Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3 μεζεδοπωλεία σταθερές αξίες στην Πανόρμου

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

28 Σεπτεμβρίου 2020 08:02
3 μεζεδοπωλεία σταθερές αξίες στην Πανόρμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανόρμου, κίνηση και δύσκολο πάρκινγκ το καταλαβαίνουμε αλλά το φαγητό εδώ είναι σίγουρο ότι θα σε αποζημιώσει. Σήμερα έχουμε όρεξη για παραδοσιακές καταστάσεις σε μεζεδοπωλεία για ρακές και τσίπουρα, οπότε θα κατευθυνθούμε στα 3 ''στάνταρ'' που σίγουρα θα λατρέψεις.

Το Λυχνίον

Φωτίζει νόστιμα τις νύχτες μας στο γραφικό παραδοσιακό περιβάλλον του που φέρνει εικόνες παλιάς Αθήνας. Στο μεζεδοπωλείο Λυχνίον θα δοκιμάσετε τα ξακουστά του μπιφτεκάκια, σε μεγάλες μερίδες με τηγανητές πατάτες, αλλά δε θα πείτε και όχι στις καπνιστές μπριζόλες, τα παϊδάκια κοτόπουλου και τα λαχταριστά πιάτα ημέρας – από παραδοσιακά μαγειρευτά μέχρι χοιρινό κότσι ή κατσικάκι στη λαδόκολλα. Στο τέλος, έρχεται κερασμένος σιμιγδαλένιος χαλβάς.


Μυλόλιθος

Στην κατάφυτη αυλή του μεζεδδοπωλείου Μυλόλιθος αλλά και στη χαριτωμένη ταρατσούλα του απολαμβάνουμε νόστιμα μεζεδάκια, όπως κοτόπουλο ρολό με σπανάκι, ρουμελιώτικο χοιρινό με πιτούλες στη σέσουλα και κριθαρότο με γαρίδες, συνοδεία ωραιότατου κρασιού ή ούζου. Το γλυκάκι στο τέλος έρχεται κερασμένο και ενίοτε μπορεί να πετύχετε και ζωντανή μουσική.

Όπως παλιά Παραδοσιακά

Όνομα και... γεύσεις στον μικρό αλλά άκρως ζεστό και παρεΐστικο εσωτερικό χώρο αυτής αυτού του μεζεδοπωλείου που μας σερβίρει μερακλίδικους μεζέδες – η ποικιλία είναι πάντα εγγύηση, με διάφορα κρεατικά, πατάτες, πίτες, τυροκαυτερή, τζατζίκι και τυροφλογέρες, αλλά θα βρείτε και ωραιότατα μεζεδάκια για τη μέση, σε εξαιρετικές τιμές, όπως το απάκι με κριθαροκούλουρο και σος μουστάρδας ή το κεφαλοτύρι σχάρας με κρέμα βαλσάμικο. Τις Παρασκευές θα πετύχετε live μουσική και τις Τετάρτες, για κάθε κρασί/τσίπουρο που παραγγέλνετε, σας κερνούν άλλο ένα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share