Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3 μεζεδοπωλεία στα Αναφιώτικα για τσίπουρο και μεζεδοκαταστάσεις

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

22 Ιουλίου 2020 11:55
3 μεζεδοπωλεία στα Αναφιώτικα για τσίπουρο και μεζεδοκαταστάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα πιο διάσημα σκαλάκια της Αθήνας στα Αναφιώτικα θα βρούμε γραφικά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία όνειρο. Σήμερα εδώ στο athenmagazine.gr έχουμε να σας προτείνουμε 3 μεζεδοπωλεία παραδοσιακά, που προσφέρουν τοπικά αποστάγματα και φυσικά καταπληκτικό φαγητό.

Αναφιώτικα

Το μεζεδοπωλείο Αναφιώτικα στην Πλάκα είναι ένα γραφικό καφενείο - μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας που προσφέρει ελληνική κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες. Βρίσκεται στην οδό Μνησικλέους 24Β και αποτελεί ένα γνωστό στέκι για καλό κρασί και μεζέδες.

Vintage διακόσμηση, όμορφα χρώματα, ξύλο, πέτρα και ένα υπέροχο τζάκι συνθέτουν το ρετρό σκηνικό του εστιατορίου Αναφιώτικα στα πλακόστρωτα καλντερίμια της παλαιότερης συνοικίας της Αθήνας, την Πλάκα. Ανάμεσα στις ιστορικές γειτονιές και τα πολυσύχναστα στενάκια της, θα ανακαλύψετε την ελληνική γαστρονομία μέσα από σπιτικές, πεντανόστιμες συνταγές. Στο μεζεδοπωλείο Αναφιώτικα θα δοκιμάσετε παϊδάκια αρνίσια, ψαρονέφρι, μπριζολάκια χοιρινά, πολλά λαχταριστά ορεκτικά και φανταστικά γλυκά, πάντα με τη συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων.


Διόσκουροι

Έλα, ποιος δεν έχει καθίσει στους Διόσκουρους; Tους πάνω, τους πάνω. Που τα τραπεζάκια τους γέρνουν κάπως στην κατηφόρα, που από αυτά θα έχεις θεάρα στην αρχαία αγορά, που ο χώρος του μεζεδοπωλείου είναι τόσο μικρός μέσα, γι’ αυτό θα κάτσεις έξω ακόμη και μες στο καταχείμωνο με το μπουφάν σου. Θα πήγαινες ως φοιτητής σίγουρα κάθε ώρα της μέρας, θα έχεις κανονίσει ραντεβουδάκι για καφέ ένα μεσημέρι και θα έχεις απολαύσει ποικιλίες και ουζάκι με παρέα κάποιο βράδυ. Γενικώς γίνεται πάντα και λίγο το σώσε, οπότε όποιος προλάβει και τέτοια.

Κοτύλη

Ένα ξεχωριστό καφέ-μεζεδοπωλείο με ξεχωριστό όνομα στο Μοναστηράκι. Η Κοτύλη για τους αρχαίους ήταν είδος μέτρου και είδος ποτηριού. Η Κοτύλη χρησιμοποιούνταν και κατά τις λατρευτικές εορτές, ως αγγείο θυσίας, με το οποίο ο ιερέας έκανε τις σπονδές του οίνου. Καταπράσινη αυλή με τραπεζάκια. Μεγάλη ποικιλία από ελληνικά πιάτα, ποικιλία μεζέδων, φρέσκες σαλάτες, χειροποίητα γλυκά, παγωτά, καφέ και ποτά. Γρήγορο και φιλικό σέρβις.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share