Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαλάνδρι: 9 μοναδικά μεζεδοπωλεία για όλα τα γούστα

To Athensmagazine.gr προτείνει!

19 Σεπτεμβρίου 2020 10:52
Χαλάνδρι: 9 μοναδικά μεζεδοπωλεία για όλα τα γούστα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Χαλάνδρι είναι ένας ναός των γεύσεων μιας και έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία. Έθνικ, παραδοσιακές και gourmet γεύσεις μπλέκουν όλες μαζί και μας παρουσιάζουν ολένα και περισσότερες προτάσεις. Εμείς εδώ στο athensmagazine.gr έχουμε όρεξη για μεζεδάκια και πιο τσίπουρο και για το λόγο αυτό έχουμε να σας προτείνουμε 9 μοναδικά μεζεδοπωλεία που θα αγαπήσετε.


Ιορδάνης

Το μεζεδοπωλείο Ιορδάνης στο Χαλάνδρι είναι ένα από τα ιστορικά μαγαζιά της περιοχής. Εδώ και 83 χρόνια είναι το σημείο αναφοράς καθώς σερβίρει πεντανόστιμους μεζέδες με αγνά υλικά της εποχής και ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Από το 1928, το διατηρητέο της οδού Αγίας Παρασκευής που έχει ανακαινιστεί πλήρως και έχει μετατραπεί σε μια ζεστή, σύγχρονη ταβέρνα που όμως δεν έχει αλλάξει καθόλου σε γεύσεις και εξυπηρέτηση.

Ο Ιορδάνης στο Χαλάνδρι είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσεις κοντοσούβλι κοτόπουλο φούρνου, μπεκρή μεζέ και φυσικά φρέσκιες πατάτες τηγανητές αλλά και πολύ προσεγμένα ψητά κρέατα με πιο γνωστή την καπνιστή μπριζόλα. Εμφιαλωμένα κρασιά δεν υπάρχουν αλλά το χύμα κρασί του μαγαζιού θα συνοδεύσει άψογα ό,τι κι αν παραγγείλεις. Στο τέλος κάθε γεύματος, ο επισκέπτης απολαμβάνει ένα "σπιτικό" γλυκό για να κλείσει όμορφα την επίσκεψή του.

Καβάτζα 26

Η Καβάτζα 26 στο Χαλάνδρι είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο-εστιατόριο για καλοφαγάδες με εκλεκτά μεζεδάκια στη Χαϊμαντά. Η ποικιλία των πιάτων πλούσια σε αντίθεση με τις πολύ οικονομικές τιμές του. Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι η τηγανιά κοτόπουλο με μαυροσήσαμο και κάρρυ, οι πατάτες baby αλλά και οι καλοφτιαγμένες ποικιλίες κρεατικών. Δοκιμάστε οπωσδήποτε Σαλάτα Καβάτζα αλλά και , ταλαγάνι σχάρας, φέτα τυλιχτή, κοτορολλάκια με λάδι τρούφας.

Στην Καβάτζα 26 ο χώρος είναι μικρός αλλά ιδιαίτερα ζεστός ο χώρος, με έντονα χρώματα στους τοίχους και διάφορα μουσικά όργανα να δεσπόζουν στη διακόσμηση σε βάζουν κατευθείαν στο «παρεϊστικο» κλίμα. Ο κήπος με τα πολύχρωμα καθίσματα αποτελεί ιδανική επιλογή για τους ανοιξιάτικους & καλοκαιρινούς μήνες, για να απολαύσεις την μπύρα, τη ρακί σου με συνοδεία τους νόστιμους μεζέδες του μενού.

Μυστικός Κήπος

Το μεζεδοπωλείο Μυστικός Κήπος στο Χαλάνδρι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για την καλή ελληνική κουζίνα και την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Από τον Ιούνιο 2015, σας υποδέχεται στην όμορφη αυλή του. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακούς μεζέδες και νόστιμες χειροποίητες σπεσιαλιτέ.

Στον Μυστικό Κήπο θα δοκιμάσετε τηγανιά μανιταριών με θυμάρι και λάδι τρούφας, κινόα με μπρόκολο, ελιές τοματίνια, βινεγκρέτ ταχίνι και φρέσκια ρίγανη, αλμυρά κανταϊφάκια με παστουρμά, καβουρμά Κομοτηνής, φάβα με χέλι Άρτας και γαύρο μαρινάτο σε μπρουσκέτα με μους ταραμά τα οποία θα συνοδεύετε με ούζο, τσίπουρο, καλό κρασί και εκλεκτή ρακή.

Κόκκινη Πιπεριά

Το μεζεδοπωλείο Κόκκινη Πιπεριά στο Χαλάνδρι είναι ένα μικρό παραδοσιακό τσιπουράδικο με γευστικές προτάσεις όλες χειροποίητες και μερακλίδικες. Εδώ και δύο χρόνια περίπου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού προσφέροντας μεζέδες και πιάτα από την Μακεδονία. Από το μενού ξεχωρίζουν το μπουρέκι μελιτζάνας, τα χειροποιητα κεμπάπ Φλωρίνης, οι κροκέτες της κυρίας Κατερίνας, οι νόστιμες και φρέσκιες τηγανητές πατάτες αλλά και η χειροποίητη τυροκαυτερή και το τζατζίκι.

Φυσικά, από το μικρό αλλά περιέκτικό μενού της Κόκκινης Πιπεριάς δεν λείπει η ποικιλία ψητών κρεατικών αλλά και πιάτα όπως φιλατάκια κοτόπουλου με σάλτσα πορτοκαλιο, τηγανιά του τρελλού, χοιρινά μπριζολάκια και κοντοσούβλι.

Παλιό Ταχυδρομείο

Εκεί που κάποτε συγκεντρώνονταν όλα τα… γράμματα του Χαλανδρίου, σήμερα βρίσκεται ένα ατμοσφαιρικό μεζεδοπωλείο, που στρώνει τραπέζια στην πανέμορφη αυλή του κτιρίου. Το μενού έχει κλασικούς ελληνικούς μεζέδες, από συκωτάκι και ρεβιθάδα μέχρι φακοσαλάτα, λουκάνικα με τραχανά, τσιγαριαστά χόρτα και φουρνιστά καλούδια.

Λαλάγγια

Τα Λαλάγγια στο Χαλάνδρι είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο όπου μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακή μανιάτικη κουζίνα. Όλο το μενού είναι βασισμένο σε παραδοσιακές μανιάτικες συνταγές. Τα πιάτα μαγειρεύονται στο εστιατόριο καθημερινά με φρέσκα υλικά και πολύ μεράκι.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το γευστικό σας ταξίδι στη Μάνη με ορεκτικά και σαλάτες όπως ελιοκροκέτες, ριγανάδα και την φημισμένη μανιάτικη σαλάτα. Ενώ μπορείτε να συνεχίσετε με καγιανά, σύγκλινο Μάνης ή το παραδοσιακό λουκάνικό με πορτοκάλι αλλά και την καθιερωμένη γουρουνοπούλα. Όλα τα νόστιμα πιάτα τα συνοδευουμε με κρασί, τσίπουρο ή παγωμένη μπύρα! Στα Λαλάγγια θα βρείτε μια πολύ ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα όπου όλοι γίνονται μια καλή παρέα αλλά και λογικές τιμές.

Ονειρία

Το Ονειρία είναι ένα ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι που άνοιξε τον Ιούλιο του 2017 σε ένα χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές ελληνικές γεύσεις και καλό ποιοτικό φαγητό.

Το καλοκαίρι επιλέξτε ένα τραπέζι στον κήπο και δοκιμάστε πιάτα όπως λουκουμάδες με τραχανά και φέτα, καταϊφι με αλλαντικά, στριφτάρια Λήμνου με απάκι κοτόπουλου, φάβα με κρεμμυδάκια στιφάδο, τζιγέρι τσιγαριστό με θυμάρι, πανσετάκια με πιπερόριζα αλλά και ποικιλία κρεατικών με πατάτες ή την νόστιμη τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές.

Νικόλας

Ο Νικόλας έιναι ένα καινούργιο μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι που άνοιξε πριν λίγο καιρό στην περιοχή . Η κουζίνα είναι Ελληνική -Δημιουργική που μπορείτε να απολαύσετε ελληνικά χειροποίητα εμπνευσμένα πιάτα με τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τονοσαλάτα με λότους pout chips (φρέσκος τόνος, άσπρο & μαύρο σουσάμι, ρόκα, κρέμα, μπαλσάμικο ξύδι & ελαιόλαδο), μανιτάρια portobello γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, καπνιστό σαλάμι, φυστίκι Αιγίνης, λάδι μαύρης τρούφας, κρέμα μπαλσάμικο, μυδοκροκέτες, τηγανητό χταποδάκι με κάππαρη & ρίγανη, γαρίδες φρικασέ με φινόκιο και φρέσκο κρεμμύδι, γιουβέτσι μοσχάρι, συκωτάκι γάλακτος σχάρας, σταβλίσια μπριζόλα (700γρ), ριζότο ρατατούι (κολοκύθι, καρότο, μανιτάρια). Ο χώρος είναι μικρός, ζεστός με γήινα χρώματα που μπορεί να γίνει το στέκι της παρέα σας.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share