Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα βρήκαμε, τα δοκιμάσαμε και σας τα παρουσιάζουμε: Τα καλύτερα brunch της Αθήνας για μια πραγματικά νόστιμη Κυριακή!

Γιατί Κυριακή χωρίς brunch δεν γίνεται!

21 Απριλίου 2019 10:15
Τα βρήκαμε, τα δοκιμάσαμε και σας τα παρουσιάζουμε: Τα καλύτερα brunch της Αθήνας για μια πραγματικά νόστιμη Κυριακή!

Brunch λοιπόν! H νέα απολαυστική μόδα που δίνει ξεχωριστή γεύση στις Κυριακές μας έχει... ριζώσει για τα καλά εδώ και λίγα χρόνια στην Αθήνα, έχοντας καθιερωθεί στην εβδομαδιαία ατζέντα μας!

Μια συνήθεια που έρχεται από άλλες χώρες, αλλά, πώς να το κάνουμε, την ενσωματώσαμε και εμείς στην ελληνική πραγματικότητα με πολύ νόστιμα (είναι η αλήθεια) αποτελέσματα. Το περίφημο «δεκατιανό» ή αλλιώς brunch το συναντάμε σε όλο και περισσότερα cafés, wine bars, all day spots και εστιατόρια που το έχουν συμπεριλάβει στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα. Αλλά και οι νέοι (κυρίως αλλά όχι μόνο) θυσιάζουν τον κυριακάτικο ύπνο για μια καλοφτιαγμένη ομελέτα, pancakes και τα λοιπά... καλούδια που συναντώνται σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης. Το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για να ξέρετε πού να ξεκινήσετε αυτήν αλλά και τις επόμενες Κυριακές σας!

Rakkan

Mε το brunch να αποτελεί πια μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Αθηναίων, πολλά είναι τα μέρη που παρουσιάζουν τη δική τους -κυριακάτικη κυρίως- εκδοχή. Λίγα είναι όμως αυτά που το... ψάχνουν λίγο παραπάνω ή και το τολμούν, με σκοπό τόσο την καινοτομία όσο φυσικά και την τέρψη του φιλοξενούμενου. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και το Rakkan Bar Restaurant στην Κηφισιά, που μας προτείνει μια εναλλακτική και πιο... ασιατική εκδοχή του brunch.

Δείτε περισσότερα για το brunch του Rakkan εδώ

Zampano

Το Κυριακάτικο Brunch του Zampanó έχει επιστρέψει, με ανανεωμένο μενού και με ζωντανή jazz από τους αγαπημένους Manouchedrome.

Δείτε περισσότερα για το Zampano εδώ

Harvest

Mια ευχάριστη έκπληξη σας περιμένει στην πολυσύχναστη γωνιά της Ευρυπίδου με την ΑΙόλου, κι αυτό γιατί το Harvest βελτιώνοντας κατακόρυφα την ποιότητα των πιάτων του τον τελευταίο καιρό, μας παρουσιάζει ένα πολύ ικανοποιητικό και χορταστικό brunch menu. Δοκικάμστε τα πραγματικά φοβερά pancakes.

Δείτε περισσότερα για το Harvest εδώ

Odori

Γεύσεις από Ιταλία υπόσχεται (και φυσικά πραγματοποιεί) το brunch menu της αγαπημένης βερμουτερίας, που εδώ και λίγες εβδομάδες χτίζει τον δικό του... κυριακάτικο μύθο. Ortilana με μοτσαρέλα, ψητές μελιτζάνες και ρόκα & Italian benedict με prosciutto και pesto hollandaise από τις πιο δυνατές επιλογές

Δείτε περισσότερα για το Odori εδώ

Zambri

Ένα από τα οµορφότερα και παλαιότερα αρχοντικά της Κηφισιάς (Beau Brummel, Pacific Monte Carlo, Château) άνοιξε στις αρχές Μαΐου τις επιβλητικές του πόρτες για να µας µεταφέρει σε έναν παραδεισένιο κόσµο… Τα εξωτερικά εκκεντρικά σκίαστρα –σε στυλ Baobab δέντρα της Μαδαγασκάρης– προδιαθέτουν ότι αυτό που θα αντικρίσουµε εντός σίγουρα δεν έχει καµία σχέση µε ό,τι έχουµε δει µέχρι τώρα…

Και πράγµατι τόσο η καταπράσινη αυλή του όσο και το εσωτερικό του, στο οποίο φτάνουµε µέσα από έναν βοτσαλωτό προθάλαµο, θα σας αφήσουν µε το στόµα ανοιχτό! Vintage πλακάκια, χρήση φθαρµένου ξύλου, πολύχρωµες ταπετσαρίες µε παραδείσια πουλιά, εξωτικά φυτά, κρεµαστοί… κήποι, όλα συνωµοτούν πως το νέο Zambri είναι µια ξεχωριστή… αποικία 900 τ.µ. (αυτό, άλλωστε, σηµαίνει και το όνοµά του σε µια φυλή) που ήρθε για να γίνει το νέο hot spot των βoρείων προαστίων...

Δείτε περισσότερα εδώ

MONSIEUR BARBU

Για να σας πω την αλήθεια αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου: Το Monsieur Barbu, στο Κουκάκι, σας προσφέρει το φημισμένο ζουμερό Burger του, με χειροποίητες τραγανές τηγανιτές πατάτες, το λαχταριστό Chocolate Banoffee Pie, τορτίγια με Chicken Tantoori και Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου με κεράσια και βερύκοκα! Και φυσικά το BLT Egg.

La Esquina

Από πρόπερσι τον Ιούνιο ο γραφικός πεζόδροµος του Κολωνακίου απέκτησε ένα παρεΐστικο και ανεπιτήδευτο cocktail and burger bar που κατάφερε να εδραιωθεί αµέσως στον χάρτη της αθηναϊκής everyday διασκέδασης, καθώς συνδύασε ένα easygoing menu µε µια χαλαρή µπαρίστικη διάθεση. Αυτό ήταν, άλλωστε, και το concept όταν οι τέσσερις φίλοι, ο Alejandro, ο Στέλιος, ο Ηρακλής και ο Χρήστος, αποφάσισαν να ζωντανέψουν ξανά αυτή τη γωνία (αυτό σηµαίνει La Esquina) της Χάρητος. Μπορεί ο εσωτερικός casual chic χώρος του να εµπνέει µε το cosmopolitan στυλ του, όπως αυτό που µονοπωλεί το ενδιαφέρον, ειδικά όσο καλοκαιριάζει, είναι η καταπράσινη όαση έξω, µε νησιώτικο αέρα και µε τα τραπέζια και τους πάγκους να γίνονται ανάρπαστοι!

Όσο για το Αmerican style µενού του, µπορεί να ξεκινά µε πληθωρικές σαλάτες και ιδιαίτερα ορεκτικά, µε το Chili con Carne να µην το «κουνάει» από τον κατάλογο και τα tacos µε χοιρινό και sweet chili cream να κερδίζουν διαρκώς έδαφος, αν και προστέθηκαν πρόσφατα, ωστόσο η έµφαση δίνεται στα ζουµερά burgers! Με αφράτο µπριός και πάντα από φρέσκο 100% µοσχαρίσιο κιµά, τα απολαµβάνουµε σε classic ή πιο εµπνευσµένους συνδυασµούς (best sellers είναι το Berlusconi µε µπιφτέκι Black Angus και λάδι τρούφας αλλά και το Chicken Butter burger µε φιστικοβούτυρο)! Συνοδέψτε µε κάποιο από τα εύγευστα house cocktails από την ενηµερωµένη λίστα του και, φυσικά, µε ανεβαστική µουσική! Μας αρέσει που πλέον έχουµε κάθε λόγο να έρθουµε από το µεσηµέρι (καθηµερινά 13:00-18:00) για ένα πλούσιο American brunch µε scrambled eggs, open sandwiches αλλά και stuffed Baby Bread (ψωµάκι γεµιστά µε αυγό, µπέικον και µυρωδικά). Tip: Stay tuned για τα θεµατικά parties!

Δείτε περισσότερα εδώ

Μ8

O πεζόδροµος της Μηλιώνη επανέρχεται δριµύτερος στον αθηναϊκό χάρτη από τον περασµένο Οκτώβριο όχι µε ένα ακόµα all day στέκι αλλά µε το πολύ ιδιαίτερο Μ8. Το νέο all day wine bar µάς µαγεύει µε το island touch σκηνικό του, που υπογραµµίζεται µε clear επιφάνειες, παλ αποχρώσεις και έναν σοφιστικέ συνδυασµό minimal και classic στοιχείων. Ο επόµενος άσος στο µανίκι του αποκαλύπτεται στη wine list του, η οποία περιλαµβάνει τις πιο αντιπροσωπευτικές ετικέτες του γερµανικού αµπελώνα σε πανελλαδικό επίπεδο (καθώς οι ιδιοκτήτες του κατάγονται από το Μόναχο), αλλά και εξαιρετικές ετικέτες από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Χιλή και Αυστραλία.

Δείτε περισσότερα εδώ

Different Beast

Θυµίζει κάτι από τη λονδρέζικη γειτονιά του Shoreditch µε τούβλινους τοίχους, vintage έπιπλα, open cuisine, παλιά σερβίτσια. Αγαπά τα fair trade προϊόντα µε έναν healthy προσανατολισµό, όπως τα morning fuels (χυµοί εµπλουτισµένοι µε ρίζες από Περού, smoothies µε maca κ.ά.), οι προτάσεις για brunch και τα cakes. Το τηγανητό αβγό με αβοκάντο, φέτα και sriracha bacon σε ξινό προζύμι είναι εξαιρετικό και must taste σίγουρα τπ “Dutch Baby”(pancake με φρούτα, salted caramel, τριμμένο αμύγδαλο και κρέμα γάλακτος)

Δείτε περισσότερα για το Different Beast εδώ

The Trap

Σε χαλαρό mood, το The Trap, προσφέρεται για τον πρώτο καφέ της ημέρας, για ένα ελαφρύ lunch break (από αυγά και bagel με τόνο μέχρι καρπάτσιο χταποδιού), ενώ στα peak του θα το δείτε τις after office hours για το πρώτο ποτό –υπό τους ήχους jazz, soul, afro μουσικών– ή ένα signature cocktail από την εμπνευσμένη λίστα του, που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος Γιάννης Σαμαράς μαζί με μια αξιόλογη ομάδα επαγγελματιών του χώρου.

Δείτε περισσότερα εδώ

LOS GATOS

Η προσωπική σφραγίδα από τη διακόσµηση µέχρι τις συνταγές αλλά και η αγάπη για την ισπανική κουζίνα οδήγησαν, σε συνεργασία µε τον chef Παύλο Δαβέτα, στη δηµιουργία ενός µικρού αλλά άκρως γευστικού value for money µενού, ιδανικό για να συνοδέψει τέλεια ένα ποτήρι κρασί ή µια παγωµένη µπύρα. Με βάση φρέσκα εποχιακά προϊόντα, προτείνει χειροποίητες τάρτες ηµέρας, οµελέτες, εξαιρετικά panini, pasta και εµπνευσµένα tapas (must το κατσικίσιο τυρί και τα µανιτάρια), ενώ δεν λείπουν εκλεκτές ποικιλίες ισπανικών και ιταλικών τυριών/αλλαντικών, αλλά και οι προτάσεις για everyday brunch!

Δείτε περισσότερα εδώ

Flamme Rouge

Όταν άνοιξε στο Γκάζι, δύο χρόνια πριν, όλοι µιλούσαν για το πρώτο cycle café στην Αθήνα, όµως τελικά το Flamme Rouge είναι πολύ περισσότερα. Και, πράγµατι, µπορεί όλα εδώ να προδίδουν αδυναµία σε µια… bike friendly φιλοσοφία, όµως δεν παύει να είναι ένα «ψαγµένο» all day café µε άποψη, στυλ και χειροποίητο… design!

Στον industrial καµβά του µεταχειρισµένα ανταλλακτικά, όπως πετάλια, τιµόνια, σέλες, έδωσαν τη θέση τους σε εµπνευσµένα φωτιστικά, σκαµπό, χερούλια και γουστόζικα διακοσµητικά. Κι ακόµα κι αν δεν έχετε σχέση µε το… άθληµα, τότε θα έρθετε εδώ για καλό µονοποικιλιακό καφέ, detox χυµούς, power drinks, ενεργειακές µπάρες αλλά και για ένα comfort food menu µε healthy προσανατολισµό. Δηµοφιλές είναι και το brunch (καθηµερινά 9:00-14:00), ενώ δεν λείπουν ζεστά κρασιά αλλά και σπιτική σαγκρία που απολαµβάνουµε υπό τους ήχους rock ‘n’ roll, jazz και funky µουσικής!

Δείτε περισσότερα εδώ

NICE N EASY

To success story του Nice n Easy ξεκίνησε να γράφεται εδώ το 2009, συστήνοντας το άγνωστο µέχρι τότε concept του organic bistro και ένα µενού που περιλαµβάνει από πρωινά και detox ροφήµατα µέχρι σνακ και πιάτα που επιµελείται ο Χρήστος Αθανασιάδης, όλα µε βάση τις bio πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα και healthy living φιλοσοφία.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΥ

Με ανανεωμένο μενού ξεκινούν τα brunch του Κυρίου Χου, κάθε Κυριακή 11.00 - 15.00. Ξυπνήστε μόνο νωρίς για να προλάβετε την καταπληκτική σκοπελίτικη τυρόπιτα!

ΝΕW YORK SANDWICHES

Μια απίστευτη ποικιλία από pancakes, bagels, αυγά (scrambled, Benedict, tortilla Εspagnola) και burgers είναι δεδομένο πως θα σας κερδίσει αμέσως. Κάθε Σαββατούριακο από τις 12.00-18.00, καλού κακού κάντε μια κράτηση!

The Underdog

Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια στο Θησείο, το The Underdog μας παρουσιάζει το πεντανόστιμο είναι η αλήθεια brunch του! Έτσι πλεόν εκτός από τις εκλεκτές ποικιλίες καφέ έχεις ένα επιπλέον απολαυστικό λόγο για να βρεθείς εκεί. Ο σεφ του The Underdog, Τόλης Αποστολίδης, δημιούργησε ένα κατάλογο με κλασικές παρασκευές από αυγά, από τις οποίες ξεχωρίζουν

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΜΑΜΑ ROUX

Το... πάντα δραστήριο international restaurant σάς δίνει μια γεύση από φρέσκους χυμούς, muffins, bagels, pancakes με maple syrup, ομελέτες και αυγά Βenedict.

NEW TASTE

Το NEW TASTE, το εστιατόριο του μοναδικής αισθητικής ξενοδοχείου NEW HOTEL στην Πλάκα, παρουσιάζει το νέο μενού του πιο αγαπημένου brunch της πόλης. Το εστιατόριο που εισήγαγε και καθιέρωσε στην Αθήνα το Κυριακάτικο brunch επανέρχεται με ανανεωμένες προτάσεις για ακόμα ένα χειμώνα. Εξελίσσοντας την ιδιαίτερη φιλοσοφία του και διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα των πρώτων υλών, το NEW TASTE εμπλουτίζει το μενού του, με πιάτα που συμπυκνώνουν διαφορετικές μεσογειακές γαστρονομικές επιρροές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share