Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Στάνη: Ο Τάσος Δούσης ανακάλυψε top κουραμπιέδες και δίπλες στην Αθήνα

Αυθεντικές γεύσεις που ύμνησε το CNN και μας κάνουν διάσημους στο εξωτερικό!

30 Δεκεμβρίου 2020 13:13
Η Στάνη: Ο Τάσος Δούσης ανακάλυψε top κουραμπιέδες και δίπλες στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορείτε να φανταστείτε ένα μικρό και ζεστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, με βασικό του χαρακτηριστικό την απλότητα και “όπλο” του το μεράκι από το 1931 να παρασκευάζει τους καλύτερους κουραμπιέδες και τις πιο νόστιμες δίπλες της πόλης; Αυτή, λοιπόν, είναι η Στάνη, την οποία ανακάλυψε ο Τάσος Δούσης και γεύτηκε γλυκά που του θύμισαν τα παιδικά του χρόνια!

Η Στάνη είναι ένα μικρό γαλακτοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας αλλά με μεγάλη ιστορία, αφού αποτελεί εδώ και χρόνια την πηγή του παραδοσιακού γιαουρτιού, το οποίο, μάλιστα εδώ απολάμβανε και ο διάσημος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, Αυλωνίτης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που αυτός ο χώρος υμνήθηκε από το CNN και το National Geographic για τις αυθεντικές του γεύσεις, που πέρασαν τα σύνορα της χώρας και ξεχώρισαν. Φιλόξενο περιβάλλον και πίστη στην παράδοση είναι τα μυστικά της δημιουργίας, για τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες αλλά και για τις χειροποίητες δίπλες της Στάνης.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο στο κέντρο της πόλης είναι γνωστό για τις χειροποίητες δημιουργίες του, που ό,τι κι αν επιλέξεις να δοκιμάσεις μοσχομυρίζει παράδοση και αυθεντικότητα – ειδικά τις μέρες αυτές η μυρωδιά από τους κουραμπιέδες, τις δίπλες και τα μελομακάρονα πλημμυρίζει το χώρο.

Ο ιδιοκτήτης της Στάνης Θανάσης Καραγιώργος αποκάλυψε στον Τάσο Δούση το μυστικό της επιτυχίας, αυτό που έχει κάνει το μαγαζί διάσημο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό! Αγνά υλικά, όπως είναι το πρόβειο βούτυρο δικής τους παραγωγής που χρησιμοποιείται για τους κουραμπιέδες αλλά και το θυμαρίσιο μέλι για τις δίπλες. Καθόλου συντηρητικά και φυσικά όλα πλάθονται στο χέρι με τον παραδοσιακό τρόπο.

Μια δοκιμή είναι αρκετή για να νιώσετε τις ίδια γεύση και το άρωμα που είχαν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά χρόνια πριν, όταν τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες στο σπίτι. Γιατί όχι, εδώ θα γευτείτε τους καλύτερους κουραμπιέδες και δίπλες της πόλης! Εκτός όμως, από τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, δείτε εδώ που θα βρείτε τα καλύτερα μελομακάρονα στην Αθήνα.

Και φυσικά δείτε στο ακόλουθο βίντεο την παρασκευή τους βήμα-βήμα…

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

Πηγή: travelstyle.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share