Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Τάσος Δούσης μας παρουσιάζει το ιταλικό πανετόνε που λατρεύει όλη η Ελλάδα

Είναι το καλύτερο πανετόνε ολόκληρης της Ελλάδας!

26 Ιανουαρίου 2021 20:52
Ο Τάσος Δούσης μας παρουσιάζει το ιταλικό πανετόνε που λατρεύει όλη η Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί το πανετόνε να είναι κλασικό ιταλικό γλυκό των εορτών, ωστόσο οι Έλληνες το αγαπούν πολύ και το εντάσσουν πάντα στο γιορτινό τους τραπέζι. Με καταγωγή από το Μιλάνο της Ιταλίας, δεν χρειάζεται φυσικά να πάμε τόσο μακριά για να το γευτούμε, αφού ο Τάσος Δούσης ανακάλυψε έναν φούρνο στο Μετς που φτιάχνει όχι μόνο το καλύτερο πανετόνε της Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Το "Καλλιμάρμαρο" στο Μετς είναι ένας μικρός φούρνος με μεγάλη ιστορία ζωής, αφού λειτουργεί από το 1896, χρονιά-ορόσημο για την Ελλάδα, με τη διοργάνωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Την ιστορία του αυτή ο εν λόγω φούρνος την… αποτυπώνει και με το παραπάνω στα υπέροχα και ολόφρεσκα αρτοποιήματα που παρασκευάζει καθημερινά, τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει στις καρδιές των φανατικών επισκεπτών του.

Τάσος Δούσης: Το καλύτερο πανετόνε της Ελλάδας

Ωστόσο, αυτό που κάνει τον φούρνο “Καλλιμάρμαρο” να ξεχωρίζει, ειδικά τις γιορτινές μέρες, είναι το περίφημο πανετόνε του, για το οποίο έρχονται εδώ από όλα τα σημεία της πόλης - παρασκευάζεται σχεδόν στο συγκεκριμένο φούρνο όλο τον χρόνο. Με αγνά υλικά και πλούσια γέμιση, αποτελεί τη Νο1 πρόταση του Τάσου Δούση για το γιορτινό τραπέζι, που θα ενθουσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σας.

Το μυστικό φυσικά της… νοστιμιάς βρίσκεται στον τρόπο παρασκευής του πανετόνε αλλά και στα υλικά. Λικέρ, σταφίδες και σταγόνες σοκολάτας ενώνονται αρμονικά με το προζύμι, που αφού φουσκώσει… γίνεται σχεδόν τετραπλάσιο σε μέγεθος και τόσο αρωματικό και αφράτο που… λιώνει στο στόμα!

Πέρα από το μοναδικό πανετόνε, θα βρείτε και το παντόρο, ιταλικό γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και καταγωγή από τη Βερόνα, που θα σας ενθουσιάσει. Οπότε τι καλύτερο από το να βάλετε στο γιορτινό τραπέζι δύο λαχταριστές δημιουργίες από τον φούρνο "Καλλιμάρμαρο"! Εκτός όμως, από το ιταλικό πανετόνε, δείτε εδώ τα καλύτερα μελομακάρονα της Αθήνας!

Δείτε το βίντεο από τον φούρνο "Καλλιμάρμαρο" στο Μετς:

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share