Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αμπελόκηποι: Βόλτα στα 4 πιο ψαγμένα μεζεδοπωλεία

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

19 Οκτωβρίου 2020 09:21
Αμπελόκηποι: Βόλτα στα 4 πιο ψαγμένα μεζεδοπωλεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τραπέζι σε μια δροσερή αυλή το καλοκαίρι ή σε μια χουχουλιάρικη γωνιά τον χειμώνα, νόστιμοι μεζέδες, οινοπνευματώδη αποστάγματα και μουσική που φέρνει την παρέα στο κέφι. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για διασκέδαση με την παρέα; Τότε πρέπει να επισκεφτείτε τα παρακάτω μεζεδοπωλεία στην καρδιά των Αμπελοκήπων που θα αγαπήσετε.

Όπως παλιά Παραδοσιακά

Το καλοκαίρι μας χορταίνει στα τραπεζάκια που απλώνει στην ήσυχη πλατεία, μια ανάσα από το μετρό της Πανόρμου. Τον χειμώνα, μας περιποιείται στον μικρό αλλά άκρως ζεστό και παρεΐστικο εσωτερικό του χώρο. Το μεζεδοπωλείο "Όπως παλιά" της Πανόρμου μας σερβίρει μερακλίδικους μεζέδες – η ποικιλία είναι πάντα εγγύηση, με διάφορα κρεατικά, πατάτες, πίτες, τυροκαυτερή, τζατζίκι και τυροφλογέρες, αλλά θα βρείτε και ωραιότατα μεζεδάκια για τη μέση, σε εξαιρετικές τιμές. Τις Παρασκευές θα πετύχετε live μουσική και τις Τετάρτες, για κάθε κρασί/τσίπουρο που παραγγέλνετε, σας κερνούν άλλο ένα.

Ρελαντί

Μικρό μεζεδοπωλείο για λίγους και καλούς, το Ρελαντί απλώνει λίγα τραπεζάκια στον εσωτερικό του χώρο, και άλλα τόσα στο πλακόστρωτο, για να μας φιλέψει ντάκους, νόστιμη φάβα, λαχταριστά κεφτεδάκια, τηγανιά, πατάτες baby με πικάντικο κιμά, τσένταρ και αυγό, τσιγαριαστά χόρτα με αυγό κι απάκι, ριζότο με καπνιστό λουκάνικο τυρόψωμο και ωραίες, φρέσκες τηγανητές πατάτες. Συνδυάζουμε με μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες ή ωραίο κρασί.

Μυλόλιθος

Το μεζεδοπωλείο Μυλόλιθος βρίσκεται στην γειτονιά της Πανόρμου και έγινε αμέσως μία από τις αγαπημένες μας γωνιές, χάρη στην ζεστή πετρόχτιστη σάλα με την οικεία, πολύχρωμη διακόσμηση, την κατάφυτη αυλή του και την (πλέον σκεπαστή) ταράτσα του, όπου απολαμβάνουμε μεζέδες και ζωντανή, χαλαρή μουσική.

Στο μενού δεν θα βρείτε κυρίως πιάτα, αλλά μια πολύ καλή ποικιλία από μεζέδες, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουμε το κοτόπουλο ρολό με σπανάκι, το φοβερό ρουμελιώτικο χοιρινό με πιτούλες στη σέσουλα και το χορταστικό κριθαρότο με γαρίδες. Το γλυκάκι έρχεται κερασμένο στο τέλος. Σημειώστε ότι live μουσική θα πετύχετε κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, αλλά και τις Κυριακές από το μεσημέρι.

Ηλίας 1958

Το μεζεδοπωλείο Ηλίας 1958, ένα από τα πιο ιστορικά ταβερνάκια της Αθήνας, στην καρδιά της πόλης και αποτελεί μια πραγματική όαση δροσιάς για τους λάτρεις των παραδοσιακών κι εκλεκτών γεύσεων.

Το μεζεδοπωλείο βρίσκεται δίπλα στο Πεδίον του Άρεως με τραπεζάκια μέσα και έξω όλο το χρόνο. Το οικογενειακό του κλίμα, σε συνδυασμό με τη ζεστή παραδοσιακή του διακόσμηση, το κάνουν να ξεχωρίζει. Το υψηλής ποιότητας μενού του συνδυάζει γεύσεις από θαλασσινά και κρεατικά σε χαμηλές τιμές. Ανάμεσα στα πιάτα που αγαπούν και προτιμούν οι θαμώνες του Ηλία είναι το χιουνκιάρ μπεγεντί, ο μπεκρή μεζές, μύδια με σάλτσα και οι παραδοσιακοί τηγανιτοί κεφτέδες. Εκτός των γευστικών πιάτων του, κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι οι πελάτες του μπορούν να απολαύσουν ζωντανή μουσική για ατελείωτο κέφι.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share