Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νέος Κόσμος: Τα 7 καλύτερα μεζεδοπωλεία που θα σε εκπλήξουν

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

23 Ιουλίου 2020 07:48
Νέος Κόσμος: Τα 7 καλύτερα μεζεδοπωλεία που θα σε εκπλήξουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπάμε πολύ τον Νέο Κόσμο γιατί έχει τον απόηχο του κέντρου και δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση σε όσους έρθουν εδώ για την διασκέδαση τους. Εμείς σήμερα κάνουμε βόλτα στα μεζεδοπωλεία του για τσιμπολογήματα και τσιπουροκαταστάσεις με την παρέα. Αν ψάχνεσαι και εσύ για μεζεδάκια και δεν ξέρεις που να πας, εμείς εδώ έχουμε τα 7 καλύτερα μεζεδοπωλεία.

Οινοσχολείο

Κέφι, κέφι, κέφι στο Οινοσχολείο, ένα μαγαζί που σταθερά εδώ και χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο σίγουρα μέρη για γλέντι. Σε έναν πολύ ωραίο χώρο, με «παλιά» αισθητική μία νεανική ομάδα μουσικών ξεκινούν πρόγραμμα από νωρίς, γύρω στις 14.00 τις Κυριακές, με λαϊκό και ρεμπέτικο. Οι μεζέδες είναι πολύ ωραίοι και τίμιοι, και μπορείς να βρεις από τυροκροκέτες και κολοκυθοκεφτέδες, μέχρι κάτι μεγάλες ποικιλίες κρεατικών.

43 Σαραντατρίο

Το μεζεδοπωλείο 43 Σαραντατρίο στον Νέο Κόσμο, στο νούμερο 43 της οδού Αμβροσίου Φραντζή πρσοφέρει καλή ελληνική κουζίνα σε ένα πολύ ιδιαίτερο και σύγχρονο περιβάλλον. Βρίσκεται μέσα σε μια γραφική στοά, κυριαρχείται από ξύλο και διαθέτει μια πανέμορφη και καταπράσινη αυλή που θα σας ταξιδέψει αλλού... την παλιά Αθήνα και σε δροσερές στιγμές χαλάρωσης.

Το μενού περιλαμβάνει αγαπημένες ελληνικές σπεσιαλιτέ φτιαγμένες με αγνά υλικά, μεράκι και συνταγές... της γιαγιάς. Μπορείτε να δοκιμάσετε τηγανητές πατάτες με πάπρικα, καβουρμά, παστές σαρδέλες Λέσβου, σκορδαλιά με φιστίκι και ζουμερά κρεατικά που ξεχωρίζουν. Συνοδεύστε το γεύμα σας με εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και αποστάγματα από εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών. Το μεζεδοπωλείο 43 Σαρανταρίο έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει το στέκι της παρέας.

Λοστρέ κουζίνα

Το μεζεδοπωλείο Λοστρέ Κουζίνα βρίσκεται στο Νέο Κόσμο σε ένα νεοκλασσικό κτίριο στο λόφο Λαμπράκη. Ο χώρος είναι προσεγμένος, ευχάριστος και πολυδιάστατος. Στο συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο σας δινεται η δυνατότητα να επιλέξετε τραπέζι είτε στο εσωτερικό του Λοστρέ Κουζίνα, είτε στην διακριτική πίσω αυλή του, είτε ακόμα και στον μπροστινό πεζόδρομο.

Στο Λοστρέ Κουζίνα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μεζέδων αλλά και πολλά πιάτα της ώρας στη σχάρα. Αυτό που θα παρατηρήσει κάποιος δοκιμάζοντας τα πιάτα του είναι ότι είναι όλα πολύ προσεγμένα καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πάντα φρέσκα, φτιάχνονται με μεράκι και το τελικό αποτέλεσμα είναι να δοκιμάζεις πάντα πεντανόστιμα φαγητά. Ο συνδυασμός της εξαιρετικής εξυπηρέτησης και οι προσιτές τιμές κάνουν το Λοστρέ Κουζίνα τον ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν ένα καλό μεζεδοπωλείο στον Νέο Κόσμο και θέλουν να δοκιμάσουν πάνω από όλα καλό και ποιοτικό φαγητό.

μπΡΑΚΑτσάΚΙ

Το μπΡΑΚΑτσάΚΙ είναι ένα μεζεδοπωλειο στον Νέο Κόσμο που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2015 στην όδο Βρεσθένης 100 που μπορείς να απολαύσεις μονάδικους ελληνικούς μέζεδες σε ένα παραδοσιακό χώρο που κυριαρχεί το ξύλο που θα μπορούσε να γίνει το στέκι της παρέα σας.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε σαλάτα μπΡΑΚΑτσαΚΙ, σαλάτα χωριάτικη, φέτα τηγανητή, σφακιανόπιτα, τυροκροκέτες, κολοκυθοκεφτέδες, συκώτι τηγανητό, κεμπάπ γιαουρτλού, μπεκρή μεζέ, σπετζοφάι,λουκάνικο χωριάτικο, πανσετάκια κεφτεδάκια, μπριζόλα χοιρινή,τηγανιά κοτόπουλο, παϊδάκια αρνίσια, μπακαλιάρος τηγανητός, γαρίδα σαγανάκι και γαριδομακαρονάδα.

Ταρατατράμ

Το μεζεδοπωλείο Ταρατατράμ σας περιμένει στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του ο οποίος έχει γίνει στέκι πια. Είναι ανοιχτά από το πρωί για καφεδάκι ή για να τσιμπήσετε κάτι και φυσικά από το μεσημέρι και μετά με μοναδικούς μεζέδες και Τετάρτη έως Κυριακή έχουν και τα καθιερωμένα live.


Φαγοπότι

Το μεζεδοπωλείο Φαγοπότι στον Νέο Κόσμο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που προσφέρει ελληνική κουζίνα. Σε έναν άνετο και παραδοσιακό χώρο θα απολαύσετε όλες τις ελληνικές σπεσιαλιτέ και τους εκλεκτούς μεζέδες που φτιάχνονται με φρέσκα υλικά καθημερινά. Δοκιμάστε ζεστούς ανιθοκεφτέδες, πιπεριά με φέτα και άνιθο, ντολμαδάκια, την εκπληκτική στάμνα με 3 είδη κρεατικών, χοιρινό με σελινόριζες, αρνάκι στη λαδόκολα, μελιτζάνα γεμιστή και σπετσοφάϊ, υπέροχα σουτζουκάκια και μπεκρή μεζέ. Τους χειμερινούς μήνες κάθε Παρασκευή και Σάββατο η ζωντανή μουσική συνοδεύει υπέροχα τις γευστικές επιλογές σας.

Το Τρίκυκλο

Στεγασμένο σε ένα ανακαινισμένο διώροφο του 1931, πάνω ακριβώς στον πεζόδρομο και δίπλα στο καταπράσινο άλσος του Λόφου Λαμπράκη, το Τρίκυκλο αγαπά την ελληνική κουζίνα και την τιμά με γεύσεις όπως κρεμμύδια γεμιστά με κιμά, ντοματοκεφτέδες, σκαλτσούνια με μυζήθρα, κοτόπουλο με ρόκα και φιλέτο λαβράκι μαρινάτο. Τις Κυριακές έχει ζωντανή μουσική με έντεχνο και ρεμπέτικο.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share