Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία του Πόρου

To Athensmagazine.gr προτείνει!

21 Ιουλίου 2020 07:23
Στα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία του Πόρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πόρος είναι από τα πιο αγαπητά νησιά του Αργοσαρωνικού για την ομορφιά του και τις όμορφες παραλίες του. Υπάρχει όμως και έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν πολλά μέρη για να περάσεις καλά. Εμείς έχουμε βάλει στόχο τα μεζεδοπωλεία καθώς μετά το μπάνιο σου τι καλύτερο από το να απολαύσεις λαχταριστούς μεζέδες και τοπικά αποστάγματα.

Μεζέ – Μεζέ

Το μεζεδοπωλείο Μεζέ – Μεζέ θα το βρείτε στην άκρη της πόλης του Πόρου. Στην περιοχή της Πούντας. Με τραπεζάκια πάνω στο κύμα, με θέα τον υπέροχο Πόρο, την Κοιμωμένη και το Λεμονοδάσος, είναι το ιδανικό μέρος για ένα ρομαντικό δείπνο.

Οι ιδιοκτήτες του, ο Δήμος και η Καταρίνα, χαμογελαστοί και ευγενικοί, σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μυστικά των μεσογειακών μεζέδων και της μουσικής.

Ο Δήμος, βιρτουόζος μουσικός και τραγουδιστής, πολλές φορές, εγκαταλείπει την κουζίνα του και βγαίνει στην τραπεζαρία με το μπουζούκι του, για να ενώσει τη φωνή του με τους θαμώνες, ταξιδεύοντας στα κύματα της ελληνικής μουσικής.

Οι βραδιές στο Μεζέ – Μεζέ είναι πάντα ξεχωριστές και απρόβλεπτες. Αξίζει τον κόπο να περπατήσετε όλη την παραλία του Πόρου για να απολαύσετε την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του Μεζέ – Μεζέ.

Μαϊστράλι

Το Μαϊστράλι είναι ένα από τα πιο ποιοτικά, παλιά ουζερί-μεζεδοπωλεία που υπάρχουν στον Πόρο και που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο για την Πούντα, την πιο γραφική περιοχή της παραλίας του Πόρου, με τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα, δίπλα στα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Στο Μαϊστράλι θα βρείτε εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες και ορεκτικά, όλα φτιαγμένα με παραδοσιακές ποριώτικες συνταγές, με φρεσκότατα υλικά και πολύ καλό παγωμένο φουσαϊτικο κρασί, τσίπουρο ή ούζο.

Τα θαλασσινά αγοράζονται κάθε πρωϊ από την ανεμότρατα, τα κηπευτικά είναι από την περιοχή μας και το λάδι είναι το ποριώτικο ελαιόλαδο για όλα τα φαγητά και τις σαλάτες.


Σπιλιάδα

Η Σπιλιάδα αποτελεί ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στον Πόρο και βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, στην περιοχή της Πούντας.

Η Σπιλιάδα, με ιδιοκτήτες τη Τζένη και το Λάκη, έχει καταφέρει να γίνει μέσα σε οκτώ χρόνια το talk of the town του νησιού!

Καθίστε σε ένα τραπέζι δίπλα στη θάλασσα, αφήστε το αεράκι να σας δροσίσει και περιμένετε τους δίσκους της Τζένης με τους χειροποίητους μεζέδες της, με αυθεντική σπιτική μυρωδιά, γνήσιες ποριώτικες γεύσεις και πατροπαράδοτες συνταγές!

Όπως, τα ψητά μανιτάρια με gouda και μπέικον, τα κανελόνια με καρότο και κιμά, την τραγανή τυρόπιτα και τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Συνοδεύστε τους μεζέδες σας με παγωμένο κρασάκι, μπύρα, ούζο ή τσιπουράκι και απολαύστε τον Πόρο, όπως ποτέ άλλοτε!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share