαρόαιμο» ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Γλυφάδας, με φινετσάτη διακόσμηση στις αποχρώσεις του κόκκινου και του λευκού. Ο Σικελός executive chef Salvatore Andolina έχει μαζί του τις μυρωδιές από την κουζίνα της μητέρας του και από τους κήπους με βότανα της γειτονιάς του, δημιουργώντας με εξαιρετικής ποιότητας υλικά σπεσιαλιτέ όπως, ρολά μελιτζάνας γεμιστά με καπνιστή μοτσαρέλα και ζαμπόν ψημένα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, bresaola με μανιτάρια σωτέ, παρμεζάνα και βινεγκρέτ λεμονιού και φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με ρικότα, παρμεζάνα και καρύδια σε σάλτσα από γκοργκοντζόλα και κολοκυθάκια. Highlight η πίτσα Bufala με σάλτσα ντομάτας, λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα βουβαλίσια, ελιές και φύλλα βασιλικού.
Μάρκου Μπότσαρη 10A, Γλυφάδα
Τηλ.: 210 8986301

Vincenzo

Το απλό χωρίς περιττές πολυτέλειες ντεκόρ μοιάζει να υποστηρίζει ένθερμα το minimal και να «πιστεύει» στη δύναμη της ξύλινης επένδυσης που «ντύνει» με ζεστασιά την αυθεντική τρατορία Vincenzo στο κέντρο της Γλυφάδας. Όσον αφορά στο μενού, καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε πίτσες με λεπτή ζύμη, original ιταλική pasta και πιάτα της ώρας αν η κρεατοφαγία είναι το αδύναμο σημείο σας. Προτείνουμε την πίτσα με σκόρδο και πεπεροντσίνο.
Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα
Τηλ.: 210 8941425, 8941310

πηγή: 4menu.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share