Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαιδάρι για τσίπουρα: Τα 8 καλύτερα μεζεδοπωλεία

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

28 Οκτωβρίου 2020 09:06
Χαιδάρι για τσίπουρα: Τα 8 καλύτερα μεζεδοπωλεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Δυτικά προάστια έχουν γίνει πόλος έλξης σε όλη την Αττική και όχι άδικα.Πιο συγκεκριμένα στο Χαιδάρι εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία εκτός από τον γουστόζικο διάκοσμο θα σας εκπλήξουν με τους νόστιμους μεζέδες και το ποιοτικό φαγητό που προσφέρουν και σαφώς αυτός είναι λόγος που γίνετε χαμός και τα τραπέζια είναι πάντα γεμάτα. Εμείς εδώ στο Athensmagazine.gr επιλέξαμε αυτή την φορά τα 8 καλύτερα μεζεδοπωλεία, μουσικά και μη, που θα περάσεις καλά με την παρέα σου.

Λεμονάκι μυρωδάτο

Μεζεδοπωλείο – ρακάδικο, που… έχει ρεύμα! Στο κέντρο του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Καραϊσκάκη σε κερδίζει με την πρώτη ματιά το τολμηρό στυλ του. Έχει φροντίσει γι΄ αυτό ο καταξιωμένος διακοσμητής Καλογρίδης. Δυνατά χρώματα, σε σκούρο φόντο, βιτρώ, λοφτ στοιχεία και ο ευχάριστος αιφνιδιασμός της ζωντανής, μυρωδάτης λεμονιάς, στο βάθος του μαγαζιού. Πρωτότυποι μεζέδες και κλασικά πιάτα, σερβισμένα με φροντίδα, προσεγμένες τιμές, σωστή εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό. Ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, έντεχνο και rock.

Μεζεράκη

Cosy μεζεδοπωλείο - στέκι για τους απανταχού καλοφαγάδες, αλλά και τις φοιτητοπαρέες. Η κουζίνα του αγαπά την ελληνική παράδοση με μια γευστική... κλίση προς την Κρήτη. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Νοστιμότατο ψαρονέφρι με σαντορινιό κρασί Vinsanto, μαριναρισμένες πανσέτες, γεμιστή πατατούλα με τη φλοίδα της, την ομώνυμη σαλάτα του μαγαζιού, σιουφιχτά με απάκι και εξαιρετική πανακότα ούζου με καραμέλα. Μοναδικό μείον ο σχετικά μικρός χώρος.

Το κάτι άλλο

“Παλιά καραβάνα”… 24 χρόνια στο Χαϊδάρι η μουσική ταβέρνα το Κάτι Άλλο, έχουμε τσακίσει εκεί αμέτρητα παϊδάκια. Καλαίσθητος χώρος, που η τελευταία του ανακαίνιση συνδύασε το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Ένας πολύ μακρύς κατάλογος τόσο για ψητά όσο και μαγειρευτά, παραδοσιακά φαγητά, σε γενναίες ποσότητες! Οπωσδήποτε θα ξαναπαίρναμε πανσετάκι, μπιφτέκι γεμιστό, σοφρίτο, τυροκροκέτες. Ξεχωρίζει το πολύ γρήγορο service του, οι τιμές κάνουν το κέφι του πελάτη. Δεν λείπει η καλή, ζωντανή ελληνική μουσική, αλλά και η ωραία αυλή για τα μεσημέρια του φθινοπώρου με λιακάδα.

Διαχρονικό

Στεγασμένο σε δύο όμορφα παλιά σπίτια τα οποία με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μεταμορφώθηκαν σε ''κελάρι'', το πετρόκτιστο Διαχρονικό φέρνει στο νου εικόνες από παλιά Αθήνα και στον ουρανίσκο αγαπημένες μαμαδίσιες γεύσεις χωρίς να αμελεί τη μοντέρνα κουζίνα. Εδώ η κουζίνα ετοιμάζει κάθε μέρα παραδοσιακές συνταγές όπως μπεκρή μεζέ, γιαννιώτικες πίτες, κεφτεδάκια με σως φέτας, «φωλιές» κοτόπουλου, Πυρομάδα με πανσέτα, μανιτάρια και διάφορα τυριά και φέτα σαγανάκι με σουσάμι και μέλι λεβάντας.

Τρεις λαλούν

… και πολλοί χορεύουν σε αυτό το κεφάτο μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική στην πιάτσα της Καραϊσκάκη, το οποίο διαθέτει εκλεκτούς μεζέδες και οικογενειακό περιβάλλον. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να απολαύσετε όμορφες μελωδίες και να δοκιμάσετε νοστιμιές όπως μαμαδίσια χορτοσπανακοπιτάκια, καγιανάς με σύγκλινο, γραβιέρα με μέλι, σταφίδες και περγαμόντο, εξαιρετικό κεμπάπ γιαουρτλού, ψαρονέφρι με σος μουστάρδας και μελωμένο κότσι. Ο χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος με μινιατούρες στους τοίχους από μουσικά όραγανα, φωτιστικά – μέλισσες και μια όμορφη μικρή μπάρα. Η κομπανία του μαγαζιού, εμφανίζεται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, ενώ μπορείτε να πάρετε και φαγητό «πακέτο» για το σπίτι.

Πέστο και έγινε

Κλασική αξία. Όταν θέλεις κέφι, μουσική, χορό στο τραπέζι και καλομαγειρεμένο φαγητό στον ξυλόφουρνο, εκεί θα πας. Γραμμόφωνα και αντίκες διακοσμούν τους τοίχους και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Λαχταριστά εδέσματα, πλούσιες μερίδες, προσιτές τιμές. Μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, ψητών, θαλασσινών, ζυμαρικών, πιάτα στον ξυλόφουρνο, τη σχάρα, τη γάστρα…

Γευστικές εκπλήξεις: η “σαλάτα καρβέλι”, που είναι χωριάτικη μέσα σε ολόκληρο καρβέλι ψωμί. Δυνατά σημεία: το μυρωδάτο κότσι, η σμυρνέικη τηγανιά. Το κέφι ανεβαίνει στα ύψη Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο& μεσημέρι Κυριακής, με ζωντανή λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική.

Ρακί και Ψύχραιμοι

Το μόλις ανανεωμένο και αγαπημένο στέκι στο κέντρο του Χαϊδαρίου μάς ετοιμάζει ωραίες μουσικές βραδιές, με πλούσιο μενού και πάντα οικονομικά. Η ρακή του είναι άψογη και σίγουρα δεν είναι νερωμένη, γιατί σερβίρεται πάντα παγωμένο. Γνήσιο προϊόν, φερμένο απ’ ευθείας από την πηγή, την όμορφη Κρήτη. Ο χώρος φρέσκος και ζωντανός, αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή σαν το σπίτι σου. Τα φαγητά φρεσκομαγειρεμένα με μεράκι. Τοπ λιχουδιές που αξίζει να δοκιμάσετε: σαγανάκι – λουκάνικο, σαγανάκι σουντζούκι, γαύρος μαρινάτος. Λειτουργεί καθημερινά από τις 5 μμ. και ΠΣΚ από το πρωί.

Δύο και Νακαίοι

Όταν ο καφενές φλερτάρει τόσο με τους μεζέδες, όταν ενσωματώνει ζωηρές χορευτικές μουσικές βραδιές και έχει να προτείνει ένα πλήρες, αλλά όχι παραφορτωμένο μενού, άνετα το ονομάζεις ουζερί και μεζεδοπωλείο. Τα δύο αδέρφια Νάκου όμως δεν αποποιούνται τον τίτλο “μεζέ-καφενέ”.


Αυτός ο τίτλος προσδιορίζει με σαφήνεια το μαγαζί και το στυλ του και τονίζει μια ανεπιτήδευτη αυθεντικότητα. Έτσι έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, που είναι σε μεγάλο βαθμό γυναικείο! Οι τιμές καλές και οι μουσικές συναντήσεις ξεκίνησαν ήδη: κάθε Πέμπτη με έντεχνο – παραδοσιακό πρόγραμμα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο ρεμπτετολαϊκές καταστάσεις!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share